Наслідки вірусу Petya.A: які підприємства відновили роботу, а які досі не працюють

Наслідки вірусу Petya.A: які підприємства відновили роботу, а які досі не працюють
  • 27 червня через кібератаку системи "полетіли" у таких фірм як "Нова пошта" та "Укрпошта". Не працював і "Ощадбанк".
  • Подати показники та заплатити за комунальні не могли споживачі "Хмельницькгазу" та "Хмельницькобленерго".
  • Якщо деякі компанії відновили роботу за 1-2 дні, то інші не працюють й досі.

27 червня Україною розійшовся комп'ютерний вірус. Він атакував компанії, установи та банки. Під хакерську атаку потрапило декілька десятків фірм. Серед них "Укрпошта", "Нова пошта", "Ощадбанк". Хмельничани не могли розрахуватись карткою у магазинах та супермаркетах. Не працювали сайти "Хмельницькгазу" та "Хмельницькобленерго", де містяни подають показники і переглядають рахунки за комуналку.

“Нова пошта”

З наступного дня після атаки роботу відновила "Нова пошта". На своєму офіційному сайті вони опублікували інформацію, що усі відділення працюють у звичному режимі. Хмельничани можуть відправити і отримати посилку у 23 відділеннях по місту.

Відео дня

“Укрпошта”

Поступово відновлює роботу і “Укрпошта”. Більша частина відділень вже працює у нормальному режимі. Проте є й відділення з обмеженим функціоналом послуг. Сайт “Укрпошти” працює, проте подивитись інформацію про індекси чи відділення неможливо - вибиває повідомлення про те, що поки ця опція не працює.

“Ощадбанк”

З понеділка, 3 липня, всі 3500 відділень “Ощадбанку” по Україні запрацювали у звичному режимі. За період, коли система не працювала і мешканці не могли оплатити кредит, їм не буде нараховуватись додаткова пеня. Це з 26 по 2 липня.

“Хмельницькобленерго”

Комп’ютерний вірус атакував і “Хмельницькобленерго”. Хоча містяни могли зайти на сайт, але особистий кабінет споживача не відкривався. З понеділка, 3 липня, хмельничани вже можуть подати показники лічильника та перевірити стан рахунку.

“Хмельницькгаз”

Сайт “Хмельницькгазу” після кібератаки досі не відновили. Час від часу хмельничани можуть зайти на головну сторінку, але особистий кабінет споживача вибиває помилку. У прес-службі кажуть, їхні сервери ще в процесі відновлення.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анна Островська

    та капець, досі показників подати не можна
  • Сергій Якубенко

    Значить в Хмельницьгазі якісь тормоза сидять, якшо всі вже зробили а вони ні. або це чергова махінація і вони потім оштрафують клієнтів які не подали вчасно показників. це в їх стилі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up