“Немає ні скверу, ні зеленої зони, ні нормального тротуару”: хмельницькі матусі розповіли про свої мікрорайони

“Немає ні скверу, ні зеленої зони, ні нормального тротуару”: хмельницькі матусі розповіли про свої мікрорайони
  • В 2018 році у Хмельницькому облаштували 53 спортивні та ігрові зони для дітей.
  • Матусі скаржаться, що деякі райони обділили: у них досі не має у дворах дитячих гойдалок та пісочниць.
  • Журналісти vsim.ua провели опитування у соцмережах та дізналися в хмельницьких матусь, що потрібно зробити для комфортного відпочинку дітей в окремих районах нашого міста.

Цього року в Хмельницьких дворах з’явилися 53 спортивні та ігрові зони для дітей. На їх будівництво з міського бюджету виділили 4 мільйони гривень. Вартість кожного становила від 50 до 150 тисяч гривень, залежно від наповнення ігрової зони та її площі Прибудинкові території облаштували під дитячі потреби: зробили нові гойдалки та пісочниці. Так, нові сучасні майданчики з’явилися майже в кожному районі міста.

Проте загальної проблеми багатьох матусь це не вирішило. Прибудинкові території не можуть вмістити велику кількість дітлахів, а з немовлятами,у більшості районів міста гуляти практично ніде.

Журналісти vsim.ua провели опитування у соцмережах та дізналися в хмельницьких матусь, чого їм не вистачає у власному мікрорайоні для прогулянок з малюками та відпочинку з дітьми.

Відео дня

“Немає скверу або зеленої зони”

Ірина Криницька, мама немовляти

- На перехресті Бандери та проспекту немає скверу або зеленої зони для прогулянки з дітьми, а у дворах старих будинків погані або дуже погані дитячі майданчики. Коли трішки підростемо, то буду боятися пускати туди дитину через старі іржаві і трухлі конструкції. У нашому районі, наскільки я знаю, у цьому році не облаштували ігрових зон. З дитиною, в принципі, гуляти ніде. Одні дороги і механізми. Дуже подобається на Озерній, і озеро, і ліс, і нові майданчики. Хотілося б, щоб і наш район змінився на краще.

 

“Є лише пляж, взимку дитину нічим зайняти”

  • Оксана Скульська, мама немовляти

  • - Ми мешкаємо в районі “Електроніки”. Єдине що є - пляж, але там лише влітку можна дитину чимось зайняти. А зараз ходимо туди-сюди, зовсім нічого не передбачено для прогулянок з немовлятами чи взагалі для діток. Можна було б облаштувати якийсь сквер для прогулянок, а то й тротуарів нормальних немає.

 

“В Раковому - жахливі дитячі майданчики”

  • Олена Тіткова, мама двох дівчаток

  • - Ми живемо в Раковому. Єдина величезна проблема - це жахливі дитячі майданчики. Немає як з дитиною в двір вийти. Все старе і вже давно віджило своє. Біля нас недалеко в дворі будинку облаштували дитячий майданчик, але там і своїх діток вистачає, з усіх дворів же в один не приведеш. Було б добре, якби поробили дитячі зони на всіх прибудинкових територіях, а не вибірково.

“Нічого взагалі для дітей немає”

Анна Горна, мама двох дітей

- В районі “Лезнево” нічого взагалі для дітей немає. Біля пошти був дитячий майданчик, але він в такому стані, що плакати хочеться. коли його бачиш. Дітей туди пускати небезпечно. Щоб погуляти з дитиною в парку і на нормальних гойдалках покатати, треба в центр їхати.

 

 

“Головна проблема - це тротуари”

  • Марія Фокіна, мама немовляти

  • - Нам в Раковому дуже не вистачає місць для відпочинку з дітьми. Проте головна проблема - це тротуари. Іноді везеш дитину у візочку, а таке враження ніби на американські горки потрапила. Для початку, як на мене, треба починати облагородження району саме з доріг та тротуарів, а то іноді не має де пройти, доводиться збоку проїжджої частини тіснитися.

 

 

Найбільше скарг серед опитаних матусь виникло на мікрорайони “Раково” та “Лезнево”, погано відгукувалися про дороги біля “Заготзерна”, відсутність дитячих зон по вулиці Заводській і провулку Купріна.

А ось серед мешканок мікрорайону Озерна журналісти побачили лише схвальні відгуки. Все подобається матусям і біля СВ клубу та у Гречанах.

“Можна вийти і на фонтани подивитися”

  • Ольга Урбан, мама чотирирічної дівчинки

  • - Ми живемо неподалік “СВ-клубу”, нам дуже подобається наш район. Все є для того, щоб відпочити з дитиною. Можна вийти і на фонтани подивитися, і дитячі майданчики в кожному дворі, і біля самого СВ гарна дитяча зона. Все в хорошому стані, дитині подобається - це головне.

 

“На Озерній - чудові дитячі майданчики”

Тетяна Шахрай, мама п’ятирічного хлопчика

- У нас на Озерну жодних скарг немає: чудові дитячі майданчики. Все нове в гарному стані, бо район сам по собі новий, тому роблять все за європейськими стандартами, з думкою про людей. Свіже повітря, бо поруч озеро. Біля самого озера також можна гуляти, є гарний березовий гай. Нас все влаштовує. Дуже гарний та затишний район.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Olesya Grechyshyn

    Як мама,скажу,що місту справді потрібно подбати про облаштування в комфорту дітей і мам різного віку.якщо ще б приклади фантазію і зробили щось креативне,ніж стандартні майданчики,інтерактивне +відновили старе.скульптури Мазура далі в жахливому стані по місту,хоч би раз їх пофарбували,знявши попередні шари,то б так швидко не руйнувалися
  • Микола Павлюкевич

    дубово  вул. городовікова є пару качель у дворах . але і в радіусі 100м 3 наливайки з дитиною морозиво немає де покуштувати.

    Інокентій reply Микола Павлюкевич

    зате є де з дитиною випити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera 15:41 Вину мера Кам’янця у корупційному правопорушенні довели – прокуратура 14:44 За постріл у стінах прикордонної академії військовий заплатить великий штраф 14:08 У Хмельницькому ягдтер’єр загриз йорка та покусав дитину. Мешканці кажуть – це не вперше 13:31 Кам'янецький суд звільнив від покарання водійку, яка насмерть збила пенсіонерку 12:35 Що з будівництвом сміттєпереробного заводу? Запитали у заступника Симчишина 11:39 Смертельна ДТП у Камʼянці: загинула 16-річна дівчина 10:26 Неподалік Хмельницького горів локомотив вантажного потяга. Є травмовані photo_camera 10:02 У Славуті «Toyota» збила жінку 09:18 Аварійні відключення через негоду: без світла 31 населений пункт (Оновлено)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up