На проспекті Миру власниця квартири незаконно почала добудову. Дізналися деталі

На проспекті Миру власниця квартири незаконно почала добудову. Дізналися деталі
  • Поряд із будинком №86 з’явилася металева конструкція.

  • Мешканка квартири дозволів на будівництво не отримувала.

  • На неї склали два протоколи про адмінправопорушення та зобов’язали знести добудову.

У будинку №86, що на проспекті Миру, власниця однієї з квартир розпочала добудову балкону. Дозволів на це вона не отримувала. Ситуація ускладнюється ще й тим, що добудова, ймовірно, заважатиме проведенню капітального ремонту всього будинку. Розповідаємо детальніше.

Як все починалося та що біля будинку зараз

Про незаконні роботи написав хмельничанин Олександр Плетньов у спільноті департаменту інфраструктури Хмельницького 23 вересня. Він розповів, що мешканці квартири на першому поверсі почали прибудову кімнати. Балконом, на його думку, це назвати важко.

Зокрема, під час робіт пробили отвори в опорних стінах. І це при тому, що будинок, зі слів автора допису, є аварійним і його запланували капітально ремонтувати. На фото, які опублікував Олександр Плетньов, видно балкон звичайного розміру. У коментарях чоловік зазначив, що він, імовірно, також є самовільно збудованим. Однак цей балкон з’явився тоді, коли будинок ще не був аварійним, і мешканці проти нього не заперечували.

Відео дня

Крім того, на фото довкола старого балкону помітно металеву конструкцію на опорах, яка частково входить у стіни. Пізніше, 29 вересня, Олександр Плетньов додав фото, де разом з металевою конструкцією видно дерев’яну опалубку.

Сьогодні, 19 жовтня, ми відвідали будинок. Якщо порівнювати зі старими фото, то вже згадана металева конструкція стала більшою — з’явилися вертикальні опори та перекладина. Крім того, замість опалубки є бетонна конструкція.

Як відреагували керуюча компанія та чиновники

Будинок №86 на проспекті Миру обслуговує ТОВ «Керуюча компанія „ДомКом Хмельницький“». Представники фірми та чиновники міськради виїжджали на місце будівництва. Про це журналістам vsim.ua розповіла начальник житлового відділу Ганна Рихлицька.

За її словами, мешканці будинку виступають проти будівництва, а власниця квартири не має на це жодних дозволів. «ДомКом» склав на жінку адмінпротокол та передав на розгляд адмінкомісії міської ради. Крім того, власницю квартири зобов’язали самостійно знести збудоване. У разі, якщо вона цього не зробить, управитель, тобто «ДомКом», та мешканці будинку матимуть право подати до суду.

— Ми написали ще на проєктний інститут, там укріпляти будинок уже почали, нам цей балкон буде заважати, тому що укріплення буде і всередині, і ззовні. То ми написали на проєктний інститут листа, щоб вони ще повторно обстежили, чи буде він заважати, чи не буде заважати укріпленню і як впливає на опорну здатність будинку, — розповіла Ганна Рихлицька у коментарі журналістам vsim.ua.

До слова, вартість капітального ремонту цього будинку складає 1 796 140,5 гривні. Ця сума включає власне робіт на 1 637 110,2 гривні, а також проєктування та авторський і технічний нагляд. Такі відомості розміщені у системі електронних закупівель «Prozorro». Роботи з капітального ремонту виконує ТОВ «Альп-Пром 1».

Що вирішили на адмінкомісії

Як вже йшлося вище, на власницю квартири протокол склав «ДомКом». За деталями ми звернулися до головного юрисконсульта управління з питань екології та контролю за благоустроєм Мирона Василиківа. Він також є членом цієї комісії. Як з’ясувалося, був ще один протокол, який склало управління екології.

Ось що відомо про обидва документи:

Мирон Василиків розповів, що ці два протоколи були об’єднані в одну справу. Під час її розгляду мешканка квартири не заперечувала, що роботи проводилися незаконно. Чиновник також сказав, що штраф жінка вже заплатила. Як вже було зазначено вище, вона також зобов’язана знести конструкцію, а в разі відмови керуюча компанія та інші мешканці будинку зможуть подати до суду.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі та цегляна стіна
Фото Олександра Плетньова 23 вересня

 

На зображенні може бути: на відкритому повітрі
Фото Олександра Плетньова 29 вересня
Фото 19 жовтня

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (147)
  • Светлана Рябченко-леверя

    Цей балкон никому не мешает
  • Саша Марчук

    Людина правильно робить
  • Лариса Лосюк

    А з іншої сторони від входу в під'їзд добудова ремонту не заважає? Чи там все проплочено? І дозвіл там є, але точно виписаний вже після добудови.
  • Альона Федчишена

    Капітаньному ремонту,який  почнеться - НІКОЛИ)

keyboard_arrow_up