Намалювали рекорд: у Хмельницькому понад тисяча людей разом створили картину

Намалювали рекорд: у Хмельницькому понад тисяча людей разом створили картину
  • До Дня Незалежності хмельничани встановили рекорд України. 

  • Найбільша кількість людей разом намалювали картину.

Сьогодні, 24 серпня, на майдані Незалежності у Хмельницькому було доволі людно. Натовп зібрався біля пам'ятника “Віра. Надія. Любов”, де розгорнули величезне полотно площею 10 квадратних метрів. Довкола нього діти та дорослі з фарбами й пензликами в руках працювали над створенням величезної картини. Її розмальовували як подарунок Україні на 30-ту річницю незалежності.

Колективний витвір мистецтва назвали “Покоління незалежної України”, бо малювали його діти та молодь, народжені у незалежності.

Відео дня

Захід організувало громадське об'єднання “Хмельниччина без сиріт” за підтримки міської та обласної рад.

За їхнім задумом, участь у встановленні рекорду мали взяти хмельничани віком від 1 до 30 років, всього 900 осіб. Додатково, вже на майдані, учасників реєстрували волонтери. Тож долучитися міг кожен перехожий.

Ескіз для майбутнього рекорду намалювала хмельницька художниця Марина Роля. На полотні довжиною 5 метрів та висотою 2 метри вона зобразила молоде подружжя у соняшниковому полі. Фоном для героїв композиції стало блакитне небо та променистий сонячний диск яскраво-жовтого кольору.

Художниця нанесла на полотно лише контури майбутньої картини й поділила їх на частинки. Кожну з них пронумерувала відповідно до кольору. Марина каже, що витратила на підготовку близько трьох тижнів.

 

Кожен з учасників розфарбовував окрему частину майбутнього малюнку.

Особливо розвага сподобалася дітям. Деякі підходити по кілька разів, щоб розмалювати ще один клаптик полотна. Однак організатори попереджали, що для кожного є лише одна можливість розмалювати елемент картини, бо іншим учасникам може не дістатися.

Над полотном працювали з дев’ятої ранку до другої дня. По завершенню роботи представниця Книги рекордів України Світлана Леус оголосила про те, що рекорд встановлено й вручила організаторам дипломи.

Їх отримали художниця Марина Роля, голова громадського об'єднання “Хмельниччина без сиріт” Тетяна Воронцова, депутат Хмельницької міської ради Роман Ужва, депутатка Хмельницької обласної ради Ульяна Ткаченко та голова ОДА Сергій Гамалій.

Участь у створенні картини взяли набагато більше осіб, ніж планували організатори. Всього до рекорду долучилися 1330 хмельничан віком до 30 років. Наймолодшому художнику навіть не виповнилося одного року. Разом з іншими учасниками полотно розмальовував 11-місячний малюк.

Як повідомляли організатори раніше, рекордна картина висітиме у Хмельницькій обласній державній адміністрації.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Lyuda Gonchar

    І ми там були!!!!!
  • Читач79

    Не картина, а дивина.

keyboard_arrow_up