Після місцевих виборів держава передасть громадам всі землі сільгосппризначення

Після місцевих виборів держава передасть громадам всі землі сільгосппризначення
Ілюстративне фото
  • Про це розповів голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

  • Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Всі землі державної власності сільськогосподарського передадуть об’єднаним територіальним громадам. Це станеться після чергових місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Площа земель, які мають отримати ОТГ, в усій Україні складає понад два мільйони гектарів. Про це з посиланням на голову Держгеокадастру Романа Лещенка повідомляє сайт «Децентралізація». Саме його відомство зараз керує землями в державній власності.

Нагадаємо, що в березні цього року парламент дозволив продавати землі сільськогосподарського призначення, проте із рядом обмежень. Зокрема, придбати земельну ділянку не зможуть іноземці. Крім того, до 1 січня 2030 року встановили мінімальну вартість гектара землі, яка не є меншою за його нормативну грошову оцінку. Детальніше про все це ви можете дізнатися з окремого матеріалу.

Наприкінці квітня цього року Кабінет міністрів схвалив новий план поділу України на громади. Зокрема, такий план отримала й Хмельниччина. В області має бути створено 60 ОТГ. Втім, фактично громади досі не сформовані. За словами голови Хмельницької ОДА Дмитра Габінета, остаточно громади мають бути створені тоді, коли будуть створені їхні органи влади. Тобто після тих таки місцевих виборів 25 жовтня.

Відео дня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up