Новий сезон у театрі Старицького: що будуть показувати

Новий сезон у театрі Старицького: що будуть показувати
  • Старт сезону вже завтра, 20 серпня.

  • Дізнавайтеся про плани театралів.

Театр імені Старицького відкриває 92-й сезон. Першу виставу в рамках нього покажуть завтра, 20 серпня, о 18:00. Вона має назву «Вій 2.0» та заснована на відомому творі Миколи Гоголя. Як розповів артист театру Степан Бортнічук, у виставі йдеться про двох французів, один з яких має українське походження.

За сюжетом, вони приїжджають у Полтавську область на весілля до Оксани, де їх чекають неймовірні пригоди. Деталей артист не розкриває та запрошує глядачів побачити все особисто. Сам він, до слова, грає там Вія.

21 серпня, у неділю, артисти театру Старицького відвідують Городок. Там вони візьмуть участь у художньому читанні фрагментів твору чеського автора Мілана Кундери «Нестерпна легкість буття». Захід приурочений до Дня пам’яті жертв вторгнення та радянської окупації Чехії 1968 року.

Відео дня

24 серпня, на День незалежності України, у театрі відбудеться патріотичний концерт. Там будуть представлені українські пісні.

31 серпня у театрі покажуть прем’єру містичної драми «Вір або не вір». Вона поставлена за оповіданням Марії Матіос «Не плачте за мною ніколи».

— Ми повинні поставити не менше восьми прем’єр українських вистав. Ми плануємо зробити гастролі за кордон — Польща, Німеччина, Франція. Наразі ведемо перемовини та готуємося до цього. І той напрямок, який ми вели з 24 лютого, цілих пів року, — це план, який налаштовуваний на підтримку наших переселенців,  на підтримку Збройних сил України, ми працюємо, збираємо кошти, допомагаємо кожному бійцю, який перебуває на передовій, — розповів директор театру Андрій Ковальчук.

Читайте також: Україномовні YouTube-канали для старших дошкільнят та молодших школярів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрей Кузнецов

    А коли в нас вже буде балет?
  • Андрей Кузнецов

    Квитки ще  залишились?

keyboard_arrow_up