Пароль “Картошка”. На кордоні затримали ухилянта з Хмельницького

Пароль “Картошка”. На кордоні затримали ухилянта з Хмельницького
Фото із ФБ-сторінки "Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон"
  • Хмельничанин та четверо львів’ян планували переїхати кордон на авто. 

  • Послуги “перевізника” коштували їм 5000-8000 доларів США. 

Мешканець Хмельницького намагався незаконно перетнути кордон до Словаччини. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

На кордоні між Закарпаттям та Словаччиною затримали одного хмельничанина та чотирьох львів’ян. Вони прибули різними шляхами до Закарпаття, щоб звідти вирушити у незаконну подорож. Перевести через кордон їх мав місцевий житель. Така послуга вартувала «клієнтам» 5000-8000 доларів США. 

Відомо, що ухилянти знайшли переправника через соціальні мережі. Чоловіки мали сказати контрольне слово «картошка» при посадці в автомобіль, а перевізник мав їх доправити до кордону на виїзд з України. Цю та інші вказівки чоловікам давали телефоном з різних незнайомих номерів, дотримуючись максимальних запобіжних заходів. Але правопорушників затримали. 

Відео дня

Провідника та чотирьох ухилянтів зупинили за двісті метрів від держрубежу співробітники оперативно-розшукового підрозділу Чопського загону. Тепер їх притягнуть до адмінвідповідальності за спробу незаконного перетину кордону України. Усіх доставили у прикордонний підрозділ для з’ясування всіх обставин. 

А в діях провідника вбачають ознаки кримінального правопорушення, відповідальність, за яке передбачена ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний України». Санкція статті передбачає мінімальне покарання — позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    А чому ці 7 орків на фото не воюють за державу , що їх годує, а замість цього тримають людей в рабстві ?
  • Читач81

    Щоб зменшити кількість ухилянтів чиновники, депутати повинні показати своїм прикладом як воювати. Тим більше в них мотивація аж зашкалює.

keyboard_arrow_up