Окупанти вдарили по сусідньому Тернополю: є травмовані

Окупанти вдарили по сусідньому Тернополю: є травмовані
Фото ДСНС у Тернопільській області
  • За останню добу ворог двічі атакував обласний центр сусідньої області. 

  • Ракети вдарили в промзону, постраждало двоє людей. 

Ввечері 13 та в ніч на 14 травня російські військові знову вдарили по Заходу. Цього разу під приціл потрапила сусідня Тернопільська область. Якраз в той час поки місцевий гурт “TVORCHI” виступав на “Євробаченні-2023” місто атакували ворожі ракети.

Мер Тернополя Сергій Надал повідомив, що ввечері 13 травня ракета влучила в складські приміщення, які належать комерційним підприємствам та релігійним організаціям.

Двоє цивільних отримали травми. Їх з опіками та осколковими пораненнями госпіталізували до лікарні. На місці влучання виникла пожежа. Її до ранку загасили. 

Відео дня

Вдруге росіяни нанесли удар близько 5 години ранку 14 травня. Ракети вдарили по цивільних об'єктах Тернополя. 

Зруйновані 2 та пошкоджені 12 дачних будинків. Пожежу, яка виникла на місці, одразу загасили. Також уламками ракет пошкоджено цивільні торгові та господарські обʼєкти та 9 вантажівок. Потерпілих цього разу не було. Про це повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш. 

Надзвичайники Тернопільщини показали як ліквідовували пожежу після ракетних ударів та наслідки "руського міра". Щоб переглянути всі фото - гортайте вбік:

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак також показав наслідки ворожих влучань по Тернополю:

 

Додамо, що цієї ночі російська федерація атакувала Україну з різних напрямків дронами, ракетами «Калібр» та крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55. 

Крім Тернопільщини під загрозою була Київська та Харківська області. Усі безпілотники, які рухались в напрямку Києва, знищила ППО. Наразі відомо, що руйнувань та поранених немає, повідомили в Київській міській військовій адміністрації.

Ракетного удару вночі завдали по Харкову: цілились в інфраструктурний об'єкт, повідомив міський голова Терехов. У прилеглих будинках повибивало шибки та двері, але обійшлося значних руйнувань. Постраждалих немає.

Всього за минулу добу Повітряні Сили знищили 3 крилаті ракети та 25 безпілотників, з них 18 — ударних «Shahed»:

Всього протягом доби 13 травня та на початок доби 14 травня тактична авіація Повітряних Сил здійснила близько 50 бойових вильотів. 

Нагадаємо, у ніч на 13 травня росіяни вдарили 4-ма безпілотниками по об'єкту в Грузевиці. Внаслідок цього поранено більше 30 людей. Вибуховою хвилею в прилеглих селах в обласному центрі пошкодило сотні будинків, багатоповерхівок і приватних, велика частина навчальних закладів, об’єктів культури, адмінбудівель, комерційних і промислових підприємств. Ступінь пошкодження – різна. В основному пошкоджені дахи, стелі, стіни, балкони, вікна. 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Альона Сорочук Пасека

    🥲🙏🙏🙏
  • 007

    Витратити мільйони доларів США на ракету  і рознести дачний будинок , нуу тільки ідіоти таке можуть зробити.
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

keyboard_arrow_up