Петрівський піст цьогоріч розпочався 24 червня. Триватиме він лише 18 днів.
Як правильно постити, дивіться далі.
Початок Петрівського посту припадає на перший понеділок після трійчанського тижня. Цікаво, що тривалість посту кожного року різна, адже залежить від дати святкування Трійці. Цьогоріч його початок припадав на 24 червня. Закінчується піст завжди 12 липня. У день святих, яким він присвячений — апостолам Петру і Павлу.
Загалом Петрів піст є не дуже суворим. Меню вірян у цей період виглядає так:
У понеділок дозволяється гаряча їжа без олії.
Вівторок, четвер і субота — найлегші дні. Дозволено вживати будь-яку пісну їжу з рослинною олією, окрім того можна їсти рибу.
Середа і п'ятниця — у ці дні варто тримати суворий піст (сухоїдіння). Дехто в ці дні посту харчуються виключно водою і хлібом.
У неділю можна вживати будь-яку пісну їжу й пити вино.
Також на свято Різдва Іоанна Предтечі, 7 липня, дозволяється риба.