Парад вишиванок у Хмельницькому: з довжелезним прапором і вигуками "Слава Україні"

Парад вишиванок у Хмельницькому: з довжелезним прапором і вигуками "Слава Україні"

Близько двох тисяч хмельничан у вишиванках зібрались на головній площі міста, аби відсвяткувати 25-ту річницю Незалежності. Вони утворили "вишиванковий" тризуб, а потім рушили колоною центральними вулицями міста.

З усмішками на обличчі та у вишитому українському вбранні... Хмельничани продовжили свою традицію влаштовувати паради вишиванок. Перший такий "вишиванковий" захід відбувся у 2009 році. З кожним роком участь у параді бере все більше свідомих містян. У вишиванки вбираються і дорослі, і малі. Комусь до смаку вишита сорочка, а хтось просто одягається у жовто-блакитні кольори. 

Цьогоріч на День Незалежності містом пройшлось близько 2 тисяч хмельничан. Не обійшлось і без політики. Попереду колони йшли чоловіки з "свободівським" банером. Далі, тримаючись за довжелезний прапор, йшли містяни. За ними рухався оркестр. Колону замикали знову ж мешканці Хмельницького у вишиванках. Хмельничани рушили від майдану Незалежності до кінотеатру імені Шевченка. Пройшлись вулицею Гагаріна, Кам'янецькою та Проскурівською. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Леонид Наседкин

    В чём веселье?Страна в большой жопе,радоваться нечем.
  • Анонім

    Дуже гарні у вишиванках маленькі діти. Це наше майбутнє і дуже правильно , що здитинства ми вчимо діток любити свою країну, свою землю, свої національні традиції
  • Анонім

    До чого тут Свобода? Журнал  іст правильно написав " не обійшлось", томущо на свято.прийшли хмельничани самі-по добрій волі. Наш народ розуміє, що найголовніше в житті кожного українця- це свобода і незалежність. А наша вишиванка-найкраща. Я ходив на свято з дружиною, дітьми та друзями. Всі у вишиванках і нам дуже сподобалось.
  • Дмитро

    А все-таки треба без політики.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up