Нова поліція запрацює на Хмельниччині. Для неї купили авто, планшети і бензопили

Нова поліція запрацює на Хмельниччині. Для неї купили авто, планшети і бензопили
  • Майдан Незалежності на одну ніч перетворився на велику парковку.

  • Так у Хмельницькому готувалися до вручення ключів від авто для поліцейських офіцерів громад.

  • Як вчили нових офіцерів і скільки витратили на “обновки”?

На майдані Незалежності у Хмельницькому чи не щодня утворюється стихійна парковка. Патрульні особливо на це не реагують, навіть якщо є звернення на 102. З вечора середи, 11 березня, і сьогодні, 12 березня, “стихійників” не було. Площу заставили новенькими “Renault Duster”. 43 авто вишикували в кілька рядів по периметру аби в урочистій обстановці вручити новоспеченим поліцейським офіцерам громади. Для цього зі столиці приїхав заступник голови Нацполіції України Олександр Фацевич.

Хмельниччина - п’ята область в Україні, яка долучилася до проєкту “Поліцейський офіцер громади”. Його реалізовують в рамках реформи поліції. Протягом кількох місяців майбутні офіцери громад подавали заявки та проходили перші два етапи відбору: тестування та особисту співбесіду. Ключовим моментом відбору - був поліграф. Лише після його проходження копів допускали до фіналу - тобто до навчання у Львівському державному університеті внутрішніх справ. Всього на участь у проєкті надійшло 117 заявок. До навчання допустили 57 правоохоронців. Тривало воно 2,5 місяці.

Відео дня

Офіцерів отримали 32 ОТГ

По завершенню, офіцери громад пройшли стажування на Дніпропетровщині. Нагадаємо, що ця область перша долучилася до проєкту. Тому переймати досвід у колег поїхали саме туди. У підготовці офіцерів активну участь також брали колеги з-за кордону, а саме зі Сполучених Штатів Америки. 

На Хмельниччині участь у проєкті взяли 45 громад. Однак своїх офіцерів отримали лише 32. Як розповіла журналістам голова Красилівської ОТГ Ніла Островська до проєкту потрапляли на особливих умовах. 

В Красилівській ОТГ понад 27 тисяч мешканців. Відтак туди поїдуть 5 офіцерів громади. Три автівки вони вже отримали. Ще дві мають надійти після завершення тендеру на купівлю. 

Хто виділив кошти на проєкт

Кожен автомобіль максимально укомплектований під потреби поліціянтів. Орієнтовна вартість одного - 490 тисяч гривень. Відтак, у сумі на новенькі кросовери витратили  понад 21 мільйон гривень. За чий рахунок “банкет” заступник голови Нацполіції України Олександр Фацевич розповідав не охоче. Лише зазначив, що кошти збирали, так би мовити, “по крупинці”: частину виділила Нацполіція, частину спонсори, частину ОТГ. 

Забезпечувати транспорт паливно-мастильними матеріалами будуть спільним коштом Нацполіції та ОТГ. 

Нагадаємо, що на новому місці, крім авто ПОГ (поліцейський офіцер громади) отримує ще й планшет, оргтехніку та, за потреби, бензопилу. Про це розповідав екс-керівник Нацполіції Сергій Князєв під час представлення проєкту у Хмельницькому, яке відбулося в серпні минулого року. Детальніше про компетенцію та обов’язки ПОГ можна прочитати в матеріалі Зарплата в 13 тисяч та сучасне авто: Сергій Князєв у Хмельницькому розповів про новий проект Нацполіції.

З майдану Незалежності автомобілі рушили колоною по своїх територіальних громадах. Відсьогодні офіцери заступлять на роботу в ОТГ та здійснюватимуть свої посадові обов’язки на місцях.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Павло

    Тепер рейди на села будуть частішими, а там 130-ї хоч греблю гати
  • Liudmyla Suprunovska

    Ніщо нове (назва посади, машина, планшет тощо) не змінить на краще, якщо не буде відповідальності, чесності, бажанню віддаватися роботі, людяності. А цього всього не буде. Вони просто ходять на службу, щоб отримувати зарплату.
  • Ievgen Pervushyn

    тепер поліція буде ходити з планшетом і бензопилкою? цікавий сюжет...

    Yaroslav Kapinos reply Ievgen Pervushyn

    Victor Borshak хоть не лобзики

    Victor Borshak reply Ievgen Pervushyn

    Doom грав? :D
  • Михайло Хабаль

    заїхали на площу з порушенням ПДР, адже перетнули без письмового дозволу суцільну лінію...після цього ще хтось вірить в їх  професійність
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up