Нацгвардія: у мирний час – міліціонери, у воєнний – бійці

Нацгвардія: у мирний час – міліціонери, у воєнний – бійці
Хмельничани охоче вербуються до лав новоствореної Національної гвардії. Набір відбувається на службу за контрактом та в резерв у підрозділи структури. У Хмельницькому – це військова частина 3053, що по вулиці Будівельників, 25.

У мирний час Нацгвардія виконуватиме правоохоронні функції, у воєнний –завдання територіальної оборони та захищатиме кордони.

 

З усієї області

Відео дня
> У Хмельницькому охочих служити записують з усіх куточків області. Зокрема, є бажаючі зі Старокостянтинова, Кам’янця-Подільського, Славути. У національну гвардію можуть вступити не тільки військовослужбовці запасу, силовики, а й цивільні, які не проходили службу. З кожним проводять індивідуальну співбесіду.

 

- В день приймаю 40-50 дзвінків від добровольців з усіх районів, яким я персонально пояснюю два напрямки комплектування – резерв та контрактна служба, - каже заступник начальника штабу військової частини 3053 з комплектування проходження служби Тарас Бучко. – Чисельність нацгвардії повинна бути 60 тисяч осіб. У внутрішніх військах було лише 30 тисяч, тому зараз проводимо доукомплектування. У місті відбором, вивченням особистих даних займаюся я. Якщо людина не служила раніше, але хоче служити на контрактній основі – ми не відмовляємо. Але спочатку я уточнюю причину – чому він не служив в армії. Якщо це обставини, що пов’язані з народженням дітей та навчанням в університеті, то нема підстав для відмови. Якщо стан здоров’я – то це вже на розгляд медкомісії.

 

З тими, хто не має офіцерського звання, контракт заключається на три роки, з офіцерами – на п’ять. Це означає, що якщо поступає розпорядження про доукомплектування і людина числиться у резерві, то протягом цього часу її можуть викликати. А поки можна займатися своїми справами. Загальні навчальні збори для резервістів можуть проводитися на базі даної військової частини або в інших навчальних центрах Збройних сил України.

 

- Зараз приходять і старі, і молоді, можемо розглядати і жінок як кандидатур для резерву, але так як ми – правоохоронна структура, то бажаючих поки що немає, - каже заступник начальника штабу. – Так само у деяких пропадає бажання записуватися у Нацгвардію, коли я пояснюю людині умови і задачі служби. Але це робиться виключно для того, щоб охочі розуміли, що конкретно від них вимагають. Зараз проведена повна переатестація існуючого особового складу та поновлені їхні завдання.

 

Обіцяють навчити 

Кількість вакантних місць на контракт не розголошують, посилаючись на збереження таємниці штатної чисельності складу. Та кандидатів на військову службу менше, ніж у резерв. Є необхідність у кадрах, які вміють користуватися зброєю. На базі військової частини обіцяють навчити всіх.

 

 - Деякі люди звільняються за сімейними обставинами, йде заміщення строкової служби військовослужбовцями за контрактом, - каже Тарас Бучко. – Новачки зберуть усі необхідні документи, пройдуть медичну комісію, і тоді вже відправляється подання до Західного територіального командування, якому ми підпорядковуємося, для зарахування їх до списків частини. За ними закріплюється зброя, ця людина здає заліки, проходить на території частини всі навчання. Їх ми приведемо до присяги, якщо не служили раніше. За два тижні можуть пройти навчальний курс. Перед навчанням проводитимуться стрільби. 

 

Усім новоспеченим контрактникам, які пройшли погодження, видадуть форму, взуття та офіційно працевлаштують з усіма соцвиплатами та відпустками. Контракт підписується на три роки. 

 

- Військовослужбовець за контрактом зараз отримує близько двох тисяч гривень, - каже заступник начальника штабу. - Але зарплатня буде збільшуватися, бо той об’єм служби, який планується виконувати, не сумісний з тим грошовим забезпеченням, який є. Ще один мінус – в нас немає свого житлового фонду, гуртожитку. Тому перед тим як людина прийме остаточне рішення, я маю пояснити, що саме їй доведеться робити, який графік роботи. Ми також забезпечуємо патрулями Південно-Західний район міста.

Довідки за телефоном 067-920-14-35.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Поройся в своем ген. дереве, может, что и онаружишь.
  • Anonymous

    Простите, но могу продолжить. В мирное время мусора, в военное время " бойцы", готовые сдаться.
  • Anonymous

    Війну знов розв'язують фашисти, але вже не німецькі, а "наша" еврейська опозиція: З інтернету: "Теперь давайте посмотрим кто же истинно пришел к власти на Украине... НЫНЕШНЕЕ ПРАВИТЕЛЬСТВО СТРАНЫ: - Исполняющий обязанности президента – Турчинов – Еврей - Премьер Министр – Арсений Яценюк – Еврей - Министр финансов – Александр Шлапак – Еврей - Вице премьер – Владимир Гройсман – Еврей - Министр МВД – Арсен Аваков – Армянский Еврей, гомосексуалист. - Министр Культуры – Сергей Нищук – полуЕврей, масон и открытый гомосексуалист. - Директор НацБанк – Степан Кубив - Еврей Основные кандидаты в президенты от оппозиции: - Петр Порошенко – Еврей - Юлия Кательман (Тимошенко) – Еврейка - Виталий Кличко (Этинзон) – Еврей по отцу - Олег Фротман (Тягнибок) – Еврей по маме. Еврейские Олигархи Украины: 8-ка миллиардеров. ВСЕ ЕВРЕИ. Олигархи Украины.95 процентов евреи. А Остальные либо женаты на еврейках либо крутятся с евреями. КАК МЫ ВИДИМ ВСЯ ВЛАСТЬ - НАХОДИТСЯ В РУКАХ ЕВРЕЕВ И СТРАВЛИВАНИЕ НАРОДОВ ИХ РУК ДЕЛО." В России и США практически то же самое.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up