Опалювальний сезон в Кам'янці-Подільському завершиться раніше – Посітко

Опалювальний сезон в Кам'янці-Подільському завершиться раніше – Посітко
Фото ілюстративне з просторів інтернету
  • У міськраді пояснили, чому так вирішили, та назвали дату ймовірного припинення теплоподачі.

Опалювальний сезон в Кам'янці-Подільському планують завершити раніше. Поступово вимикати постачання тепла почнуть з 29 березня.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міський голова Кам’янця – Михайло Посітко.

«У суботу-неділю синоптики прогнозують +20С°, тож поступово буде припинятися подача тепла в домівки кам'янчан», написав посадовець.

Відео дня

При цьому, зазначив Михайло Посітко, централізоване гаряче водопостачання в місті не відключатимуть після завершення опалювального сезону.

Він також зауважив, що медичні та освітні заклади будуть і надалі опалюватись.

За словами мера, таке рішення приймається залежно від середньої температури повітря – має бути 8 градусів тепла протягом трьох днів з урахуванням прогнозу.

Нагадаємо, опалювальний сезон в Україні стартував у жовтні 2023 року. Щороку він триває близько шести місяців. Проте цієї весни сезон теплоподачі завершиться швидше. Про це напередодні заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов. 

"Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня", – сказав він.

За коментарем чи припинять опалювальний сезон раніше у Хмельницькому, ми звернулися до заступника міського голови і керівника Департаменту інфраструктури міста, Василя Новачка.

Чиновник сказав, що станом на 19 березня таке питання не розглядалося. Детальніше в окремому матеріалі.

Проте, за прогнозами синоптиків, в обласному центрі теж потепліє, тому припинення подачі тепла можна очікувати найближчим часом і у Хмельницькому. Детальніше про погоду цього тижня дізнавайтесь тут.

Читайте також

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up