Один з енергоблоків Хмельницької АЕС зупинили в аварійному порядку: що сталося

Один з енергоблоків Хмельницької АЕС зупинили в аварійному порядку: що сталося
Фото: samooborona-netishyn.com.ua
  • Причини порушення розслідує спеціальна комісія.
 

Про те, що енергоблок №2 на Хмельницькій АЕС зупинено, повідомили 13 лютого на офіційному вебпорталі Державної інспекції ядерного регулювання України.

Зазначається, що на енергоблоці виконувались пускові операції, у результаті "відбулося хибне спрацювання диференційного захисту одного з резервних трансформаторів власних потреб енергоблоку з відключенням секцій нормального живлення та секцій надійного електропостачання. Внаслідок знеструмлення секцій надійного електропостачання відбулося спрацювання аварійного захисту енергоблоку та успішний запуск блокових та загальностанційних резервних дизель-генераторів".

Реакторна установка була переведена в стан "Гаряче зупинення". За попередньою оцінкою ця подія кваліфікована як порушення категорії "П05/1" згідно з НП 306.2.100-2004 "Положення про порядок розслідування та обліку порушень в роботі атомних станцій", рівень по INES - "нижче шкали/рівень “0”.

Відео дня

Після інциденту була створена комісія з розслідування причин порушення. 

  • "Радіаційний стан на майданчику "Хмельницька АЕС" без змін, фізичний захист знаходиться у штатному режимі", - наголошують у повідомленні.

Довідка:

Міжнародна шкала ядерних подій (INES, скор. International Nuclear Event Scale) розроблена Міжнародним агентством з атомної енергії у 1988 році і з 1990 року використовувалася в цілях однаковості оцінки надзвичайних випадків, пов'язаних з аварійними радіаційними викидами у довкілля на атомних станціях, а пізніше стала застосовуватися до всіх установок, пов'язаних з цивільною атомною промисловістю. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (47)
  • Яна Марків

    Краще б єбануло. Експериментатори хуїви.
  • Читач91

    Кошти потрібно вкладати в розвиток, безпеку, професійність кадрів атомної енергетики. Не збагачувати так званних інвесторів зеленої енергетики, яка приносить шкоду природі і є найдорожчою.
  • Tanya Rozyman

    Добре що не взірвалася! Вся країна розвалюється, це жах!!
  • Оля Гарницька

    😡
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:29 На Хмельниччину “на щиті” повернулися шість військових: хто вони 19:38 У Хмельницькому через замкнення електромережі загорілось підприємство (ФОТО, ВІДЕО) 18:55 На півночі Хмельниччини зацвіла рідкісна рослина (ФОТО) 18:12 На Хмельниччині є 3,5 тисячі безробітних. Які для них є вакансії? Від читача 13:40 Уряд врегулював питання оплати за оренду державного та комунального майна 17:40 Хмельничан запитають про проблеми в громаді: коли та як пройде опитування photo_camera 17:09 Трьох дітей визволяли рятувальники із зачинених квартир на Хмельниччині 16:35 Побиття військового у храмі на Володимирській. Священнослужителю УПЦ винесли вирок play_circle_filled 16:11 Попереду вихідні: якою буде погода 11-12 травня на Хмельниччині 16:04 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (новини компаній) 15:42 Хмельниччина лідирує за посівними площами цукрових буряків 15:01 Під час прощання присвоїли звання полковника: загинув Олександр Ровенчук з Хмельниччини 14:28 50 фармацевтів не стояли на обліку. Хмельницьку підприємицю оштрафував ТЦК 13:51 На Хмельниччині військовий самовільно залишив частину: як його покарали 13:18 Зарплата до 33 тисяч: у Хмельницькому оновили перелік вакансій 12:35 У неділю запустять додаткові автобуси до кладовищ Хмельницького 11:39 У Хмельницькому горіла квартира. Від опіків померла дитина photo_camera 11:15 Скільки і як часто хмельничани донатять на армію: відеоопитування play_circle_filled 10:36 Вбивство у Хмельницькому районі: затримали чоловіка, який до смерті побив знайомого 10:02 «П’яна вечірка» з дівчатами: організатора з Хмельницького району випустили з-під варти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up