Хмельничани не зможуть відмовитися від централізованого опалення - Теплокомуненерго

Хмельничани не зможуть відмовитися від централізованого опалення - Теплокомуненерго
  • Верховна Рада дозволила відключатися від централізованого теплопостачання і гарячої води.
  • Але є одна умова - більше 50% квартир у будинку мають бути вже відключеними. 
  • В "Теплокомуненерго" кажуть, що у Хмельницькому таких будинків нема. 

9 листопада Верховна Рада ухвалила новий закон “Про житлово-комунальні послуги”. Він має дозволити мешканцям багатоповерхівок відключатися від централізованого опалення та гарячої води. Відмовитися від центрального теплопостачання можна буде лише тоді, якщо в багатоповерхівці вже є відключені від мережі квартири. Їх має бути не менше половини від загальної кількості. Тоді мешканці зможуть встановити у своїй квартирі індивідуальне опалення. 

Відключити опалення зараз можливості нема

Журналісти vsim.ua звернулись в КП "Хмельницьктеплокомуненерго", щоб дізнатись процедуру відключення. Проте там кажуть, новий закон суперечить попередньому, а будинків, де б 50% квартир були відключені від централізованого опалення просто нема. 

- Ми поки не знаємо, як має бути з цим новим законом. Раніше взагалі заборонялося відключення централізованого опалення і гарячої води поквартирно. Тепер же прописують, що відключитися можна, але 50% квартир мають вже бути відключені. Але в нас же таких будинків немає. Та і це шкодить внутрішньобудинковим системам, - пояснює заступник директор підприємства Світлана Остапюк. 

Відео дня

Можуть відмовитися всім будинком

Залишається право перейти на індивідуальне опалення всім будинком. Власник або його представник повинен подати заяву в спеціалізовану комісію при міській раді. Заява повинна обов’язково містити причину відмови від послуги, екземпляр письмового рішення загальних зборів мешканців будинку про відмову від централізованого опалення. На підтримку відключення повинні поставити підписи всі власники квартир в будинку, що пізніше обов’язково перевірить комісія.

Читайте також: Українців змусять платити пеню за борги з комуналки

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Софія Рикун

    Відмова від центрального опалення є надзвичайно затратним та складним процесом. Тому краще думати наперед і вберегти себе від написання актів, збирання підписів, вибору котлів. Можна обирати нерухомість у агентстві https://agentstvo.com.ua, там розкажуть про переваги та недоліки кожного типу опалення, що допоможе обрати саме свою квартиру чи будинок.

  • Olga Lyashenko

    вот как надо оплачивать коммуналку, клац-клац и нащелкал. Подробности на сайте https://wp.me/p9miXv-z

  • Oleg Vishnitsa

    Ну так отключите отопление всему городу! https://akvilon.ua/katalog/dekorativnaya-shtukaturka

  • Svitlana Ovcharuk

    Молоді люди зможуть собі дозволити провести індивідуальне опалення, а що робити літнім людям коли їхньої пенсії невистачає навіть на їжу, ліки і комуналку.

keyboard_arrow_up