Південний Буг назвали найбільш забрудненою річкою: деталі

Південний Буг назвали найбільш забрудненою річкою: деталі
  • Обласний центр гідрометеорології відібрав проби повітря і води. 
  • Дізнавайтесь, які показники перевищили норму.

Забруднення атмосферного повітря і поверхневих вод перевірили в обласному центрі гідрометеорології. Що показали результати?

Відібрали проби повітря для аналізу на вміст забруднюючих речовин. Робили це на двох стаціонарних постах спостереження: по вулиці Чорновола, а також на вулиці Шухевича. Спостереження проводили по 10 інгредієнтах: пил, двоокис сірки, розчинні сульфати, окис вуглецю, двоокис азоту, оксид азоту, фенол, хлороводень, аміак, формальдегід.

Отож, у травні показники забруднюючих речовин були нижчими за рівень гранично допустимих концентрацій.

Відео дня

Як щодо води? За результатами цього місяця визначили три найбільш забруднені річки в області. На першому місці - Південний Буг. Тут допустимі нрми трьох показників були перевищені в 31, 8 разів та майже 6 разів. Про це повідомляють у Хмельницькому обласному центрі з гідрометеорології. 

  • За результатами проведеного аналізу в травні найбільш забрудненою виявилась річка Південний Буг в пункті відбору села Копистин, де забруднення по нітрогену амонійному становить 12,89 мг на дм3, що у 33,3 рази вище рівня ГДК, по нітрогену-нітритному у 8 разів вище норми, БСК  (біохімічне споживання кисню) - у 5,7 рази вище рівня гранично допустимої концентрації, - повідомляють у центрі.

Також у "трійку" найбільш забруднених потрапили річки Мукша та Калюс.

Нагадаємо, у травні в Південному Бузі зафіксували масову загибель риби. Експерти мали провести необхідні дослідження. Однак досі остаточних причин загибелі риби невідомі.

Нагадаємо, попри це у Хмельницькому оголосили про початок купального сезону. 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • смешной кипишной

    Виробництво мильно-рильних засобів,на толкучці,дуже допомагає чистоті річки,сморід стоїть як від купи гнилого м'яса ,а через пару метрів далі аромати побутової хімії.
  • Анна Мищенко

    У Хмельницькому э річка Плоска. Чому її нема у списку. ? І чому її не перевіряють?  Вона запущена. ЇЇ не чистять. Плоска річка дуже гарна річка для відпочинку у західному районі міста. Але вона занедбана. Заросла. По берегу треба зрізати дикі кущи,  , бурьяни.

    007 reply Анна Мищенко

    Сашко хоче річку плоску в трубу пустити  а трубу асфальтом закатати, а берега бувшої річки відати своїм забудовникам , якось так
  • Читач35

    Айа-йа-йай. Кто ето всьо сдєлал. Говорять владні чуваки. І постійно проводять дослідження води
  • Юрій Гудок

    Та для нашої місцевої влади нормально!  Приватні дамби будують біля цукрового заводу. Подумаєш половині риби виздихало але ж не вся....

keyboard_arrow_up