Палац творчості - на ремонті. Облаштовують вхід, потім утеплять будівлю

Палац творчості - на ремонті. Облаштовують вхід, потім утеплять будівлю
  • Палац творчості не ремонтували більше 15 років. Стіни закладу розмалювали, а майданчик перед будівлею потріскався. 
  • Ремонт запланували лише цього року. Збираються облаштувати вхід до приміщення і утеплити будівлю.
  • Коштів, аби закінчити ремонт до кінця 2017 не мають, тому частину робіт відкладуть на наступний. 

У будівлю на Свободи 2/1 ще тодішній Палац піонерів переселився у 1989 році. На нове приміщення “скинулись” місцеві підприємці. А вже у 1991 році заклад перейменували на Палац творчості для дітей та юнацтва.

Та більше п’ятнадцяти років ремонт у закладі відкладали. За цей час Палац творчості почав тріщати по швах. Стіни закладу полущились, їх постійно розмальовують. Не витримав і сходовий майданчик перед будівлею. Люди змушені ходити по камінцях. Ще навесні колишній директор Палацу творчості Марина Пилипак розповідала, що у закладі взимку постійно холодно. 

Поки до закладу треба йти по камінцях

Капітальний ремонт запланували лише цього року. Хотіли почати ще у червні. Та поки пройшов тендер і підписали договір, будівельники приступили до роботи лише у серпні. Роботи виконуватиме ТОВ "Поділля-Інвест Сіті". 

Відео дня

Робітники вже зняли верхній шар асфальту на сходовому майданчику перед входом. Після цього збираються зробити гідроізоляцію, аби не затікала вода, а також постелити новий асфальт. 

- Роботи почалися десь 2-3 тижні тому. Поки займаються сходовим майданчиком перед Палацом. Взагалі заплановано стелити новий асфальт, але є думки покласти бруківку. Це перша черга капітального ремонту. Друга черга буде робитись вже у 2018 році. Заплановано зробити утеплення фасаду, замінити дерев'яні вікна на металопластикові, засклити балкони, - розповідає новий директор Палацу творчості для дітей та юнацтва Володимир Гула. 

У другому корпусі не вистачає батарей

Загалом на капітальний ремонт потрібно 15,5 мільйонів гривень. Три мільйони міська рада виділила у 2017 році. Саме за ці гроші мають цьогоріч облаштувати вхід до будівлі. Решту грошей мають виділити вже у 2018 році. 

В закладі ще не визначились, чи стелитимуть асфальт, чи кластимуть плитку
Ось так за проектом має виглядати Палац творчості після капремонту

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна Островська

    стільки бабла треба вбахати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up