Оголені тіла, їжа й дефіле. Репортаж з Проскурівської, де святкують День міста

Оголені тіла, їжа й дефіле. Репортаж з Проскурівської, де святкують День міста
  • У Хмельницькому святкують 590-річчя міста.
  • На Проскурівській вже зібралися десятки хмельничан, аби прогулятися, поласувати смачненьким і зануритися в святкову атмосферу.
  • Дивіться, що відбувається в центрі міста, у нашому матеріалі.

Проскурівська або як кажуть хмельничани «стометрівка» потопає у святкових заходах. В центрі міста встановили дві сцени - біля Дитячого світу та кінотеатру Шевченка. Музику, галас та натовп людей, помітно ще від початку Проскурівської. Саме там хмельничан зустрічають інсталяції та виставки київського художника Антона Логова. Роботи якого вже не вперше демонструють містянам. Біля фігур активно фотографуються й роблять селфі. Позують переважно жінки та діти. Ну а більшість чоловіків покірно виконують роль фотографа.

Серед робіт митця - фігури хмельницьких будівель. Їх уважно розглядає малеча, а дорослі пояснюють, що саме зображено. 

Далі по курсу на Проскурівській - жива бібліотека. Там проходять презентації ретророманів хмельницьких письменнників - Ольги Саліпи та Юрія Даценка. Біля намету містяни утворили чергу, чекаючи на примірник з автографом.

Відео дня

Виставки із ретро-фото Хмельницького - такі демонструє музей історії міста. На світлинах можна знайти вигляд міста десятки років тому. Розглянути все ближче й детальніше один за одним підходять хмельничани. У рисах знаходять сучасні будівлі. Тоді обговорюють і коментують, як все змінилося. 

Тут же серед історичних фотографій, розташована фотозона у такому ж ретро-стилі. Хмельничани позують все за тією ж схемою - жінки й діти в об’єктиві, а чоловіки у ролі фотографа. 

Окрім старих світлин, на Проскурівській можна знайти й інші фотографії. Наприклад, оголених тіл, на які приклеєні оголошення або інша реклама різних товарів. Пояснили - стосуються вони проєкту «Оголені», який вже представляли раніше. Його мета повернути фасадам будівель первісний вигляд. Для цього пропонують прибрати рекламні вивіски, що псують їхній вигляд. «У виставці використали оголені тіла людей, аби містяни зрозуміли - деякі речі є зайвими», - пояснюють організатори. 

Ярмарки - місце, де також зібралося чимало людей. Одна із них - виробів ручної роботи, де продають стільки товарів, що розбігаються очі. Подушки, одяг, глиняний посуд, декоративне мило, аксесуари та багато іншого. Біля наметів стовбичать люди, розпитують ціни і врешті купують те, що припало до ока.

Десятки людей привабив фудкорт, що розміщений поблизу кінотеатру Шевченка. Там варять глінтвейн, смажать м‘ясо, готують плов, овочі на грилі та решту смаколиків. Продавці гостинно запрошують покупців і навіть пропонують скуштувати чи то напій, чи то страву.

Біля кінотеатру Шевченка розгорнули намет із благодійним ярмарком, щоб зібрати кошти на лікування 2-річної Софії Коваль. У дитини виявили смертельну й рідкісну хворобу - спінально-м’язову атрофію. Батькам необіхідно зібрати понад 2 мільйона доларів. Тож хмельничанам в рамках ярмарку пропонують придбати смаколики. А всі виручені кошти підуть на лікування Софійки. 

Дістати телефон і увімкнути камеру змусило містян дефіле оркестру хмельницької поліції та колективу мажореток. Ті пройшлися Проскурівською й подарували своїм виступом гарний настрій.

Дивіться, що відбувається на Проскурівській, на фото й відео. 
































 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (65)
  • Сергій Ребедюк

    А на острові яка цифра?
  • Іра Бронетко

    Ганьба!
  • Любов Іванчук

    У нас карантин у школі з четверга,а тут пісні і танці.То корона тільки по школах,а на святі всі вакциновані?

    Paha Harhuk reply Любов Іванчук

    Сиди дома і бійся "корони"
  • Valeriy Tatarevskiy

    В  Вінниці  помаранчева  зона , в  Тернополі  червона  , а  в  Хмельницькому  завтра  яка ?

    Paha Harhuk reply Valeriy Tatarevskiy

    Яка зона що ви мелете

keyboard_arrow_up