“Ніби розбирали хатинку бомжа”: як хмельницькі студенти прибирали сміття біля залізниці

“Ніби розбирали хатинку бомжа”: як хмельницькі студенти прибирали сміття біля залізниці
  • В Хмельницькому пройшла студентська акція “За чисте довкілля”.
  • Близько сотні студентів в рукавичках та зі сміттєвими пакетами в руках чистили територію поруч із залізницею.
  • Як проходило прибирання та чи багато сміття назбирали, бачили журналісти vsim.ua.

Сьогодні, 18 жовтня, студенти шістьох хмельницьких вишів вийшли на студентську толоку. Близько 16:00 на зупинці “Міська лікарня” почали збиратися студенти. Всі вони представники різних вузів, але прийшли об’єднані однією метою: ”Зробити Хмельницький чистішим”. Ініціативу проявила студентська рада гуманітарно-педагогічної академії і в рекордний термін зібрала на акцію близько сотні молодих активістів з ХНУ, політехнічного коледжу, професійного ліцею електроніки та університету економіки та підприємництва.

Для прибирання обрали ділянку залізничної дороги, про яку говорили у своєму відео туристи з Росії у проекті на Youtube “Русские в Украине”. Залізниця - це перше, що бачить турист, сходячи з потягу, і хочеться щоб враження про Хмельницький не псували засмічені краєвиди, - пояснили свій вибір студенти.

Відео дня

Акцію підтримали представники управління екології. Саме вони надали студентам необхідні для роботи сміттєві пакети, рукавички та забезпечили вивезення зібраного сміття. Прибирали засмічену ділянку залізниці від міської лікарні до парку Франка. Хлопці та дівчата за півгодини очистили чималу територію та завантажили вщент причіп сміттєзбирального трактора. Що спонукало молодь вийти на вулиці зі сміттєвими пакетами та чи стануть прибиральні акції традиційними, журналісти vsim.ua запитали в учасників акції. 

“Ми - студентство, ми - рушійна сила”

Марина Шкроба, голова студентської ради гуманітарно-педагогічної академії

- Ми - студентство, ми - рушійна сила і місто починається з нас. Саме ми маємо показати приклад. Це лише початок, все починається з малого, але ми не збираємося зупинятися. Такі акції хочемо зробити традиційними. Будемо звертатися в управління екології, якщо їм буде потрібна наша допомога, ми залюбки продовжуватимемо в тому ж напрямку. Ми хочемо бачити наше місто чистим та безпечним. Щоб кожен турист запам’ятав Хмельницький лише з кращої його сторони.

Анастасія, студентка Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії

- Я прийшла на акцію, щоб зробити свій внесок у чистоту нашого міста. Щоб наше довкілля стало чистішим. Дуже неприємно вражена сьогоднішнім днем. Люди неймовірно засмічують своє місто. Я б не хотіла, щоб довкола було стільки сміття. Велику кількість пластику назбирали, це все б’є по нашій екології, а люди про це, на жаль, не думають. Багато стаканчиків з-під кави, пакетів, багато битого скла. Дуже неприємно.

Дмитро, студент Хмельницького політехнічного коледжу

- Я вважаю, що Хмельницький має бути екологічно чистим містом. Було б прекрасно, якби ми прибирали такі закинуті всіма території, які не прибираються централізовано. Враження від акції трохи змішані: бо робота не із легких, приємного мало. Найсмішніша знахідка, як це не дивно, штани. Теж багато пластику дуже. Наш навчальний заклад дуже ініціативний, і ми охоче долучатимемося до подібних акцій в майбутньому.

Маша, студентка університету економіки та підприємництва

- Ми взагалі розбирали хатинку якогось бомжа. Купа одягу, пакунки, ножі, навіть шприци. Це неприпустимо, щоб таке сміттєзвалище, по-іншому назвати не можу, було в нашому місті. Звісно неприємно було то все брати до рук, але якщо ми зараз своїм прикладом не покажемо, що необхідно берегти екологію, слідкувати за самими собою, не полишати то все, авось хтось прибере, я думаю, що ніхто за це не візьметься. Я готова неодноразово виходити на такі акції, у нашому місті безліч закутків, які просто необхідно очистити.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Olga GRS

    Дякую небайдужим студентам!!! Впевнена, ваш приклад надихне інших, і неохайних стане менше!
  • Валентина

    Ви чудові!!!! Гордимося, що Ви наші!!!
    Віват студрада Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії!!! Марино, завдяки Вам і Вашим чудовим друзям наше місто стало кращим. Дякуємо усім студентам-волонтерами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up