Пішов воювати за сином. У Хмельницькому попрощались з Василем Слободою

Пішов воювати за сином. У Хмельницькому попрощались з Василем Слободою
  • Василь пішов захищати країну добровольцем, слідом за сином. 
  • Військовий отримав важке поранення на Харківському напрямку. 
  • Герой назавжди повернувся додому. Йому було 52. 

«Немає слів просто... Він був дуже хорошим батьком. Воював із сином і заради нього туди і пішов. Любив доньку», – так про загиблого солдата розповідають близькі і друзі. 

Сьогодні, 25 червня, Хмельницький прощається із Василем Слободою. Цього місяця йому виповнилось 52. Вдома його не дочекались дружина і двоє дітей. 

Василь родом із Волочиського району. Та багато років із сім’єю проживав у Хмельницькому. 

Відео дня

– Гарний сім’янин: має доньку, сина, він теж військовий. Любив дружину. Як людина – дуже хороша, працелюбний, патріот, – розповідає колега його дружини Валентина. 

До вторгнення чоловік працював в «Спецкомунтрасі» водієм. Певний час був на заробітках за кордоном. 

Кажуть, Василь записався у добровольці в перші дні повномасштабної війни. Просто не міг сидіти вдома і бачити черги під військкоматом серед молодих хлопців. 

– Він ходив центром міста на другий чи третій день, як почалась ця клята війна.  Побачив, як молоді хлопці стоять в черзі до військкомату. Він прийшов додому і сказав: «Я не зможу бути вдома, дивлячись як молоді хлопці йдуть захищати  країну». І пішов теж, – каже пані Валентина. 

Василь Слобода служив у складі 61-ої окремої мотопіхотної бригади. Мав звання солдата. Минулого року отримав важке поранення. Переніс декілька операцій. Знайомі розповідають, що в нього була можливість залишитись в тилу, йому пропонували роботу в ТЦК. Однак він відмовився. Мовляв, не хотів залишати своїх хлопців і повернувся на фронт. 

Відомо, що Василь Слобода отримав важке поранення на Харківському напрямку. Лікувався у Києві, але врятувати його не змогли. Травми виявились дуже важкими. Військовий помер 21 червня. 

Поховали захисника на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Галина Сорочинская

    Вічна пам'ять Герою України! Співчуття рідним!
  • Леся Гвоздь

    Вічна память Герою!
  • Таня Бондар

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ
  • александр

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up