Пляжний сезон у Хмельницькому обійдеться в 300 тисяч: деталі

Пляжний сезон у Хмельницькому обійдеться в 300 тисяч: деталі
  • У столиці цього року вирішили не відкривати пляжний сезон. Як буде у Хмельницькому?
  • Розповідаємо, що відбувається на міському пляжі.

Середа, 24 травня. Обідній час. На міському пляжі досить людно. На сонці ніжаться роздягнуті жінки й чоловіки, під парасольками на рушниках лежать мами, поки дітлахи бігають поруч. Стовпчик термометра сягнув +24. Відтак більшість людей прийшли на пляж позасмагати. Хтось це робить, читаючи книгу або ж “залипнувши” у смартфон. Є й ті, хто вже занурився у воду і відкрив сезон купання. 

Тим часом, на пляжу по-справжньому “кипить” робота. Піском проїжджає трактор, розчищаючи територію від сміття. У воді вже облаштовують буйки. Поруч пропливає рятувальний човен. 

Офіційно купальний сезон у Хмельницькому стартує 1 червня. До початку літа в місті вирішили привести до ладу пляж. Наразі тут триває генеральне прибирання. 

Відео дня


Як розповів виконувач обов’язки начальника міського управління комунальної інфраструктури Василь Кабальський у коментарі ТРК “Місто”, на утримання пляжу цього року передбачили з бюджету понад 300 тисяч гривень. Зараз триває підготовка до традиційного купального сезону. 

  • До пляжного сезону відновлені кабіни, фонтанчики, закуплена машина “Пінгвін”, яка буде просіювати пісок, щоб він був чистий. Тобто, поточні роботи, необхідні для підготовки пляжного сезону. Також укладені угоди з нашим міським лабораторним центром щодо відбирання проб піску, води і питних фонтанчиків щодо відповідності до санітарних норм - каже Василь Кабальський.

Як і минулі роки, перед початком літа у Хмельницькому перевіряли питну воду у фонтанчиках, а також відбирали проби води з Південного Бугу. Цей рік - не виключення.

В управлінні обіцяють, що відбирання проб води буде здійснюватись тричі на місяць. Тобто, орієнтовно раз на 10 днів. 


До словами, водолази також обстежують й очищують дно Південного Бугу від сміття і каменів. 

Традиційно, за безпекою хмельничан слідкуватимуть і рятувальники. Вони чергуватимуть тут з 1 червня. Працюватиме і рятувальний пост. 

Додамо, що через війну і підвищену небезпеку більшість українських пляжів офіційно не працюватимуть. До прикладу, в столиці вирішили не відкривати цього року пляжний сезон. Відповідне рішення ухвалила Рада оборони міста Києва. Причинами називають відсутність укриттів і сховищ, а також постійні атаки з боку росії. За даними КМДА, на пляжах та зонах відпочинку захисні споруди не передбачені. Загалом у місті існує 14 офіційних пляжів на березі Дніпра та деяких міських озер. Але жоден з них використовувати не рекомендують. 

Що ж до інших міст, то наразі немає офіційної інформації про старт пляжного сезону. Зокрема, в Одесі містянам нагадують про діючу заборону на купання в морі. Але ті ігнорують ризики. 

Друзі, чи доречним є, на вашу думку, відкриття пляжного сезону? Чи будете цього року відвідувати міський пляж? Діліться у коментарях!

Читайте також:

У Хмельницькому ремонтують фонтан

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (82)
  • Татьяна Незгода

    Кому зараз потрібен цей пляж.Віддайте гроші для військових.
  • Таина Бондар

    Круті Хмельничани,зупинки по міліону,пляжі каждий рік нові.
  • Лідія Дудка

    Придурки кому війна акому пляж
  • Алінка Злочовська

    А що в нас в Україні вже все так добре !!!!😡 Що тільки до пляжу залишається готовитися !!!! АГОВ ЛЮДИ ПРОСНІТЬСЯ!!!
    Хлопці не залізо їм зміна і допомога потрібна !!!!!!😡😡😡😡😡

keyboard_arrow_up