Під крики «Ганьба!» прихильники «моспатріархату» залишили церкву в Шепетівці

Під крики «Ганьба!» прихильники «моспатріархату» залишили церкву  в Шепетівці
Фото Natalya Garbar
  • Спочатку людей до храму не пускали, але їм все ж вдалося потрапити до святині.

У суботу, 8 квітня, під стінами Свято-Михайлівського собору УПЦ (МП), що в Шепетівці на проспекті Миру, 27, зібралися сотні шепетівчан, аби підтвердити свій вибір, зроблений напередодні.

Відео дня

Попри рішення релігійної громади ще 7 травня 2022-го про перехід з УПЦ (МП) у лоно ПЦУ, представники «моспатріархату» всіляко перешкоджають цьому й відмовляються віддавати ключі від святині.

Громадські активісти закликали людей прийти знов під храм, одразу після прощання зі загиблим Героєм Графом Афанасіядє. Близько 15.00 біля собору вже зібралася велика кількість людей.

На відео, оприлюдненому «Liketv», люди скандують «Геть московського попа!».

Спочатку шепетівчан не пускали до храму. Та зі скандалами, криками й штовханиною їм все ж вдалося потрапити у собор. Прихильники УПЦ (МП), які до цього там перебували, залишали святиню під вигуки «Ганьба!»

У найбільшому соборі Шепетівки врешті зазвучала молитва українською. Тут відбулося перше богослужіння, яке провадили священники ПЦУ. Люди священнослужителів зустріли оплесками.

Нагадаємо, що 8 квітня релігійні громади Кам'янця-Подільського та Старокостянтинова також прийшли під стіни храмів УПЦ (МП) з наміром прогнати з них московських попів та перейти до ПЦУ.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up