На росії створили фейк про Хмельниччину: що пишуть вороги і як коментує влада

На росії створили фейк про Хмельниччину: що пишуть вороги і як коментує влада
  • російські ЗМІ розповсюдили брехливу інформацію про вогневі позиції ЗСУ на території Кам’янеччини. Хочуть посіяти паніку серед населення. 

Вчора, 18 травня, на сайтах та каналах російських ЗМІ та державних структур з’явились пропагандистські повідомлення. Окупанти стверджують, що в Кам’янці-Подільському ЗСУ розмістили артилерійські установки. Начебто, у приміщенні обласного дитячого туберкульозного санаторію, що по вулиці Сіцінського та загальноосвітньої школи-інтернату №2 на Лесі Українки українські військові обладнали вогневі позиції, а неподалік артилерію та РСЗО. А цивільних тримають в якості “живого щита”. 

Скрін з телеграм-каналу міноборони росії

Михайло Посітко, мер Кам’янця-Подільського, сьогодні, 19 травня, спростував цю інформацію, назвавши її фейком. 

Скрін з пропагандистських ЗМІ росіян

“Вчора в мережі інтернет з'явилось повідомлення рашистських ЗМІ та їх державних структур про те, що начебто на двох цивільних об'єктах у нашому місті базуються наші збройні сили.

Відео дня

Хочу запевнити, що жодних засобів вогневого ураження та й будь-яких військових груп там немає! Ця інформація - черговий елемент інформаційної війни”, - заявив Посітко. 

Щоправда, міський голова Кам’янця все ж закликав містян бути максимально уважними до сигналів тривоги та одразу ж прямувати до укриття. 

Нагадаємо, вчора сирена лунала по всій території України. Тривога тривала 1 годину 59 хвилин (За інформацією з сайту Мапа повітряних тривог)

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Артур Каш

    о божее яке кончене... Ну то звичайно ми розуміємо, що то діч повна, бачите вони пишуть, що місцевих тримають як живий щит. І я впевнений в тому, що навіть після їхніх же слів про цивільних, їм вистачить клепки шось туди кинути... Памятаємо ситуацію з пологовим будинком.
  • Саша Санёк

    В них мозок пливе

keyboard_arrow_up