До справи нардепа Лабазюка додали документи про майновий стан дружини

До справи нардепа Лабазюка додали документи про майновий стан дружини
  • Нардепа підозрюють у спробі дати хабар.
  • До справи додали матеріали про майновий стан його дружини - голови Хмельницької облради Віолети Лабазюк.
  • Дізнавайтеся деталі.

Депутата Верховної Ради з Хмельниччини Сергія Лабазюка підозрюють у спробі дати хабар. 

Передісторія

За інформацією Національного антикорупційного бюро, у серпні цього року Сергій Лабазюк звернувся до топпосадовця Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, яке також називають Міністерством відновлення. Відомство очолює Олександр Кубраков, який також є віцепрем’єрміністром з відновлення України.

Сергій Лабазюк просив дати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на загальну суму в мільярд гривень. За це пообіцяв 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії, яка мала стати підрядником - “Ю Ар Ді Українські дороги”.

Відео дня

Згодом (коли саме, в НАБУ не повідомили) компанії Сергія Лабазюка перерахували 50 мільйонів гривень за відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України. Після цього нардеп через довірену особу передав керівнику Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму обіцяний відсоток — 150 тисяч доларів. Це близько 5,7 мільйона гривень за теперішнім готівковим курсом. У цей момент довірену особу нардепа й викрили. 

У самого Сергія Лабазюка пройшли обшуки. Обом їм повідомили про підозру за частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу. Нардепу може загрожувати від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без неї.

Деталі судового засідання щодо справи Лабазюка

Вчора, 24 листопада, онлайн транслювали засідання у Вищому антикорупційному суді щодо застосування запобіжного заходу Сергію Лабазюку. Сторона обвинувачення наполягала на тому, аби взяти нардепа під варту на 60 днів з можливістю внести заставу в розмірі 100 мільйонів гривень. Крім того, прокурори подали клопотання про накладення арешту на майно і активи політика. Також до матеріалів справи додали документи про майновий стан дружини Сергія Лабазюка - Віолети Лабазюк, яка є головою Хмельницької облради.

Адвокати нардепа виступали проти арешту майна дружини й просили вилучити їх з матеріалів. А також - проти запобіжного заходу у вигляді арешту. Захисники Лабазюка просили суд зменшити розмір застави до півтора мільйона гривень. 

Суд не встиг розглянути обидва томи справи. Тому продовження засідання щодо призначення запобіжного заходу відбудеться в понеділок, 27 листопада. 

Водночас 24 листопада обирали запобіжний захід “спільнику” Лабазюка - директору акціонерного товариства “Ю Ар Ді Українські дороги” Денису Назімову. 

Як йдеться у пресслужбі Вищого антикорупційного суду, його взяли під варту. Зробили це в залі суду. Як альтернативу визначили підозрюваному заставу у розмірі 12 мільйонів 78 тисяч гривень. Строк дії запобіжного заходу – до 21 січня 2024 року включно.

У разі внесення застави на підозрюваного покладатимуться такі обов’язки:

  • прибувати до детектива, прокурора або суду за кожним викликом та вимогою, залежно від стадії кримінального провадження;
  • не залишати межі Хмельницького без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну свого місця проживання;
  • утримуватися від спілкування з особами, вказаними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України;
  • носити електронний засіб контролю.

Більше про цю справу читайте в окремому матеріалі - Хабар за підряд. Деталі справи нардепа з Хмельниччини Лабазюка.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (46)
  • Володимир Головатий

    Про,який.міст.йде.мова?важливо.
  • 007

    Лабаз замутить слідуюче варіанти:

    1) По перше гроші ніякі Лабаз нікому не давав і це правда бо якась  його довірена особа давала  комусь гроші

    2) Лабаз вже не знає довірену особу взагалі

    3) Лабаз на крайняк скаже тому дурнику довіреному щоб все взяв на себе , а Лабаз гарно відблагодарить його сім'ю

    4) Лабаз спробує купити слідство а потім і суд

    Music Life8dd reply 007

    я вас розчарую, вся комедія влаштована по домовленості НАб України і паном Лабазюком, громадською радою НабУ; щоб відвернути увагу ,  не згадувати, напр. що НАб ніколи не розслідує корупційні афери по заявам реальних людей. Якщо родич детектива 1 підрозділу 3 відділу НАбУ і кум Ситника віджав у тебе нерухомість і ''хапнув'' 20 т.д., це розслідувати ніхто не буде.
  • Читач57

    А чому пишуть що взяли під варту при спробі дати хабаря,коли Лабазюк дав 150 тис. До ларів,а напевно це робиться для того щоб потім сказати що вина недоказана.
  • Емилия Чеснок

    Давав, бо розраховував на відкати. Кошториси складають за завищеними цінами. А ці обставини у нас ніхто не перевіряє.  Прослухала все засідання суду. Лабазюк не відмовляється від сплати застави, але захист просить зменшити її розмір.  У Лабазюка дуже грамотні адвокати. Доводять,  в тому числі, що прокурори  НАБУ внесли відомості в ЄДРДР з порушенням КПК .Одне з них - це  без  внесення обставин зловживання і прізвища  депутата. Прокурорам треба навчитись грати в шахмати. Щоб дати мат, треба передбачити хід противника.

keyboard_arrow_up