Українців змусять платити пеню за борги з комуналки

Українців змусять платити пеню за борги з комуналки
  • Верховна Рада ухвалила закон про житлово-комунальні послуги. Він передбачає, що мешканці, які мають борг за комунальні послуги, платитимуть пеню.
  • Вона нараховуватиметься за кожен день просрочки платежу за комуналку.
  • Боржники платитимуть пеню вже з 1 січня 2019 року. 

Верховна Рада ухвалила в другому читанні проект закону "Про житлово-комунальні послуги". На засіданні сьогодні, 9 листопада, рішення підтримали 262 нардепи. В документі йдеться про те, як мешканці зможуть укладати договори на всі послуги ЖКГ. Також в ньому є положення про нарахування пені за прострочку комунальних платежів. 

Мешканці багатоповерхівок укладатимуть договори з комунальниками

Багатоквартирний будинок буде виступати як колективний споживач. Від імені кожного окремого будинку заключатимуть угоди на постачання газу, електрики, води, тепла і поводження з відходами. 

- Планується, що мешканці окремого будинку колективно заключатимуть договори на комунальні послуги. Таким чином, може бути ситуація, що декілька мешканців не платитимуть, допустимо, за світло, а відключатимуть його всім, бо споживач колективний, - коментує vsim.ua заступник начальника управління ЖКГ Хмельницької міськради Володимир Путін. 

Відео дня

За борг по комуналці нараховуватимуть пеню

Боржників за комуналку чекає введення пені. В новому законопроекті прописали, що за кожен день прострочки платежу треба буде платити по 0,01% від суми боргу. Таке нововведення має встпи в силу з 1 січня 2019 року.

Пеню не сплачуватимуть ті мешканці, які мають субсидію або пільги на оплату комуналки. Також не змусять платити більше тих, у кого затримують заробітну плату. Проте це має бути підтверджено документально.

- Насправді ця пеня не настільки велика, щоб змусити тих, хто не справно сплачує за комунальні послуги, платити вчасно. Тому я не думаю, що боржники відразу побіжать платити, - каже Володимир Путін. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Диана Зайонц

    Як на мене , то це якись геноцид проти людей.
  • Олександр Гуменюк

    Вірішили свою роботу перекласти на чесних платників які платять і хочуть отримувати якісні послуги. П... треба цих комунальників і то в прямому слові. Послуги не якісні . До до речі який термін використання труб в багатоквартирках, аа... ? Чому труби (стояки..) не міняються в терміни, чому люди за свої кошти їх міняють? Хто має міняти пакетники на світло в підїзді які розсипаються? ЖКГ  поясніть всім як все має робитися?

    Пасажир reply Олександр Гуменюк

    А за чиї кошти міняються труби, склопакети і т.п. у приватних будинках? Вірно, за кошти власників. Аналогічно і у багатоквартирних будинках, де власник - це жильці будинку. Збирайте кошти, закуповуйте необхідні матеріали, вироби і т.д., робіть заявку у ЖЕК і вони все замінять. А за щомісячну плату, яку їм платять вони будуть обслуговувати ці труби, вікна і т.д., щоб вони не поломались через рік, а відпрацювали свій термін експлуатації. Сподіваюсь я зрозуміло все пояснив халявникам стосовно того хто за що платить і хто за що має що робити?

    Vitaliy reply Пасажир

    в приватних будинка люди не платять жекові гроші за утримання будинку і на кап. ремонт.
  • Мастер Автополив

    Сталина на них нет!
  • IGOR

    Колективна відповідальність?

    "Жити по-новому"... Власть имеет людей во все щели, а те и рады подстилаться)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up