Оновлення фонтану з жабами біля “Дитячого світу”: що хочуть змінити

Оновлення фонтану з жабами біля “Дитячого світу”: що хочуть змінити
  • Фонтану із жабками майже 70 років.
  • Наразі у Хмельницькому задумались над його оновленням.
  • Що запланували змінити у найстарішому фонтані міста?

Мова йде про один із найстаріших фонтанів Хмельницького. Водограй із жабами і лелеками з дитинства пам’ятають всі хмельничани. Його облаштували ще в 1956. Спочатку основні конструкції були сіро-коричневі. Зараз фонтан вирішили оновити. Що запланували змінити і якої думки про це хмельничани? Детальніше - далі.  

Додати кольорів чи залишити один?

Фонтан біля “Дитячого світу” вирішили оздобити.  Відомо, що були ідеї стосовно кольору. Розглядали варіант зробити фонтан в одному кольорі або залишити різнобарвність - із зеленими жабами і червонодзьобими лелеками. Архітектор Тарас Янишин працював над розробкою концепції. Із журналісткою vsim.ua він поділився ідеями, які мали місце. 

  • Розглядали кілька варіантів, один з яких був моноколір, нюансне використання кольору і поліхромія. Особисто моя думка була не повертатись до оригінального кольору (коричневого) чи фарбувати жаб в зелений, а дзьоби в червоний, а додати якої родзинки артоб'єкта у нього, шляхом використання нюдових відтінків і творчості Веса Андерсона в аспекті колористики. Це б його зробило не надто яскравим і у той час він привертав би увагу осучасненим виглядом і змістом, така кольористика ближча до світу дітей, які постійно граються коло нього, - розповідає Тарас Янишин. 

За словами архітектора, зараз над облаштуванням фонтану працює кілька людей. Додає, що остаточне рішення йому невідоме. Однак швидше за все, це буде повернення до оригінального вигляду з краєзнавчих джерел. 

Відео дня

До слова, поки з остаточним варіантом не визначились, поцікавились думкою мешканців. 

  • Від хмельничан були пропозиції у коментарях на його місці поставити Богдана Хмельницького, тризуб, з якого битиме вода або не чіпати, бо це не на часі, - додає архітектор. 

Якої думки хмельничани?

Хмельничани бурхливо обговорюють в мережі оновлення одного з найстаріших фонтанів. Багато мешканців пам’ятають його ще у первинному вигляді й не бачать потреби щось змінювати. Мовляв, це історія і родзинка центру міста. Хтось навпаки “за” те, аби фонтан осучаснити. Та є й такі мешканці, які категорично проти будь-яких робіт. Пояснюють це тим, що в країні війна і це не на часі. Зібрали думки хмельничан. Що вони думають про оновлення фонтану:

  • Цей рядянський несмак потрібно давно прибрати... і те шатро з книгами(є відповідні місця), і ті бургерні на колесах... стидоба.. центр міста, а враження, що в колгосп потрапив…
  • Фонтан залишити, а ті всі шари прибрати
  • Не чіпайте цей фонтан!
  • Є різниця між "реставруванням" та ліплення з гімна цукерки. Фонтан має історичну цінність. Це частинка історії міста. Так, не далекої історії, але історії.І ось так, паплюжачи, міняючи, паскудячи елементи цієї історії винищується те що становить обличчя самого міста. 
  • Віддати кошти для озброєння ЗСУ або пораненим на протезування! Найважливіше - люди і Перемога, а фонтан почекає!
  •  Фонтан створили, щоб він був різнокольоровий!!! Жабки - зелені, лелеки - білі, дзьобики - червоні! #Фонтанукольори!!!
  • Залиште фонтан в спокої,лише приведіть до ладу,то вже як символ своєрідний Хмельницького.Та й не на часі питання з фонтанами! В мене інше питання до вас де укриття нормальні сучасні в садочках і школах?

Нагадаємо, раніше в управлінні комунальної інфраструктури повідомляли, що на утримання фонтанів з бюджету виділили близько 2,5 мільйона гривень. У цей кошторис закладені й кошти на ремонтні роботи.

Друзі, а як ви вважаєте, чи потребує фонтан із жабками оновлення? Яким, на вашу думку, він має бути? Діліться своїми думками у коментарях!

Читайте також:

Зачинені укриття під час тривоги: хто відповідає за це у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (39)
  • Anatoliy Slobodian

    ВЛАДУ ТРЕБА МІНЯТИ, ЯКІЙ ПІД ЧАС ТАКОЇ ТРАГЕДІЇ ВІДМИВАННЯ ГРОШЕЙ В ГОЛОВІ.
  • Лилия Мельничук

    Потрвбно гроші вкрасти коли ці кляті депутати вже нажеруться рік іде війна небо не можуть закрити необхідне сучасне ППО щоб люди не гинули але ж це дорого
  • Читач35

    Не треба обурюватись. Наш мер знає, що Україна вже перемогла кацапів. І можна тратити гроші для облаштування міста, жабки, плитку. Не став би він їх тратити під час війни? Але містянам  чогось він цього не каже. То вітаю усіх з перемогою.
  • Roman Sv

    Воду. А спишуть ніби за позолоту.

keyboard_arrow_up