Одна заправка на 4 електрокари: У Хмельницькому перша станція підзарядки безкоштовно роздає «паливо»

Одна заправка на 4 електрокари: У Хмельницькому перша станція підзарядки безкоштовно роздає «паливо»

Тепер хмельничани, які мають електромобілі, можуть зарядити їх у центрі міста. «Заправкою» користуватись можна безкоштовно. Проте електромобілів по області є лише 4.

Електрокарів у Хмельницькому побільшає. Адже у п’ятницю, 13 травня, хмельничанам відкрили першу у місті електрозаправку. Станція підзарядки електрокарів з’явилась біля одного з кафе, що за адресою: вулиця Героїв, Майдану, 10.

- Електромобілі вже є і будуть з’являтись ще. Скоро у місті буде електротаксі. Кількість електромобілів не буде збільшуватись, якщо не будуть встановлюватись заправки. Люди хочуть подорожувати з міста у місто і їм треба десь підзаряджатись, - розповідає «ВСІМ» представник Автоцентру «ЛИГА-ІІ» Ігор Галкін.

За його словами, електрокар їздить лише на енергії, тому не потрібно витрачати гроші на бензин та дизпаливо. Завдяки цьому не буде і шкідливих викидів у атмосферу.

Відео дня

- По-перше, це дешево, тому що проїхати 200 кілометрів і заплатити за це лише 12 гривень – це дуже економно. Якщо ще й скористатись безкоштовною електрозаправкою, то взагалі ні за що платити не треба. От приїхали ви у Кам’янець, погуляли містом, пофотографувались, з’їли морозива, за цей час протягом 1-2 годин ваш електрокар зарядився, - каже Ігор Галкін.

Як розповіли «ВСІМ» у регіональному сервісному центрі МВС у Хмельницькій області, зараз на Хмельниччині зареєстровано 4 електромобілі. 2 з них були взяті на облік у минулому році, а ще 2 – вже у 2016 році.

- Електротранспорт - це не технології майбутнього, це тенденції, які вже увійшли в побут мільйонів людей в усьому світі. Якщо сьогодні Хмельницький має одну публічну станцію підзарядки, то впевнений, що через рік їх буде сотня по всій області і десятки в місті, - зазначає громадський активіст Степан Кушнір. - Що цікавого, то кожен підприємець може безкоштовно встановити таку станцію в себе біля закладу. Це притягує власників електрокарів не тільки з України, але й усього світу. Вартість підзарядки авто буде коштувати орієнтовно 20 гривень для власника закладу, де встановлена станція, але сума котру залишають люди в цьому закладі - набагато більша. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Есть еще одна ул.Свободы 15/1 автоцентр "Лига-II"
  • Анонім

    Швидше б уже всі почали їздити на електромобілях. Не потрібно було б цих бензозаправок. Просто серед дерев біля будь якого закладу чи будинку   електрозаправка. Без проблем, без черг, без значної залежності від курсу доллара і т.д. можна б було заправитись і їхати собі спокійно і недорого.
  • Анонім

    ЯІк за світло у помешканнях плати, а як автомобіль зарядити, то безкоштовно. Нормально так. Нафтомагнати не дадуть розвинутись ринку електромобілів

    Анонім reply Анонім

    а в чому власне проблема? Якщо автомобіль можуть купити, то можуть і платити, все розумно

    Анонім reply Анонім

    Ну в принципі так. І головне дешевше ніж традиційне паливо. Думаю поки це як заохучування до відвідування цього закладу тих у кого вже є такий автомобіль, а також до купівлі електромобілів, які років через 5-10 будуть коштувати вже як теперішні чи навіть дешевше. Звісно що постійно безкоштовної заправки не буде.
  • Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up