Під Хмельницьким горить 19 гектарів торф’яників. В СЕС запевняють, що хмельничанам не варто непокоїтися

Під Хмельницьким горить 19 гектарів торф’яників. В СЕС запевняють, що хмельничанам не варто непокоїтися
Пожежа перейшла із Лезневого на сусідні торф’яники у Давидківцях. Її гасять більше ста рятувальників. Пожежа охопила близько 19 гектарів. Незважаючи на це, епідеміологи переконують, що стан повітря у місті та області задовільний.

Торф у Хмельницькому горить уже п’ятий день. Весь цей час його гасять рятувальники. Повністю ліквідувати загорання їм так і не вдалося. На допомогу їм «приходив» й дощ, який рясно поливав місто протягом двох днів. Та й це не допомогло.

- Запахи горілого сьогодні зранку я ще відчувала, коли вийшла на вулицю. Він був не такий, як наприкінці минулого тижня, коли на вулицю й вийти неможливо було. Зараз хоча б вікно в квартирі можна відкрити, - розповідає «ВСІМ» жителька мікрорайону Раково Ірина.

Пожежа, яка була в Лезнево, перейшла на територію села Давидківці. Сьогодні, 7 вересня, з самого ранку місцеві жителі почали скаржитися на задимленість повітря та нестерпні «аромати».  Як пояснив речник ДСНС в Хмельницькій області Андрій Козак, горить торф на лівому березі Південного Бугу. Площа загорання становить близько 19 гектарів.

Відео дня

- З самого ранку ми працюємо в посиленому режимі. На місці події працює 126 рятувальників на та 15 одиниць техніки. До ліквідації наслідків задіяні працівники ДСНС з різних районів області. – розповідає «ВСІМ» Андрій Козак. - Вітер сьогодні південно-східний, тому у Хмельницькому запах диму не відчутний.

Станом на сьогодні, 7 серпня, рятувальникам вдалося загасити пожежі в Ізяславському та Деражнянському районах.

Читайте також: Місто у диму: поки в судніх областях попереджали, у Хмельницькому ловили гави

Після того, як на задимленість почали скаржитися мешканці Хмельницького та області, за перевірку стану повітря взялися у Держсанепідслужбі.

- Ми робили дослідження стану повітря ще минулого тижня. Показники не відповідали нормі востаннє в четвер. Це стосується Хмельницького, Ізяславського районів та обласного центру. Та все не було критичним і приводу до закриття дитсадків та шкіл не було, - розповів «ВСІМ» керівник головного управління Дерсанепідслужби в Хмельницькій області Ігор Баланюк. – Станом на сьогодні усе стабілізувалося. Тому нема потреби проводити додаткові дослідження. Можливо, коли нам надійдуть результати усіх досліджень, щось зміниться.

Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    А кажуть лісопатологи, згорівший ліс, згорівший сухостой  тре оновити, продавши за 500 000 000 і посадити, оновити насадження молодих дерев за 300 000

    Anonymous reply Anonymous

    Як кажуть біда помогла
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up