Пенсії, НМТ та інше: про головні зміни в березні для хмельничан

Пенсії, НМТ та інше: про головні зміни в березні для хмельничан
Фото ілюстративне
  • Збільшення пенсій, зміна правил нарахування виплат для переселенців та інше.
  • Дізнавайтеся, що ще зміниться в березні.

Щомісяця на українців чекають зміни. Вони можуть бути незначними, але все ж мати вплив на життя. Традиційно розповідаємо про усі зміни з березня 2024 року.

Збільшення пенсій

На порталі уряду дали роз’яснення щодо березневої індексації пенсій. Переглядатимуть ті виплати, які були призначені до 31 грудня 2023 року включно.

Розмір збільшення пенсії для кожного пенсіонера будуть визначати індивідуально. Однак урядовці встановили «рамки»: збільшення виплат відбудеться в межах 100 - 1 500 гривень.

Відео дня

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що в середньому пенсії зростуть на 322 гривні. І середній розмір пенсії в Україні з березня складатиме 5 тисяч 717 гривень. Усі перерахунки пенсій буде проведено автоматично, без особистих звернень громадян.

Переселенці-пенсіонери, які набули цього статусу до 24 лютого 2022 року, мають пройти ідентифікацію для продовження виплати пенсії.

Це можна зробмтм одним з цих способів: прийти до управління Пенсійного фонду з документами (паспорт, ІПН); скористатися вебпорталом Пенсійного фонду за допомогою «ДіяПідпис» чи записатися на відеоконференцзв’язок. Останні два засоби можна отримати через офіційний портал послуг ПФУ.

Виплати переселенцям

З березня суттєво змінюються правила нарахування допомоги на проживання для  переселенців. Йдеться про щомісячну виплату від держави в розмірі 2 тисячі гривень на кожну людину, 3 тисячі гривень на кожну дитину і людину з інвалідністю.

Уряд вирішив продовжувати виплати тим переселенцям, які належать до найбільш вразливих категорій. І автоматично, без додаткового звернення, перепризначать виплати цим категоріям:

Іншим же категоріям ВПО допомогу призначатимуть на підставі нової заяви. Їм перепризначать виплати за умови, якщо сукупний дохід родини у розрахунку на одного члена сім’ї не перевищує 9 тисяч 444 гривень, та у разі коли заявник належить до однієї з нижче перерахованих категорій:

Також за новою заявою (але без врахування доходів) гроші продовжать виплачувати ще 6 місяців наступним категоріям:

Реєстрація на НМТ

З 14 березня починається реєстрація для участі в Національному мультипредметному тесті (НМТ). 

При оформленні кабінету треба:

Змінити реєстраційні дані, зокрема й предмет на вибір, можна буде до 15 квітня. Запрошення на НМТ із датою, часом та місцем проходження надійде учаснику до 8 травня. Для участі в тестуванні учаснику треба буде в електронному кабінеті сформувати і роздрукувати сертифікат НМТ. Без нього та без паспорта на тимчасовий екзаменаційний пункт не допустять.

Читайте також: Спалах кишкової інфекції у Хмельницькому: нові деталі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Саша Шпак

    показуха це все щоб відвести очі від невдач на війні.  ніколи україна не дбала про простих людей. наголошую ніколи ні разу. тільки вонючі обіцянки
  • МузичнаХунта

    Держава думає про тих, хто її утримує.
  • Юрій Гудок

    Бюджетникам 1000-1500. Іншим 100-200.   Даю 100%

    Лесовой К. reply Юрій Гудок

    Менше 100 та більше 1500 грн не можна. Якщо комусь по формулах вийде 65 грн - начислять 100, вийде 2000 - начислять 1500. Навіщо видумувати якісь жахи, ніби реальних ідіотизмів не вистачає.

    Юрій Гудок reply Лесовой К.

    Все  правильно написано. З життя. Ці підняття не перший раз і всі розуміють про що мова....

    Лесовой К. reply Юрій Гудок

    Юринда у вас написана, з голови. Буває...

keyboard_arrow_up