На Проскурівській питали про ЄС та дарували картини

На Проскурівській питали про ЄС та дарували картини
  • Члени ГО "Інтерньюз" від представництва ЄС приїхали до Хмельницького, щоб поспілкуватися про Європу.
  • На майданчику перед кінотеатром Шевченка вони встановили фотовиставку та провели вікторину.
  • Активним учасникам, які правильно відповідали, дарували по картині. 

До Хмельницького завітало 5 координаторів інформаційної кампанії "Будуймо Європу в Україні" представництва ЄС. На майданчику перед кінотеатром імені Шевченка вони розповідали про європейські цінності та міста. Для прохожих городян влаштували вікторину. Розмальовані картини та гучний голос із мікрофона привернули увагу близько двох десятків школярів та кількох дорослих. 

- Ми анонсували захід, - каже одна із організаторів Ольга Гуртовенко. - Але більшість присутніх - це просто люди, які проходили повз. 

Відео дня

Ольга розповідає. що для активних хмельничан підготували кілька десятків питань від найлегших до найскладніших. Всі стосуються європейських міст чи подій. За правильні відповіді найскладніших питань подарують картини з виставки. Їх, кажуть, створювали власноруч.

- Ми шукали фото з європейських міст у загальновідомих джерелах, їх роздруковували і вставляли у рамку. Сьогодні даруємо 15 картин, - пояснює Ольга.

Серед учасників вікторини майже всі - учні 12-18 років. Хоч є і кілька дорослих. Найкмітливішим дарують по картині за кожну правильну відповідь. Школярі із захватом тягнуть руки. Обирають серед найшвидших. Поруч кілька старших людей. Вони також хочуть відповісти, та ведучий просить дати шанс молоді.

Учень колегіуму імені Козубняка радісно розповідає, що відповідь на питання дізнався на уроці. 

- Нам вчора розповідали про Шенген на географії, - каже Адам. - Я запам'ятав. 

Ще один школяр швидко назвав найвідомішого глухого музиканта - Бетховена. Адже він відвідує музичну школу. Там його і навчили.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up