«Переможного Нового року!»: в Хмельницькому відбулося спецпогашення особливої марки

«Переможного Нового року!»: в Хмельницькому відбулося спецпогашення особливої марки
Світлини зі сторінки Хмельницької ОВА
  • Поштовий випуск включає марковий аркуш «Роз’єднані війною», немаркований художній конверт «Переможного Нового року!» і художню картку «З Різдвом!».

Вони зустрічають свята порізно. Через війну. Вона – на самоті, біл ялинки, в темряві. Він – на полі бою, захищаючи Україну.  

Таким є сюжет новорічно-різдвяної поштової марки «Роз’єднані війною». Малюнок створила одинадцятикласниця з Миколаєва Валерія Михайлова.

Під час народного онлайн-голосування, що відбувалося на офіційних сторінках «Укрпошти», а також в Телеграм-каналі СЕО «Укрпошти», за нього свої голоси віддали понад 15,5 тис українців.

Відео дня

Ескіз, щоправда, трохи допрацювали, врахувавши пропозиції учасників голосування. Так, на вікні тепер горять свічки – незамінний атрибут цієї зими в наших оселях, поле бою, вкрите снігом, а пара тримається за руки, бо ніхто не забере в нас найдорожче – нашу любов.

Кривава війна, яку принесла росія в нашу країну, розділила мільйони доль, родин та близьких людей, проте вона не зможе зруйнувати віру українців у дива, перемогу й такі жадані зустрічі сердець. Ось головний меседж цієї особливої марки.

Продовження історії закоханих - на немаркованому художньому конверті «Переможного Нового року!» Закохані врешті разом. Зустрічають прийдешній Новий рік, споглядаючи на святкові салюти за вікном. Будують спільні плани на майбутнє у вільній, сильній і мирній Україні.

Спецпогашення новорічно-різдвяної марки в Хмельницькому відбулося 19 грудня в кінотеатрі «WoodMall Cinema». Поштовий штемпель ставили начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій спільно з малечею, що завітали на новорічний кінопоказ.

«Усі ми з нетерпінням чекаємо на новорічні свята, діти – на подарунки, - зауважив очільник краю. - Проте найбажанішим подарунком для всіх українців є перемога, і вона неодмінно буде».

Тираж поштової марки – 720 тисяч примірників або 120 тисяч аркушів. Номінальна вартість – U (12 грн.).

До поштового випуску також належить художня картка «З Різдвом!», створена за екскізом художника з Кіровоградщини Олександра Охапкіна.

До слова, опісля спецпогашення поштової марки, Сергій Гамалій привітав дітей із новорічними святами та вручив подарунки, зазначають у Хмельницькій ОВА.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up