Персонал 4 навчальних закладів Хмельницького перевірили на антитіла до Covid — Симчишин

Персонал 4 навчальних закладів Хмельницького перевірили на антитіла до Covid — Симчишин
Фото ілюстративне
  • Багато хто з містян вважає за необхідне закрити школи через поширення коронавірусу.
  • Через викликаний ажіотаж у міськраді вирішили влаштувати перевірку в навчальних закладах.

Колектив чотирьох навчальних закладів Хмельницького протестували на наявність антитіл до коронавірусу. Про це повідомив мер міста Олександр Симчишин під час брифінгу 16 грудня.

За його словами, перевірка показала, що з-поміж 241 працівника 148 мали антитіла.

"Хочу повідомити вам про такий цікавий експеримент, який ми мали у місті Хмельницькому в останні два тижні. Ми протестували методом ІФА на імуноглобулін «G» чотири наших навчальних заклади. Ми взяли два дитячих садочки і дві школи в різних мікрорайонах — Південно-Західному, Озерній, Раковому та Дубовому. Я свідомо не називаю номери навчальних закладів, ми спеціально це зробили в межах різних мікрорайонів.

Відео дня

Ми вирішили зробити такий експеримент, аби потестувати чотири навчальних заклади, фактично весь педагогічний персонал, на наявність антитіл. Ми отримали дуже, як на мене, цікаві результати, які ми обов'язково передамо нашим санітарним та епідеміологічним службам.

Загалом працівників у цих закладах 292. Десять працівників цих закладів вже перехворіли, ми їх не тестували, ще частина з них перебували на лікарняному, ми їх не тестували, протестували 241 людину. Серед них 148 мають антитіла. Це 61,4% від кількості тестованих і 54,1% від усіх", - сказав він.

Симчишин додав, що цього тижня планують перевірити працівників ще однієї школи і далі поступово продовжувати тестування по інших навчальних закладах.

Читайте також: МОН рекомендує продовжити зимові канікули у школах
 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Василько

    Метод ІФА не показує чи людина хворіла, хворіє чи у неї тільки початок хвороби, а наявність антитіл, при тому який відсоток вірних показань Симчишин не вказує.
    Авторитетний німецький вірусолог Крістіан Дростен з берлінської клініки Шаріте звертає увагу на один недолік тестів на антитіла. За його словами, часто вони дають хибний позитивний результат, якщо пацієнт хворів іншою, ніж Sars-CoV-2, формою застудливого коронавірусу. Дростен погоджується із застереженнями ВООЗ про потенційну небезпеку такого сценарію: людина, отримавши хибне підтвердження на наявність антитіл, може сміливо нехтувати приписами і рекомендаціями медиків та підхопити COVID-19. Маттіас Орт з Асоціації німецьких лабораторних лікарів (BDL) додає, що зараз жоден лікар не може гарантувати пацієнту те, що його організм виробився гарантований імунітет до COVID-19. "Ще зарано про це говорити", – каже спеціаліст.
    Нехай пан Симчишин ознайомиться з роботами німецьких вірусологів!
  • Наташа Кравчук

    Не потрібно закривати. Нехай діти вчаться в нормальній шкільній обстановці, а не дистанційно!!
  • Tetiana Kasatkina

    А діти?чи діти нікого не цікавлять що вони хворіють теж і несуть ще і ті віруси в сім,ю?😡
  • Tetiana Kasatkina

    Звичайно що потрібно закрити.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up