На Кам'янецькій офіційно закрили старе кладовище

На Кам'янецькій офіційно закрили старе кладовище
  • Як повідомлялося раніше, там планують облаштувати меморіальний парк. 

Міська рада 14 липня підтримала пропозицію Хмельницької міської ритуальної служби про повне закриття кладовища на вулиці Кам'янецькій в обласному центрі. Відтепер тут офіційно заборонено проводити поховання.

Варто відзначити, що поховання на Кам’янецькій вже давно не здійснюють, а місцеві мешканці називають кладовище “старим”. Про його офіційне закриття заговорили ще минулого року. Як  розповів ВСІМ керівник СКП “Хмельницька міська ритуальна служба” Сергій Бортник, там планують облаштувати меморіальний парк. На території цвинтаря займуться благоустроєм. Зокрема - висадять декоративні дерева й зроблять пішохідні доріжки. Початок робіт планують на цей рік.

Історія старого цвинтаря на Кам’янецькій налічує близько 150 років. Ховати людей там почали ще в 1870 році. Тоді всю ділянку цвинтаря було поділено на 3 частини - для православних, католиків і євреїв. Серед похованих є і відомі в місті люди. Зокрема - могила колишнього міського голови Миколи Сікори, відомого офтальмолога Сергія Полозова та проскурівської підпільниці Марії Трембовецької. Також є могила англійського офіцера, який воював у складі військ Антанти, — Віктора Лоуренса Едвардса. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег Терещук

    Новобудову чергову там облаштувати тільки можуть!😏
  • ЧитачЧитачів

    А чому б там не вигнати парочку торгово-розважальних центрів та багатоквартирних висоток.

    Woddy Quier reply ЧитачЧитачів

    Так і буде. Скоро... на наступному терміні народного мера

keyboard_arrow_up