Покарали вандалок, які познущалися з казкових скульптур у Нетішині

Покарали вандалок, які познущалися з казкових скульптур у Нетішині
Світлини зі сторінки виконавчого комітету Нетішинської міської ради
  • Вандалок упіймали завдяки камерам відеоспостереження.
  • Ними виявилися неповнолітні учениці ліцеїв.

У лютому вандали пошкодили й розмалювали скульптури в нетішинському Диво-парку. Алісі відбили носа й частину пальця, рясно обмалювали Гарбузову карету й Дракона. Над казковими фігурами невідомі познущалися не вперше.

Директор КП «Комфорт» Марія Власюк звернулася до поліції. Вандалів правоохоронці вирахували й знайшли швидко, адже в парку встановлена система відеоспостереження. Ними виявилися учениці 1 та 2 ліцеїв. Дівчатам 13 та 14 років.

Про це інформують у виконавчому комітеті Нетішинської міської ради.

Відео дня

Маму однієї з «художниць» уже притягнули до адміністративної відповідальності за неналежне виховання доньки. Матір іншої – за кордоном. Підліток перебуває під наглядом тітки.

Спільно з мамою й тіткою дівчата добровільно взялися виправити все, що наробили. Витерли всі зроблені надписи на скульптурах, помили й пофарбували Гарбузову карету.

  • «Добре, що знайшли цих мальовщиків, - акцентує під дописом виконкому Катя Ліщенко, - цим дівчатам мало, тре було ще щось дати, щоб робили, а то, що не прийдеш, то все -  розмальоване, до роботи не приучені, а як портити - то уміють».
  • «Наступного разу добре подумають чи малювати», - зауважує Таня Король.
  • «...Щось мені здається, що там були не тільки цих дві дівчини, - додає Олена Дмитришина. - Писак і курільщиків в тому Гарбузі багатенько. Бо ховаються, щоб мама по шапці не дала за куріння, а от коли робиш зауваження, то посилають в 4 поверхи, і кажуть, що не маєш права їм вказувати, що робити».
  • «...Тільки відеонагляд та покарання грошима є дієвим способом уникнути вандалізму у нашому місті, - переконана Оксана Балашевська. - Тюльпани повиривали - теж наказати і заставити засадити ними хоча б парочку клумб. Я особисто біля свого будинку посадила білий, кучерявий бузок. Коли квітне - красота. Але йдуть стежкою і обламують кущі чуть не до кореня. Змушена була обрізати весь цвіт (хоча жаль було), щоб потім не стояли залишки гілок без листя. Люди не цінять чужої праці. Можливо, покарання змусить їх задуматись над своїми діями».

А що думаєте Ви?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

  • Віталій Українець

    Малярство буде їх поклик!

keyboard_arrow_up