На території парку “Подільські Товтри” без дозволу зрубали дерева на понад 70 мільйонів гривень

На території парку “Подільські Товтри” без дозволу зрубали дерева на понад 70 мільйонів гривень
Фото Держінспекції
  • За даними Державної екологічної інспекції, вирубку здійснило приватне підприємство “Спорт-прогрес”.
  • Зафіксовано збитки на понад 70 мільйонів гривень. 

До Державної екологічної інспекції в Хмельницькій області надійшло звернення щодо знесення зелених насаджень, у Сатанівській тергромаді, вздовж річки Збруч. На той час там проводили капітальний ремонт. А саме - роботи з відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки з влаштуванням рекреаційних зон в її заплаві. Цим займалося хмельницьке приватне підприємство “Спорт-прогрес”. 

Зрубали понад 2 тисячі дерев

В інспекції повідомляють, що підприємство мало видалити 922 дерев різних порід. Проте встановили: зрізано понад 2 тисячі дерев. Сума заподіяної державі шкоди становить понад 70 мільйонів гривень.

- Видалення всіх зелених насаджень було проведено за відсутності дозволу та ліміту на спеціальне використання природних ресурсів, що є порушенням статті 9-1 Закону України “Про природно заповідний фонд України” (Спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду здійснюється в межах ліміту та на підставі дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду).

Відео дня

- Варто зазначити, що свою діяльність "Спорт-прогрес" здійснювало вздовж прибережної смуги річки Збруч в охоронній зоні парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Сатанівська перлина”, яка входить до загальної території Національно природнього парку “Подільські Товтри”, - зазначають в Державній екологічній інспекції. 

 Матеріали по даному факту вже направлені до правоохоронних органів для притягнення винних осіб до відповідальності та відшкодування завданих збитків.

Про підприємство

Підприємство “Спорт-прогрес”, за даними сервісу YouControl, зареєстроване у Хмельницькому, на Трудовій. Керівником є Вадим Жвалюк. Основний вид діяльності - “будівництво інших споруд”. Інші види - електромонтажні роботи, монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування, покриття підлоги й облицювання стін тощо. Статутний капітал підприємства складає 1 мільйон гривень.

Возможно, это изображение трава, туман и дерево

Возможно, это изображение дерево

Возможно, это изображение дерево и трава

Возможно, это изображение трава, туман, водоем, дерево и река Тибр

Возможно, это изображение дерево

Возможно, это изображение дерево

Возможно, это изображение дерево

Возможно, это изображение 1 человек

Возможно, это изображение трава

Читайте також: 25 електронних сигарет = павербанк для ЗСУ. Як і де це роблять у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Танюшка Танюшка

    І хто відповість за це?
  • Алексей Антонов

    А чого ніхто не пише, що там було настільки захаращено що не пролізти було. Ну порубали ці чагарники, розчистили, люди дрова отримали. На скільки я бачив, там місцеві ці дрова брали задарма. А не брали ці дрова лише ледачі. Чому не сфотографували що до цього було??? В цих чагарниках купа пляшок було як пластикових так і скляних, а люди поприбирали, а ця верба ще рорзостеться.
  • Володимир Манчевський

    Вони давно продані для населення на дрова
  • Олександр Бойко

    Нехреново вербу оцінили. Вартість як за африканське мербау

keyboard_arrow_up