Не викидати в сміттєбак. Як хмельничанам утилізувати “живу” ялинку

Не викидати в сміттєбак. Як хмельничанам утилізувати “живу” ялинку
Фото Хмельницької міської ради
  • У Хмельницькому новорічним деревцям дають друге життя. 

  • Але для цього слід правильно утилізувати ялинку. 

  • Як це зробити та куди її винести дізнавайтеся далі.

Цьогоріч напередодні новорічно-різдвяних свят “живі” ялинки продавали на 11 локаціях в Хмельницькому та ще 19 точках від лісівників по області. Лісівники за період свят продали більше 12 тисяч святкових деревець. Це більше, ніж торік. 

Як переробляють ялинки в Хмельницькому

Для когось новорічно-різдвяні свята вже пройшли. Хтось ще чекає на Водохреще. В теплих оселях “живі” ялинки з часом обсипаються та жовкнуть. В міській раді розповіли як правильно їх утилізувати. 

У Хмельницькому натуральні ялинки утилізовує комунальне підприємство «Спецкомунтранс». Жителі міста можуть відвезти деревце на один з Центрів управління відходами (пр. Миру, 7 або перетин вулиць Чорновола та Пілотської) або залишити на майданчиках, поряд з сміттєвим контейнером. Важливо не викидати ялинку у сам контейнер! Також дерево не має містити жодних сторонніх предметів (дротів, цвяхів, прикрас).

Відео дня

Далі працівники «Спецкомунтрансу» здійснюють об'їзд і забирають ялинки для подальшої утилізації. На полігоні працює спеціальна установка, яка подрібнює деревця. Згодом подрібнену щепу можуть використовувати для різних потреб (опалення в твердопаливних котлах, у притулку для тварин тощо).

Як правильно утилізовувати ялинки

Тож мешканців просять правильно утилізовувати “живі” новорічні деревця. Для цього варто дотримуватися таких вимог:

Також в мерії нагадують, що в жодному разі не можна викидати ялинки у контейнери для сміття. Натомість деревця потрібно залишати на майданчиках, поряд з контейнером.

Важливо, щоб дерево не містило жодних дротів, цвяхів та інших предметів, які можуть пошкодити спеціальну установку або гідравлічну частину автомобілів, які забирають сміття. Тоді їх буде легко переробити та дати їм друге життя. 

А ви вже розібрали ялинку в своїй оселі?

Читайте також: Лісівники Хмельниччини продали більше 12 тисяч ялинок перед святами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up