Назвали причину пожежі у школі № 1 на Староміській

Назвали причину пожежі у школі № 1 на Староміській
  • Вранці 19 вересня у СЗОШ № 1, що на Староміській, спалахнула пожежа. 
  • Вогонь охопив близько 35 квадратів підсобного приміщення біля спортзалу. 
  • Сьогодні, 21 вересня, директор школи озвучила причину займання. 

Ранок 19 вересня в одній із хмельницьких шкіл розпочався із масової евакуації та гудіння сирен. Під час уроку учні та вчителі СЗОШ № 1, що на Староміській, відчули запах диму. Дітей одразу евакуювали. Як виявилось, пожежа виникла у підсобному приміщення біля спортзалу, який знаходиться на 4 поверсі. На момент займання там нікого не було, а більшість дітей перебували на вулиці. Загалом вогонь охопив 35 квадратних метрів. 

Журналісти vsim.ua побували у школі № 1 та дізнались про причини та збитки від пожежі, а також розпитали, коли відновиться навчання. 

Відео дня

Рятувальники з'ясували, чому горіла школа

За два дні після пожежі директор школи № 1 Олена Броварська отримала висновок експертизи щодо причин займання. Як з'ясувалось, підсобка загорілась через коротке замкнення електромережі. Саме такий висновок надали про пожежу рятувальники. 

- Збитки ще не встановлено, бо ця процедура вимагає часу і обрахувань. Загалом в приміщенні знаходились мати, м'ячі, особисті речі, спортивне спорядження, сітки, туристичні палатки. Чи були там побутові прилади, я не знаю. Коли я тільки приступила до своїх обов'язків і робила рейд, то я не змогла туди потрапити, бо там було закрито, - пояснює Олена Броварська. 

Спортзал закриють на ремонт

Зараз вхід на четвертий поверх, де знаходиться спортзал, перекритий. Нам вдалось потрапити туди. Видно, що підсобне приміщення вигоріло повністю. Крім того, третина спортзалу теж обвуглена та покрита попелом. Вже з понеділка, 24 вересня, там планують розпочинати ремонт. Кошти на нього виділять з міського бюджету. 

- Ми чекали, поки нам слідчі дозволять заходити на місце пожежі. Вже з понеділка підрядники приступлять до роботи. Тому на два місяці вхід туди буде перекритий. Оскільки на поверсі були розташовані два навчальні класи, то ми їх тимчасово перемістили на перший поверх, - розповідає Олена Броварська. 

Спочатку навчання у школі планували відновити з наступного дня після пожежі. Але через те, що у навчальному закладі ще було відчутно запах диму, діти підуть у школу вже в понеділок, 24 вересня. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Lyudmila Sotskaya

    Може пустили ,,петуха,,новiй очiльницi.?
  • Костянтин

    Може це через призначення, не поділили крісло .....
  • Сіма

    Скажи правду, що не дуже й прагнула під часу свого т.зв. показового рейду після призначення не дуже і переймалась, щоб потрапити у замкнене приміщення. Можна подумати не відчинили б директору приміщення. Але навіть якби і потрапила, то користі все рівно було б нуль. А тепер непричетні платники податків змушені платити за халатність керівництва школи. Попереднього і теперішнього. Знайти винного і нехай відшкодовує збитки. Така має бути практика, тоді не буде таких випадків халатності
  • Юлія

    Вадім,вже вересень.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up