Україномовні YouTube-канали для старших дошкільнят та молодших школярів

Україномовні YouTube-канали для старших дошкільнят та молодших школярів
  • Добірка розрахована на дітлахів від 4 до 12 років.

  • В переліку — 22 розвиваючих канали солов’їною.

Мультики та відео стали невід’ємною частиною життя сучасних дітей. Вони розвивають увагу, пам’ять, показують ситуації з життя та пояснюють цікаві факти. 

Однак, більшість цікавого контенту на YouTube створено або перекладено російською. Саме через війну з рф частка російської мови в суспільстві значно знизилася. Багато людей переходять на солов'їну в побуті та в соцмережах. Тож і не дивно, що дітей також хочеться привчити до української мови, навіть під час перегляду відео.

Психолог Анна Романик каже, з лютого кількість запитів про те, що хотілося б чимось замінити російськомовний контент для дітей в YouTube росте в геометричній прогресії. Тож жінка підібрала канали із україномовним контентом для дітлахів різного віку. Ми вже публікували добірку каналів для наймолодших дітлахів від 0 до 4+ років. Вона стала корисним інструментом у скарбничці батьків. Саме тому продовжуємо наповнювати колекцію україномовних каналів із пізнавальним контентом.

Відео дня

Тепер ділимося україномовним контентом для діток від 4 до 12+ років. Ця добірка буде цікавою для тих дітей, яких уже приваблюють не лише цифри, кольори, професії і транспорт. Перелік буде цікавим для старших дошкільнят та молодших школярів. Проте, й дорослі зможуть отримати задоволення від їх перегляду.

ТОП-22 україномовних канали для дошкільнят та молодших школярів:

1. Цікава наука.

На каналі доступна велика кількість науково-популярних та освітніх відео з біології, фізики, астрономії, географії, математики, які перекладені та озвучені українською мовою. 

2. Книга-мандрівка. Україна.

«Смачний» канал, контент якого побудований у стилі мультсеріалу, який заснований на реальних подіях. Прекрасний варіант знайомства з історією.

3. Хмаринка.

Пізнавальний канал для всієї родини. Тематика відео різноманітна: науково-пізнавальна, соціальна, розважальна. Там можна знайти щось цікаве як для молодших, так і для старших.

4. Хмаринка Science.

Науково-популярний та пізнавальний канал. Підійде старшим дітям та дорослим. Тематика контенту: досягнення світової науки.

5. Віртуальна школа.

Навчальні відеоуроки для школярів українською мовою. Канал корисний і дітям, і батькам, і вчителям. Відеоролики можна використовувати як додатковий матеріал для навчання.

6. ХабблТраббл.

Астроблог для астрочомучок. Цікаві факти про космос. Розповідає про космос дитина. 

7. LearningUa.

Наука простими словами. На каналі можна знайти відео із дослідами, науково-популярні відео з фізики, природи, відеоуроки з української мови та математики.

8. Enjoy The Science.

Незвичайний канал, в якому поєднані різнопланові відео. Там зустрінете ролики з тем: психологія, біологія, філологія, література, культура. Буде цікавим для старших дітей та дорослих.

9. Наука та Всесвіт.

На каналі переклади і озвучення українською мовою науково-популярних відео із фактами сучасних досліджень космосу, людини, природи.

10. Kozak TV.

Велика кількість пізнавальних роликів для дітей, які можна використовувати в навчанні. Основні теми: природознавство, географія, історія, космос та чимало відео пов’язаних з Україною.

11. Мальва.

Канал, який був створений на карантині під час пандемії, проте актуальність такого контенту не зменшилася. Уроки НУШ для дітей.

12. UA dokumental.

Документальні, історичні та науково-популярні фільми, які озвучені українською мовою.

13. Наука для дітей.

Про науку доступно дітям від фанатів наукової програми Галілео.

14. Телеканал ПЛЮСПЛЮС.

Канал з великою кількістю пізнавальних відео для дітей категорій дошкільного та молодшого шкільного віку.

15. Знайченко.

Канал із цікавими фактами про весь світ.

16. Розумний кОтусь.

Канал із різноплановим україномовним контентом. На каналі можна знайти аудіоказки та відео про тварин для молодших, а також відео та уроки для школярів.

17. Казочки та цікаві історії для дітей.

Канал для поціновувачів аудіоказок та історій.

18. Bookingem.

Науково-розважальний канал, який наповнений контентом із цікавою інформацією про звичні речі та явища, аудіоказками та іншими відео, які сподобаються дітям. 

19. Тося Читає.

Аудіокниги з ілюстраціями в чудовому озвученні для дітей різного віку.

20. Творчий педагог.

Багато відео для розчитування та вивчення літер як для дошкільнят, так і для молодших школярів.

21. Слово на нОво.

Цікаві відео солов’їною. Є серія для дошкільнят "Христя і Бомко".

22. Веселі Саморобки

Тут цікавий, пізнавальний, розважальний контент для дітей. Маса ідей як створити щось своїми руками.

Сподіваємося, що добірка стане корисною для тих, хто шукає альтернативи російськомовному контенту. Згодом підберемо для вас ще україномовні канали для підлітків. 

А які українські канали вмикаєте своїм дітям? Діліться посиланнями в коментарях

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Olya Dzubetska

    Дуже Вам дякую за таку потрібну інформацію,тому що Ю туб тотально русифікує наших дітей!!!

keyboard_arrow_up