На майдані Незалежності мітингували проти дистанційного навчання і маскового режиму (ФОТО, ВІДЕО)

На майдані Незалежності мітингували проти дистанційного навчання і маскового режиму (ФОТО, ВІДЕО)
  • На мітингу зібралося близько 300 хмельничан. 
  • Акцію протесту організував власник комплексу “СВ”  Віктор Вікарчук.
  • Що відбувалося на майдані Незалежності, читайте на нашому сайті. 

Спалах коронавірусної хвороби вніс корективи у роботу багатьох сфер діяльності. Серед них і освіта. Навчальний процес школярів змінився навесні. Через карантин діти перейшли на дистанційне навчання. Матеріали викладали через програму відеозв’язку Zoom, а завдання учні отримували через Viber. Таким чином навчальний рік підійшов до кінця. А от самі батьки залишилися не задоволені. Про їхні враження від дистанційного навчання ми вже писали раніше. 

Дехто з учасників не знав, який напис тримає в руках

Сьогодні, 22 липня, в містах України пройшла акція проти дистанційної освіти. Відбувся захід і в Хмельницькому. Мітинг організував власник оздоровчо-розважального комплексу “СВ” Віктор Вікарчук. Про організацію акції стало відомо ще минулого тижня. У соцмережах й месенджерах стала розповсюджуватися інформація щодо цього. Таким чином до заходу долучилися близько 300 хмельничан. Серед них були як працівники “СВ”, так і пересічні містяни. Що там відбувалося, читайте далі. 

О 11 годині на майдан почали сходитися люди. Захід розпочався, коли кількість мітингувальників стала збільшуватися. Перед мікрофоном - власник комплексу “СВ” Віктор Вікарчук. Із його вуст звучать важливі, на його думку, проблеми. Йдеться про дистанційну освіту та карантинні заходи, які пан Вікарчук називає “дибільними”. 

Відео дня

Серед натовпу - люди із плакатами. “Кінець коронавірусного психозу”, “Ні дистанційній освіті” та інше. Разом із дорослими сюди прийшли і школярі. У руках малих написи: “Хочу в школу”. Що змусило прийти людей на захід, запитали журналісти vsim.ua.

Ми підійшли до однієї з жінок, в руках якої був плакат. Звуть її Тетяна. На запитання жінка відповідала не охоче. Під час розмови з’ясувалося, дітей шкільного віку вона не має, а яке гасло тримає в руках не знає. “Те, що мені дали, те й написано”, - пояснює Тетяна. 

Інші жінки, яких ми опитали, схвильовані здобуттям освіти власних дітей. Це і є головним їхнім мотивом. 

Ірина

“Освіта має бути не залежна від карантину”

Нет описания.

Юлія

“Діти втомилися від дистанційного навчання”

Нет описания.

Наталія

“Знищується навчання наших дітей”

Нет описания.

“Скасувати дистанційну освіту і коронавірусні дибільні ситуації”

Віктор Вікарчук розповів, що організував захід, як підприємець і батько. У своєму публічному виступі чоловік каже, що виступає за незгоду знищення конституційних прав людини. Головні проблеми, на його думку - дистанційне навчання школярів і карантинні заходи. Зокрема - масковий режим. Остання, за словами Віктора Вікарчука, породжує в суспільстві психоз. 

Власник оздоровчо-розважального комплексу “СВ” каже: до мітингу долучилися і працівники його закладу. Чоловік пояснює, участь всі взяли добровільно. 

Нет описания.

Зі своїми вимогами та підписами громадян, що збирали впродовж заходу, планують звернутися до міської ради, обласної ради та Кабміну. 

Що каже місцева влада

На мітингу побували представники обласної та міської ради. Чиновники зробили прогноз на новий навчальний рік в області. 

Заступник міського голови Володимир Гончарук повідомив, що дистанційне навчання можливе за потреби посилення карантинних заходів. Відбутися це може за наявності 12 випадків захворювання на 10 тисяч населення. За його словами, у місті Хмельницькому наразі зафіксовано 75 підтверджених випадків COVID-19 за 4 з половиною місяці. Даний показник не надає потреби в посиленні карантину. Тож право відвідування дітей навчальних закладів, за його прогнозами, буде відстояно. 

На рахунок скасування маскового режиму Володимир Гончарук відповідає: це питання вирішується на державному рівні. 

Заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш каже, що місцева влада докладе усі зусилля, аби діти навчалися у звичайному режимі. Мовляв, наразі жодних альтернатив не розглядають.

Прогнози МОН

У міністерстві однозначної відповіді щодо освітнього процесу поки не дають. Водночас не відхиляють варіант навчання вдома. Залежить все від епідеміологічної ситуації. Якою вона буде - покаже час. Допоки головні освітяни країни схиляються до трьох можливих сценаріїв організації навчального процесу. Всі вони будуть залежати від рівня захворюваності в конкретному регіоні. На сайті МОН України вказані три варіанти розвитку подій:

Саме останній варіант у міністерстві вважають найбільш вірогідним.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Ніхто Петрович

    А чого це зібрання не в масках?
  • Верунчик

    Гламурні тьолочки з СВ прийшли?)) Ті що з сіл переїхали , дармові квартири на озерній отримали?? І ПАЇ нашарка отримали, по сім штук на рило?))Сільська переїхавша інтелегенція, зарозумілі царівни, живуча на озерній і прибузькій?)) Складаюча одну п'яту жителів міста. І НЕХВОРІЮТЬ. І НЕХВОРІЮТЬ.
  • Andriy Marchyk

    Якщо у школах підуть спалахи хвороби, ці всі мітингуючі швиденько зникнуть з поля зору.
  • Andrij Kushmelyuk

    Ну підуть діти до школи 1 вересня, а 1 жовтня закриють на карантин  бо школа стане епіцентром другої хвилі...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up