Побили учасника ООС з Хмельницького. Він каже, що справу хочуть “зам’яти”

Побили учасника ООС з Хмельницького. Він каже, що справу хочуть “зам’яти”
Фото зі сторінки Валерія у Facebook
  • Учасник війни на Сході Валерій Гадайчук розповів, що його побив 18-річний боксер.
  • В результаті, чоловік опинився в реанімації, бо його життя “висіло на волосині”.
  • Колишній військовий говорить, що наразі “справу заминають”. 
  • Через це він та інші бійці ООС зібралися під будівлею обласної прокуратури в Хмельницькому.
  • Розповідаємо, що вимагали й чим все закінчилося.

Валерій Гадайчук і його товариші сьогодні, 10 вересня, зібралися на майдані Незалежності. Серед них було чимало учасників російсько-української війни. Всі гуртом прямували під будівлю Хмельницької обласної прокуратури. Все це - аби досягти справедливості у покаранні винних. Йдеться про побиття пана Валерія, чиє життя понад місяць тому “висіло на волосині”. За зовнішнім виглядом чоловіка і зараз можна було б здогадатися, що він потрапив у невеселу історію. Адже на його обличчі досі помітні сліди від завданих ударів.

“Конфлікт почався зі словесної зачіпки”

Валерій Гадайчук із 2014 по 2017 рік був учасником війни на Сході в складі восьмого окремого полку спеціального призначення. Після демобілізації став проживати у Хмельницькому, хоч і сам родом зі Старокостянтинова. Валерій одружений і має 2-річну доньку, про яку каже з особливим трепетом. Чоловік відмовляється й думати про те, що понад місяць тому він міг назавжди втратити можливість бачити своїх рідних. Адже тоді опинився майже на межі смерті. Все це - через побиття в одному із закладів Старокостянтинова.

Все сталося в ніч із 31 липня на 1 серпня. Тоді Валерій поїхав до рідного міста, де відбулася зустріч з однокласниками. Святкували 15 років після випуску зі школи. За теревенями й не помітили, як сплинув час. Заклад, в якому відпочивали, зачинявся. Тож всі вирішили переміститися до іншого - клубу-ресторану “Фонтан”. Там між Валерієм і 18-річним Владиславом виникла словесна перепалка, яка закінчилася трагічно.

Відео дня

Нет описания.

Чоловік каже, що після останнього удару боксер із товаришами кинулися геть з місця події. При цьому додає - вони усіляким чином намагалися приховати номера автомобіля, на якому приїхали. Самого ж Валерія стали рятувати працівники клубу-ресторану й однокласники. На місце викликали “швидку” й поліцію. А сам Валерій в результаті бійки отримав серйозні травми, з якими був доставлений в реанімацію. 

Протягом 6 годин він був без свідомості. За цей час лікарі встигли повідомити рідним, що життя Валерія “на волосині”. Проте чоловік прийшов до тями й пережив реабілітацію, що тривала майже місяць. За цей час правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Почути версію іншого учасника бійки, 18-річного Владислава, не вдалося. Адже наразі він перебуває за кордоном. На своїй сторінці в Instagram хлопець опублікував афішу бою, в якому братиме участь. За вказаною інформацією він відбудеться у Вільнюсі, 2 жовтня. Тож ймовірно зараз він готується до цієї події. 

Учасники бойових дій на Сході зібралися під стінами обласної прокуратури

Тим часом Валерій зібрався із товаришами на майдані Незалежності. Всі тримали напрямок руху на обласну прокуратуру, щоб досягти справедливості в даній справі. Адже чоловік: впевнений - її мають на меті “зам’яти”. Каже, що слідчо-оперативна група на місці події не провела всіх необхідних дій: не допитали очевидців й не зафіксували стан потерпілого. Боксера не затримали й не вручили йому підозру. 

Крім того, Валерій розповідає: у справі замішаний колишній працівник поліції, який був “на посаді”. Нібито він виступає “за” сторону 18-річного хлопця й таким чином намагається уникнути для нього покарання.

Десятки учасників війни на Сході вимагали об’єктивного й неупередженого розгляду справи. Помітивши натовп під вікнами, до людей спустився начальник відділу організації прийому громадян розгляду звернень та запитів обласної прокуратури В’ячеслав Кобрін. Йому пояснили суть та мету візиту. На що була озвучена обіцянка переглянути справу й відреагувати на неї.

Потерпілого Валерія Гадайчука зобов’язали принести певні документи, аби детальніше їх вивчити. При цьому товариші чоловіка додали: якщо справу все ж не переглянуть - ходитимуть під стіни прокуратури щоденно.

Після всього Валерій Гадайчук пішов до ОДА, де такий ж саме документ отримав заступник губернатора. 
За цим дійством спостерігали працівники поліції, серед яких був і заступник начальника ГУНП у Хмельницькій області по роботі з громадськістю. Вони підійшли до Валерія і сказали, що у Хмельницькому зараз присутній начальник слідства Старокостянтинівського райвідділу Олександр Михальчук. І справді, вже через три хвилини він підійшов до зібрання атовців. 
Валерій запитав в нього, чому не були затриманні нападники і задав ще кілька питань по цій справі. Начальник старокостянтинівських слідчих нічого внятного не сказав. Лише казав, що справа тепер переходить "на область".
А заступник начальника обласної поліції додав, що буде створена дисциплінарна комісія, яка дасть оцінку усім працівникам поліції які причетні до цієї справи.

Ми слідкуватимемо за подіями в даній справі й повідомлятимемо вам нові деталі. Не пропускайте оновлення на нашому сайті. 

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Tolik Kuzmsch

    Борись брате тому що в нас вся влада продажна
  • Наталя Мельник

    Дай Боже щоб ви добились справидливості.
  • Оля Гарницька

    !!!!!
  • александр горностай

    Какой войны? Олигархи делят Украину ?

keyboard_arrow_up