«Полінка з’їхала мені в руки вже без пальчика». Хмельничанка розповіла, як її доньці відірвало мізинця на дитячій гірці

«Полінка з’їхала мені в руки вже без пальчика». Хмельничанка розповіла, як її доньці відірвало мізинця на дитячій гірці
  • Трирічній дитині відрізало мізинець, коли вона з'їжджала з дитячої гірки у дворі будинку на Бандери. Лікарі пришити пальчика не змогли.
  • Зараз дівчинка соромиться ходити в садочок, а мати досі знаходиться у шоковому стані.
  • Тим часом комунальники розпочали демонтаж всього дитмайданчика. Лише страшний інцидент спонукав позбавитись від такого металобрухту. 
Полінці – три рочки. Того дня вона з мамою йшла додому з дитячого садочку. По дорозі зупинились у дворі будинку 20/1 на Степана Бандери.  Дівчинка полізла на гірку. Коли з’їжджала, то зачепилась пальчиком. В руках у мами опинилась вже без мізинця. Він застряг у гірці. Мати Ірина у шоковому стані схопила дитину і стисла ручку, аби хоч якось зупинити кровотечу. Батьки, які були на дитячому майданчику, викликали «швидку». 
 
Це і є той самий дитячий майданчик
Лікарі безсилі
Сім’я Круків проживає на Зарічанській. Трирічна Поліна цього року пішла до садочку №47, що на вулиці Бандери. Не встигла дівчинка як слід познайомитись з дітками у групі, як з нею трапилася жахлива історія. У мами Ірини від пережитого досі навертаються на очі сльози.
 
- Це сталося в п’ятницю, 2 вересня. Ми в тому дворі взагалі не часто гуляли. Проходили повз, коли донька захотіла погратись на дитячому майданчику. Полінка з’їхала мені в руки вже без пальчика. Ми не стали чекати «швидку», одразу вибігли на проспект, попросили випадкового чоловіка, аби відвіз нас до травмпункту. Весь цей час я не випускала її з рук, тримала пальчик, - згадує той страшний день 39-річна Ірина Крук. 
 
Полінка так і залишилась без пальчика. Батьки звертались до столичних хірургів. Але ті сказали, що марно. Мізинець не приживеться на крихітній дитячій руці. А наркоз, антибіотики і сам переїзд будуть сильним навантаженням. 
До садочку дитина поки не ходитиме. Хоча лікарі дозволили відвідування з наступного тижня. 
 
- Вона каже мені: мама, в мене ж пальчик поламаний, як я піду в садочок? - каже схвильована мати. 
Лише кілька днів тому Ірина пішла до поліції і написала заяву. Їй порадили подруги. Чому не зробила цього відразу, пояснює – було не до того, переживала лиш за дитину. Тепер вона хоче  притягнути до відповідальності осіб, які відповідають за технічний стан дитячого майданчика.   
 
«Поставимо вам нові. Не сваріться»
На годиннику - десята ранку. У дворі будинку 20/1 зібрались працівники ЖЕКу і невдоволені мешканці. Журналісти «ВСІМ» застали їх "перепалку". 

«Жінко, чого ви кричите. Будуть тут нові качелі!», - відкрикується одна мешканка до іншої. 
Інша жіночка - руки в боки і сварить комунальників: «Як так можна? Скільки вже раз скаржились, чого ви нічого не ремонтуєте?»
 
Ті роблять своє – оглядають майданчик і вже встигли завантажити у причіп залізну опору. Це все, що залишилось від «ракети». Як виявилось, горе-гірку демонтували того ж самого дня, коли травмувалася Полінка. Сьогодні зрізають решту. Обіцяють все оновити. 
"Ракету" завантажили. Куди повезуть далі - невідомо
- Ми нічого не знаємо. Нам сказали все зрізати. Будуть оновлювати повністю дитячий майданчик. Поставимо нові гойдалки і каруселі, - пояснюють жеківці. 
Люди цього наче не чують і «кидаються» на чоловіків, мовляв, давно потрібно було щось зробити, а не чекати, поки таке трапиться.
- Я того дня була тут і все бачила. Скільки вже раз просили, щоб відремонтували майданчик. Тут все старе. Гірка дійсно була погана, а сходинки слизькі. Нерідко діти падали, вдарялись, - нарікає Людмила Іванівна, яка проживає у другому під’їзді цього будинку. 
 
Перевірка - двічі на рік
Хто ж винен? Дитячий майданчик закріплений за ЖЕКом №6. Начальник Володимир Головко пояснив, що капітальний огляд майданчиків відбувається двічі на рік. Тоді й виконують ремонтні роботи. Проте, якщо хтось із працівників помічає неполадки протягом літа, то ремонт виконують відразу. Володимир Головко не вважає, що у випадку з Полінкою винні жеківців. Каже - всі майданчики були перевірені та відремонтовані стовідсотково.
 
- Усі дитячі майданчики перевіряємо навесні та осінню, - розповідає Володимир Головко. - Під час весняного ремонту виконували електрозварювальні та столярні роботи. Маємо також акти перевірки цього огляду.
 
Винні хулігани? 
Начальник пояснює, що дуже часто вандали руйнують дитячі майданчики. Зрізають залізо і несуть здавати.
 
- Таке трапилось на майданчику біля будинку по Бандери 20/1. Швидше за все, на гірці відірвали бляху вночі. Якби нам сказала якась мама про те, що є неполадки, то ми б зреагували відразу. Але після цього випадку гірку зрізали повністю, а сьогодні також зрізали ще одну гірку-ракету, яку згодом замінимо на пластмасову. Можу сказати, що досі подібних випадків не було. І мама дівчинки до нас не зверталась. Проте, якщо за звернеться за допомогою, то ми готові її надати. 
 
Замінюють, якщо погані 
Керівництво ЖЕКу подало документи відповідні органи, щоб замінити всі залізні майданчики на пластмасові. Зараз працівники проводять осінній огляд і перевіряють майданчики заново.
 
Про ситуацію чули й в міській раді. Там кажуть, мова не йде про заміну залізних на пластмасові. За словами заступника мера Анатолія Нестерука, вони планують оновити дитячі й спортивні майданчики у дворах по всьому місту. Гірки зрізатимуть якщо вони погані й старі та становлять небезпеку. 
У випадку з двориком на Бандери дитмайданчик вирішили замінити лише, коли травмувалася Полінка. 
У дворі завжди багато батьків з маленькими дітьми 
"Відповідального можуть засудити до позбавлення волі" 
Богдан Ткачук, адвокат адвокатської контори «Місяць і партнери»
- Щойно з’явилось повідомлення про тілесні ушкодження дитини в ЗМІ або ж батьки звернулись до поліції, повинно було відкритись кримінальне провадження. Правоохоронці мають провести всі необхідні слідчі дії в рамках кримінального провадження та знайти винних. В даному випадку вони можуть це зробити навіть без заяви батьків.
Оскільки дитячий майданчик знаходиться на балансі ЖЕКу, то має бути особа, відповідальна за технічний стан таких споруд. Вона мусить перевіряти та контролювати цей майданчик та фіксувати інформацію в журналах перевірок. 
 
Працівники ЖЕКу взагалі не мали права зрізати качелі, поки поліцейські не проведуть огляду місця події та інших необхідних слідчих дій. Адже це докази в кримінальному провадженні. Якщо все ж з’ясується певна невідповідність в обслуговуванні чи експлуатації майданчика, то відповідальна особа, за вироком суду, може бути притягнута до кримінальної відповідальності по факту вчинення правопорушення передбаченого частиною 2 статті 367 ККУ «Службова недбалість, що спричиняє особливо важкі наслідки».

Якщо ж службова недбалість заподіяла тяжкі тілесні ушкодження, то відповідального можуть засудити до позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3-х років. Батьки дівчинки мають право заявити цивільний позов на відшкодування майнової та моральної шкоди. Майнова включає всі витрати на лікування, а моральну оцінюють в суді.
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (132)
  • Інга

    З  коменту нижче можна побачити, як зараз гарно слідкують представники ЖЕКу за суспільною думкою і  намагаються на неї вплинути. Правда, судячи з мінусів під коментарем, поки та ахінея, яку вони  пишуть збирає небагато прихильників. Може тому що в багатьох є діти, які граються на дитмайданчиках і рідко де ті майданчики в нормальному стані. Мене дивує, що звинувачують матір в недбалості. Як мати може перевірити техстан гірки, якщо гірка зовні виглядає нормально? Ви що не знаєте, як у нас ремонтуються дитячі майданчики? Приходить літо\осінь і їх у кращому разі фарбують і списують на це купу грошей. Стоїть така гірка зовні зовсім справна і не видно, що там дощечка випадає, чи стовп не закріплений, чи бляха нещільно прилягає під вагою дитини. І от іде мама з дитиною (у мене у самої є діти, я прекрасно уявляю, як відбувається катання на гірці) мати підходить до зовні справної гірки, допомагає дитині залізти на неї, а спускається дитина сама, бо до ~1,5 року дитину потрібно страхувати, тримати за ручку, а коли дитинка старша, то вже вона сама спускається тримаючись ручками за поруччя, а мати страхує її внизу, ловить, щоб дитина не забилася ніжками об землю. Якщо гірка була з несправним металічним полотном чи поруччям, наприклад, воно було погано підігнане і мало зазор, то коли дитина сіла, під її вагою зазор став більший і палець дитини застряг там і дитині відрізало пальчик. Як мама це могла це передбачити? Де її безвідповідальність за що її судити? Вона пустила дитину на іржаву перекособочену споруду? Гуляла з дитиною у небезпечному місці? Відправила дитину кататися самостійно, а сама сіла курити і пити пиво? І передбачаючи коментарі людей які ненавидять жінок і дітей, я відповім сама. Так, усе це могло статися. Я там не була і гірку ту не бачила. У мене в дворі є схожа гірка тому я просто уявляю, що так могло бути. Велика помилка матері була в одному - вона не викликала поліцію, як б написала акт, де було б сказано, що дитина гуляла з матір"ю, що мати не п"яна, що гірка поламана і т.д. Я розумію, що то був шок і було не до цього, але тепер навряд чи щось докаже ні інтернетівським диванним суддям, ні в справжньому суді. ЖЕК покаже акти на справну гірку (вони ж самі їх підписують), гірка вже в металобрухті разом з майданчиком (от як оперативно заворушилися, навсяк випадок весь майданчик знесли і не прикопаєшся - турбуються за мешканців!). Від мешканців, якщо і були якісь заяви про неналежний технічний стан майданчика, то навряд чи зареєстровані належним чином. А незареєстровані чи усні заяви, то вітер в полі, отож, на справедливе покарання очікувати не варто. Надіюся, що ця бідолашна жінка не буде читати тутешні коментарі, бо після їх прочитання хоч з мосту та в воду. А щоб вині відповідали за свої дії перед судом, потрібно при будь-якій події викликати поліцію, щоб було зафіксоване правопорушення і почалася перевірка. А мешканцям будинків свої претензії ЖЕКу виказувати не по телефону, а йти з заявами в двох екземплярах і реєструвати їх з печатками і вхідними номерами (одна заява залишається в ЖЕКу, а друга в в вас на руках). Якщо ЖЕК не хоче реєструвати заяву, тоді присилати поштою з заказним листом і зберігати квитанцію про вручення. Тоді там будуть змушені реагувати.

    Татьяна Николова reply Інга

    Мені здається, це не стільки намагання вплинути на суспільну думку, як моральний тиск на маму, щоб забрала заяву. А це вже кримінал. За такі речі,  судити треба.

    Роман reply Татьяна Николова

    Я вас прошу. Тут тільки він один всім не доволтний.

    Теревенить і більше нічого не робить.

    Катерина reply Роман

    Справді, єдина людина (швидше за все, працівник ЖЕКу, бо чого б так виступав) відгризається як за власне. То йому мама винна, то всі жінки, які родять, то люди, що отримали в свій час квартири. Один ЖЕК улюблений ні в ому не повинен! А може то і є відповідальна за ту гірку особа?... Дуже вже щось підозріло це все

    Тимощук Таня reply Катерина

    От цікаво.він такий самостійний.незалежний.сам собі все заробить.чи відмовиться він від допомоги на дитину.якщо знайдеться в світі жінка яка йому народить?

    Анонім reply Тимощук Таня

    Якщо будуть давати, то візьму звісно і лише тому, щоб вам ледачим не дісталось. Я вже податків на стільки допомог сплатив ледачим, що мені положено. А якщо не будуть давати допомогу, то для мене це не проблема, для мене народження дітини не засіб для виживання. Чому виживання?Бо допомога хоча і значна якщо врахувати кому вона виплачується переважно, але на неї тільки можуть виживати ті хто народив заради допомоги і сама дитина.

    Тимощук Таня reply Анонім

    То виходить ти теж людобик візьмеш допомогу від держави.І з чого ти взяв що тут всі ледачі тільки ти один роботяга забезпечуєш усіх людобиків.Щоб ти знав на майбутнє допомога на дитину 860гр в місяць за ці гроші аж ніяк не відгодуєш СРАКИ А народжують дітей не заради виживання .а заради продовження роду Перед тим як писати якусь дурню 100 раз подумай

    Анонім reply Тимощук Таня

    Ти тупа чи не вмієщ читати? Допомогу візьму, бо я вже 10 і більше таких допомог сплатив у вигляді податків, а ще тому, що не хочу щоб ці гроші дістались таким ледачим сракатим мамам як ти і вашим чоловікам-пиволюбам безробітнім.

    Анонім reply Анонім

    Покажи себе, свої кубіки пресу. Чого на дівчину наїжаєш? Для того, щоб образити дівчину багато розуму не треба. Ідіот ти кончений.

    Анонім reply Анонім

    І взагалі якщо не хочуть нарватись на комплімент, то нехай думають головою що пишуть і з яких акаунтів.

    Анонім reply Анонім

    Я не ображаю дівчину, а допомагаю їй. Їй напевно всі т.зв. друзі кажуть яка вона худенька, а вона тим часом гладшає і гладшає. А це не корисно для здоровя. І у її особі я написав всім дівчатам, жінкам, які тут так накинулись на мене, що краще нехай спортом займуться і дітьми своїми, а не відгодовують сраки на дитячі гроші. Ну а ця дівчина писала, що на дитячі гроші сраку не відгодуєш і мені стало цікаво чи правда. А оскільки вона не анонім я легко знайшов її анкету і побачив, що все таки сраку наїла на дитячі гроші. І зробив відповідні висновки. І що поганого я написав? Краще попередити ніж потім не змогти допомогти.

    Тимощук Таня reply Анонім

    А чого ти вирішив що я отримую дитячі гроші.а ховатись за анонімом не буду я відкрита людина .чесне слово не думала вже сюди заходити і читати.а за комплімент дякую.І перестань зациклюватись на тих сраках.за дитчі гроші мамочки не тільки сраки ввдідають.а й цицьки збільшують.одягаються від кутюр і іздять на лімузинах

    Тимощук Таня reply Анонім

    Твоє щастя що ти анонім.а то я б задавила би тебе своєю зайвою вагою.без образ)

    Анонім reply Тимощук Таня

    У тебе не дуже зайва вага, але є. Зайняття спортом не завадять.

    Анонім reply Тимощук Таня

    Переглянув твою анкету, то ти точно ледача. Без образ, але маєш лишню вагу. Займись спортом, а не розповідай, що на дитячі гроші не можна сраку відростити. Ти відростила.

    Тимощук Таня reply Анонім

    Хотілося б побачити тебе.ти мабуть.маленький лисий пузатий мужчинчик.обділений жіночою увагою.того й ховаєшся за анонімом.Без образ))Відповідь можеш не відписувати бо цього маразму більше не читатиму

    Тимощук Таня reply Анонім

    Хотілося б побачити тебе.ти мабуть.маленький лисий пузатий мужчинчик.обділений жіночою увагою.того й ховаєшся за анонімом.Без образ))Відповідь можеш не відписувати бо цього маразму більше не читатиму

    Анонім reply Тимощук Таня

    Все що написала про мене, але навпаки. Займись спортом. Це досить приємне зайняття. По собі знаю.

    Анонім reply Анонім

    Таке вражженя, що тебе колись молоді мами побили, а то в тебе стіки зла на них.

    Жеки тобі не треба, бо сам облаштовуєш все навколо.

    Поліція хоть треба? А то в тебе лозунги кожний сам за себе. Чи ти перший нападаєш? Як спавжній самець?

    Будь які соціальні речі теж не треба, бо як в світі тварин тільки сильні духом виживають, а тут ще плати шось.

    Дороги теж не треба, в тебе танк або сам постелиш до роботи.

    І ти ще проти податків. Це теж круто. Але так живуть всі адекватні країн, це дозволяє їм розвиватись.

    Ти хоть за шось за?

    Ти тут розпинався, шо ти люжина діла, а всі нездари і тільки говорять. А тут така несправедливість, що ти не міг пройти повз.

    І як? Найшов начальника жека? Дав консультацію? Порадив адвоката? Взагалі шось зробив?

    Тимощук Таня reply Анонім

    Він того і пише анонімом щоб зараз не побили

    Анонім reply Анонім

    Так я за все те, де є правда і справедливість, рівноправність

    Анонім reply Анонім

    Тварина ти і тобі подібні, а я цивілізована людина. Проти податків, які сплачуються працюючими на утримання працездатних трутнів у людській подобі, які запливли жиром і ще, і ще , і ще вимагають халяви від усіх

    Анонім reply Катерина

    Вот така я людина. Не люблю коли відверто брешуть і намагаються людей зробити винними у тому, де близько їх вини немає. А вам як і більшості байдуже чи по правді чи ні, головне б знайти цапа відбувайла

    Анонім reply Роман

    Я то якраз і довольний, а ви всі скиглите, що всі повинні за вас усе вирішувати, що проблем ваших за вас несамостійних не вирішують

    Ґазда reply Анонім

    Тож так. Саме того ти кожному в слині відписуєш шо МАМА ВИНОВАТА!!!

    Бо ти довольний. Ось воно як

    Анонім reply Ґазда

    А чим мами, які напились і сплять збоку відрізняються від мам, які чешуть язики, а діти в обох випадках без нагляду? У першому випадку маму швидше за все позбавлять батьківських прав і правильно зроблять, але у другому випадку також потрібно позбавляти.

    Анонім reply Ґазда

    Після таких коментарів у мене враження що я спілкуюсь із сільськими емігрантами, які припхались у місто сидіти на дивані і лускати насіння, а виявилось що потрібно добре працювати, щоб хоча б вижити у місті.І тепер ви намагаєтесь урвати побільше на халяву, але не дуже вдається

    Тимощук Таня reply Анонім

    Що ти мелеш?:

    Анонім reply Тимощук Таня

    Сама ти мелеш, а я пишу

    Тимощук Таня reply Анонім

    мелеш і ше таке мелеш.що купи не тримається

    Тимощук Таня reply Анонім

    Хотілось би побачити хто ховається за анонімом

    Тимощук Таня reply Татьяна Николова

    І мені так здалось

    Анонім reply Тимощук Таня

    Як здається і ви віруючі, то хреститься)))) Якщо вам ввижаються працівники ЖЕКу у коментарях, то вам до психолога, а може й вже до психотерапевта. Навіщо ЖЕК має тут чи ще десь тиснути на маму, якщо зрозуміло, що суд вона програє.

    Катерина reply Анонім

    Якраз то таки закон на маминому боці, почитайте коментарі експерта!

    Анонім reply Катерина

    Прочитайте мій коментар до коментаря цього експерта. В іншій статті по цьому випадку. Не хочу знову стільки багато писати. І взагалі експерт написав, що вона може подати у суд, але не факт що вона його виграє. Подавати у суд може будь-хто.

    Анонім reply Інга

    Нехай ця "бідолашна жінка" краще прочитає ці коментарі, особливо мої, і зробить вірні висновки, якщо вона не хоче поламати долю своїй дитині через свою безвідповідальність. Стосовно процедури звертання у ЖЕК правильно написано. У цьому погоджуюсь повністю.

    Татьяна Николова reply Анонім

    А вірним висновком ви вважаєте, буде те, що мама забере заяву, чи не так?  І що значить поламати долю своєї дитини? ви відкрито погрожуєте? Ось такими коментарями має зацікавитися поліція, адже знайти того хто постить таку гидоту не так важко, не зважаючи на вашу анонімність.

    Анонім reply Татьяна Николова

    У даному випадку мама винна і її позов до ЖЕКу як намагання зняти із себе відповідальність за неналежне виконання батьківських обвязків. Якщо мама і далі буде безвідповідальною, то зрозуміло її дитина ризикує отримати ще травми, що поламає її долю. Але я бажаю, щоб навіть якщо мама залишиться безвідповідальною, то це не нашкодило її дитині. Питання тільки у наявності ризику. Або він є, або немає.

    Катерина reply Татьяна Николова

    Мамі потрібно добре розпитати в поліції чи відкрили вони справу і які дії вже встигли вчинити.

    Анонім reply Інга

    Значить мамі спочатку потрібно було спуститись з гірки і перевіріти чи все нормально. Це звісно якщо на більш розумні способи мізків не вистачає. А якщо дитячі гірки, гойдалки старі і т.д., то нехай батьки зберуть кошти і куплять своїм дітям нові, а ЖЕК їх встановить. Вам у квартирі наприклад шпалери купують ті кого ви наймаєте їх клеїти, чи  ви самі? Ну то так само і ЖЕК має працювати.

    Катерина reply Анонім

    Хотіла б я подивитись на вас, коли ви зі своєю дитиною будете гуляти і самі спускатись з гірки

    Анонім reply Катерина

    Потрібно було далі прочитати. Спуститись із гірки, якщо на інше мізків не вистачило.

    Анонім reply Інга

    Працівники ЖЕКу звісно краще оглядають стан дитячих гірок і т.д., а не так як їхні батьки поверхово одним оком. І те що моя думка відмінна від думки несамостійної безвідповідальної більшості, то це не означає що я працівник ЖЕКу чи т.п. Просто я вмію відрізнити чия вина у конкретному випадку, а не звинувачувати ЖЕКи у всьому через те що вони не завжди сумлінно виконують свої обовязки. Якщо винні, то винні, а ні, то ні.
  • Куренная Ольга

    Опасность может подстерегать ребенка где угодно, и проще всего свалить на ЖЭК но ведь мама была рядом,это она должна была посмотреть не опасно ли там кататься ребенку.Если мы сами будем надеяться на "дядю" а не не себя и Бога то так и будут дети страдать.

    Татьяна Николова reply Куренная Ольга

    Ольга, ви завжди перевіряєте, перед тим як сідаєте в маршрутку, чи там всіма гайками прикручене сидіння, або коли заходите в магазин, чи добре закріплені двері і чи не впадуть вам на голову? Чому ж ви на дядю надієтеся?  маєте ж все на кожному кроці контролювати і перевіряти. Сама то розумієте абсурдність того, що ви з Анонімом пишете?

    Анонім reply Татьяна Николова

    Розумні люди саме це і роблять. Якщо можливо перевірити, то перевіряємо, а не розкривши рота летимо вперед. Але мама могла перевірити гірку. Для цього було достатньо візуального огляду.

    Анонім reply Куренная Ольга

    Поважаю розумних людей. Звісно що мама винна. ЖЕК не може контролювати цілодобово, а мами біля дітей і повинні здійснювати заходи по усуненню небезпеки щодо своїх дітей.Цю маму і їй подібних мам потрібно притягнути до відповідальності за неналежне виконання батьківських обовязків, яке потягло завдання тілесних ушкоджень її дитині. А вона бач за порадою подруг у суд побігла на ЖЕк скаржитись, який все перевірив згідно графіку. Я б на місці ЖЕКу дав зустрічний позов про неналежне мамою батьківських обовязків.Думаю що розійдуться мировою угодою і надалі ця мама і інші, отримавши приклад, будуть відповідально виконувати свої батьківські обовязки.

    Іван Сила reply Анонім

    які ж ви черстві все таки. В сім*ї таке трапилось, дитинку шкода, фактично інвалідом залишилось, а ви тявкаєте як шавки і показуєте і які ви всі розумні.

    Анонім reply Іван Сила

    І взагалі у таких мам діти виростають такі ж переважно. Так що сьогодні дитинка, а завтра несамостійна, безвідповідальна доросла людина

    Катерина reply Анонім

    Тоді бачу у кого ви вдались...

    Анонім reply Катерина

    Я також бачу.

    Анонім reply Іван Сила

    Буде дякувати за це своїй мамі все життя і запитувати чому мама не виконувала добре свої батьківські обовязки

    Іван Сила reply Куренная Ольга

    ніхто не надіявся. Мама була з дитиною, а не сиділа теревені розводила з падругами чи по телефону говорила. Там всі діти катались і мама була впевнена, що там безпечно

    Анонім reply Іван Сила

    А що вона зробила, щоб бути впевненою що там безпечно? Перевіріла власноручно чи вирішила. що ЖЕк повинен був  перевіріти хвилину назад і відпустила дитину травмуватись? Маму покарати за неналежне виконанння батьківських обовязків, що призвело до травмування дитини, а це вже обтяжуюча обставина.

    Катерина reply Анонім

    Може, мама мала б весь майданчик перевірити? Чи пісочок свіжий чи котик не покакав, гірку зі всіх сторін різними приладами обстежити, а як щось не так, то і полагодити сама повинна була б, так?

    Анонім reply Катерина

    Саме це вона і повинна була зробити у межах своїх можливостей. Це ж її дитина, а не ЖЕКа. ЖЕК виконав свої обовязки згідно графіку. Щодня і за кожного ЖЕК не буде здійснювати перевірки. Тільки згідно плану або за зверненням споживачів їх послуг.

    Катерина reply Анонім

    Мені от цікаво, що б ви робили, якби це сталось із вашою дитиною? Певно б так не огризались на кожне речення!

    Анонім reply Катерина

    З моєю б не сталось. Тому і пишу вам тупим як потрібно захищати свої дітей від небезпек.

    Іван Сила reply Іван Сила

    і хай це буде перший раз, коли жек понесе відповідальність. Бо поки якась біда не трапиться, то ніхто не підніме свій зад і не згадає про свої прямі обов*язки! Ганьба вам, комунальні служби

    Анонім reply Іван Сила

    ЖЕК не буде нести відповідальність за те у чому не винен. Винна мама і нехай вона понесе відповідальність, а інші мами зрозуміють може нарешті, що вони зобовязані доглядати за своїми дітьми, а не ЖЕК, держава чи ще хтось.

    Іван Сила reply Анонім

    ну ви дивні якісь. Якщо жек ні при чому, в стороні, як ви кажете. То чого саме працівники жеку приїхали і дуже швидко зрізали ці горки?Просто так?

    Анонім reply Іван Сила

    Працівники ЖЕКу зрізали, бо батьки б цього не зробили, а відпускали б своїх дітей далі кататись на цих як вони стверджують небеспечних качелях. Гарантія 100%. А вину переклали б на ЖЕК. Вот ЖЕК і позбавив їх такої можливості травмувати своїх дітей. а потім звинуватити ЖЕК у цьому.

    Ґазда reply Анонім

    Я зараз піду різати все інше на майданчиках. Як швидко мене забере поліція?

    Анонім reply Ґазда

    Швидко забере. Але нічого не буде якщо власники того металобрухту не будуть проти що у них вкрали чи намагались вкрасти чи пошкодити металобрухт.

    Анонім reply Анонім

    А власник хто?

    Анонім reply Анонім

    Дід Піхто. Власники ті хто проживає у будинку

    Катерина reply Анонім

    Боже, який "добрий та чуйний" наш ЖЕК! Прямо тішитись не перетішитись, що маємо таких комунальників!!! Роззуйте очі, це обов'язок ЖЕКів перевіряти, замінювати, ремонтувати обладнання!

    Анонім reply Катерина

    Регулярність перевірки не означає щоденність. Якщо поломка виникає після проведення запланованої перевірки і це помітили батьки, то їм і потрібно було повідомити про це ЖЕК. До часу усунення ремонту батькам потрібно обовязково заборонити доступ дітям до небезпечних гіро, качель і т.д., закривши можливими способами доступ до них.

    Ґазда reply Анонім

    Поклади руку на серце і скажи чесно.

    Коли ти бачив когочь з жеку біля тих маданчиків?

    Анонім reply Ґазда

    По-перше я не з того району. Але я бачив біля свого будинку як перевіряли.

    Не дуже сильний Іван reply Іван Сила

    дитина без пальця а вони й досі не можуть вирішити кому і шо треба робити. чи вам блін потрібно ще таких випадків з 10 шоб заворушитися і працювати а не водку пити й рукавом занюхувати

    Анонім reply Не дуже сильний Іван

    Вот вірно. Ці мами отримають дитячі гроші, накупляють собі їжі, повідгодовують сраки, а потім не можуть із лавки встати і перевіріти стан гірки, качелей, гойдалок і т.д.

    Катерина reply Анонім

    А чого це мами повинні перевіряти, нащо тоді ЖЕКи, якщо вони не можуть перевірити та зробити те, що входить в їхні обовязки. Чи то мамі плотять гроші за обслуговування майданчиків???

    Анонім reply Катерина

    ЖЕК перевірив згідно графіку перевірки і відремонтував. Якщо поломка виникає пізніше, то про це повинні повідомити батьки і ЖЕК має відреагувати. Батьки ЖЕК не повідомляли, а свідомо відпускали своїх дітей гратись на небезпечних качелях, гірках і т.д. Свідомо тому, що у статті вони жаліються, що все це бачили. Але при цьому ніхто не звертався до ЖЕКу. То хто винен у цьому випадку?

    Ґазда reply Анонім

    Можна графік в студію?

    Анонім reply Ґазда

    У ЖЕК піди і отримай. Я ж не буду за тебе у твій ЖЕК пхатись.

    Анонім reply Анонім

    То не твій район. Графіка немаєш. Але всім кажеш, що його перевірили згідно графіку.

    Звідки ти знаєш?

    Анонім reply Анонім

    У статті написано і є акти перевірки. Звернись у ЖЕК і нехай тобі дадуть ознайомитись, якщо не віриш

    Тимощук Таня reply Анонім

    Відгодовують сраки? Шановне.ти що мелеш? Хіба на дитячі гроші можна прожити?Які сраки? Відповідального ЖЕКу потрібно покарати однозначно він повинен був слідкувати за станом майданчика. а не сидіти в кабінеті  і відгодовувати сраку за зарплату яку він отримує з наших податків.Дитина отримала травму на все життя.а якесь бейло сидить собі в кабінеті і розказує.що винна мати у тому що відповідальний жеку не перевірив стан дитячого майданчика

    Анонім reply Тимощук Таня

    Я не сижу у кабінеті. Я не працівник ЖЕКу і так саме критикую роботу ЖЕКів. Але у даному випадку ЖЕК не винен. Винна мама.

    Анонім reply Тимощук Таня

    А чому ти маєш взагалі ці гроші отримувати? Народили дитину, то заробляйте гроші і ростіть свою дитину. А я як платник податків з яких ви отримуєте на халяву допомоги величесзні яке відношення маю до ваших дітей?

    Іван Сила reply Анонім

    Навіть начальни ЖЕКу сказав, що готовий заплатити компенсацію хоч якусь, якщо мама прийде. Читайте уважніше, люди. А ви верещите тут і лиш стрілки переводите - кому і куди треба йти

    Анонім reply Іван Сила

    Ну якщо начальник ЖЕКу наложив у штани і не може себе захистити, то це його проблеми. Але це не означає що правда не повинна існувати.

    Роман reply Анонім

    Ти неадекватний.

    Так працює держава. Всі платять податки. Ти не особливий. І мої кошти витрачаються на інших людей.



    Ти що пропонуєш? Не платити?

    Анонім reply Роман

    Якщо ти дурень, то паши на трутнів, а я відмовляюсь бути дурнем

    Анонім reply Роман

    Я хочу щоб усі працювали, якщо вони працездатні, а не люди з обмеженими можливостями. Чому я маю годувати людобиків?

    Ґазда reply Анонім

    1. В Європу йдем.

    2. На твої податки наїсишся.

    Анонім reply Ґазда

    Вот вірно. Нормальні їдуть, а такі як ти йдуть. На мої не наїсишся, бо я не дам. Йди зароби, трутень ледачий.

    Катерина reply Анонім

    А ви попробуйте спочатку виносити у дитину, потім народити, а потім виховати! А оді вже меліть язиком скільки влізе! Певно ваша срака занадто худа або ви дуже любите рахувати чужі гроші!!!

    Анонім reply Катерина

    Ну якщо так важко то не народжуй. Навіщо зараз скиглити?

    Татьяна Николова reply Анонім

    Бо ці діти виростуть і будуть платити податки, щоб ви могли отримувати пенсію. тому полегше про дітей, це ваші майбутні годувальники.

    Анонім reply Татьяна Николова

    У мене великий сумнів, що ваші діти будуть платити податки. Ви з дитинства їх привчаєте до несамостійності і щоб їм давали, а вони нікому. І мені не потрібні годувальники. Я сам собі забеспечу нормальну пенсію. На таку пенсію як можливо ваші діти мені дадуть можна ласти склеїти.

    Катерина reply Анонім

    А власних дітей ви до чого привчили? чи ото тільки язиком молоти?

    Ґазда reply Анонім

    А можна подумати на ту пенсію, яку ти даєш можна ікру їсти.

    Анонім reply Ґазда

    Хр...н вам, а не пенсія від мене. Нічого не робили, а я вам буду пенсію платити? Нехай вас ваші діти утримують, якими ви усюди прикриваєтесь. Чи все такі виросли такі ж як і ви несамостійні і до цих пір ви їх годуєте і одягаєте?
  • Анонім

    ЖЕКи вам, які отримали квартири на халяву під час приватизації, все зроблять за кілька десятків гривень у місяць. І будинки капітально відремонтують, і утеплять, і сучасні ліфти встановлять, і ще й вам у квартирах ремонти пороблят найсучасніші. Ви вже взагалі обнагліли? Ви власники, а ЖЕКи тільки обслуговують те, що ви їм надаєте обслуговувати. Якщо у вас старі дитячі майданчики, то купіть нові дитячі гойдалки, каруселі, гірки і т.д., а ЖЕК, якщо це входить в його обовязки, встановить їх вам. Якщо у вас ліфт аварійний, то купіть новий, а ЖЕК вам  його встановить і буде обслуговувати його до закінчення терміну його експлуатації. Якщо у вас труби старі, то купіть нові, а ЖЕК вам їх замінить і буде здійснювати поточні ремонти у разі прориву тощо. І т.д. Ще раз повторю. Ви власники і тому дбайте про покращення свого житла, майданчиків і т.д. А ЖЕК обслуговує те, що ви їм дали обслуговувати. У новобудовах звісно ОСББ легше, бо люди купили квартири тощо і дали на обслуговування ОСББ. А у якому стані ви дали свої халявні будинки на обслуговування ЖЕКам і як ви контролюєте якість цього обслуговування? А дали ви будинки ніякі і контролюєте ніяк, чекаючи, що хтось це буде робити за вас. А стосовно тих хто все таки купив житло у таких будинках, то ви повинні були розуміти що купуєте і повинні також платити за покращення умов проживання у таких будинках. Не кілька десятків гривень у місяць на обслуговування, а кілька десятків тисяч гривень ще додатково хоча б раз у 10 максимум 20 років. Інакше будете і далі жити у смердячих, брудних, холодних і т.д. будинках і мати дитячі майданчики радянського зразка.

    Анонім reply Анонім

    Правду мужик пише

    Анонім reply Анонім

    100%

    Дмитро reply Анонім

    Працівник жеку?)



    Тобі квартиру не дали, коли всім давали? Чи чого ти причіпився до тих людей з квартирами.

    Татьяна Николова reply Дмитро

    не просто працівник ЖЕКу, а один з тих, хто зараз волосся рве в тих місцях де його мало,це і до гадалки не ходи.

    Іван Сила reply Татьяна Николова

    це точно з жеку так розпинається тут і людина, в якої немає дітей

    Анонім reply Іван Сила

    Ви вже заї...ли зі своїми дітьми. Йдіть ви разом зі своїми дітьми нах... Чому ви дітьми усюди прикриваєтесь? Я розумію, що діти джерело ваших доходів і тому ви їх народжуєте кожен рік, вимагаючи від держави щоб вона вам їх вирощувала і виховувала. Але Яценюк молодець. Зрозумів вашу схему і потрошки вона розвалюється. Йдіть працюйте, ледарі безсоромні.

    Анонім reply Татьяна Николова

    Таким як вам важко щось пояснити. Ви не розумієте простих істин. Ви думаєте. що нормальне життя буде після того як ви зберетесь на Майданах, а не тоді коли кожен почне себе вести по-людські, буде вимагати не лише дотримання своїх прав, але й виконувати свої обовязки. Та й дотримання своїх прав вимагати ви не вмієте. Маю на увазі із застосуванням процедур передбачених чинним законодавством України. Займайтесь самоосвітою, ставтесь до інших так як ви хочете щоб до вас ставились і тоді не буде вам здаватись що все так погано.

    Катерина reply Анонім

    Якби то ще й ви займались самоосвітою хоч трохи, то знали б хто і за що відповідає

    Анонім reply Дмитро

    Мені не дали квартиру, я заробив у купив. На той час не було новобудов і довелось у старому будинку купувати. Але я готовий брати кредит і вкладати у покращення умов життя не лише у своїй квартирі, але й поза квартирою. Звісно не за всіх, а лише за себе.

    Дмитро reply Анонім

    Але жаба давить, що комусь дали.  :)

    Анонім reply Дмитро

    Мене жаба зовсім не давить. Якби давила, то гроші не вкладав у покращення умов у будинку. Просто не можу терпіти наглих людей. У даному випадку отримали житло на халяву і ще й хочуть щоб його їм ремонтували, утеплювали, міняли ліфти обслуговували безкоштовно.

    Дмитро reply Анонім

    Як не давить? Ти в кожному коменті про це пишеш.

    Тобі є діло до чужих грошей?

    Чого це безкошновно? Люди гроші платять.

    Анонім reply Дмитро

    Мене цікавлять чужі гроші, коли їх намагаються у когось вкрасти. У даному випадку мама винна, а хоче вкрасти гроші у ЖЕКа, перекладаючи свою вину на ЖЕК.

    Роман reply Анонім

    Звернись в поліцію.

    Катерина reply Анонім

    Якби ви уважно читали, то побачили б, що мама не спирає вини ні на кого, вона лиш хоче, щоб з іншими дітьми не повторилось те, що сталось з її дочкою!

    Анонім reply Катерина

    А у суд навіщо подала? Як я зрозумів щоб притягнути винних до відповідальності. Щоб не повторилось із іншими то нехай визнає свою вину і це буде уроком для інших безвідповідальних батьків.

    Іван Сила reply Анонім

    мама не подавала в суд, безтямко крикливий

    Анонім reply Дмитро

    Платять ЖЕКам за обслуговування. І те що власники будинків передали на обслуговування те ЖЕКи і обслуговують до того часу поки його можливо обслуговувати. Купівля нового, сучасні ремонти у обовязки ЖЕКів не входжить. Це обовязок власників приватизованих будинків. Це аналогічно як у перукарні. Якщо є що стригти, то перукар стриже, а якщо немає то не стриже.

    name reply Анонім

    Твiй приклад, це просто капець.



    Читай.

    Основні завдання ЖЕК: зберігання закріпленого за нею житлового фонду і забезпечення безперебійної роботи інженерного устаткування житлових будинків, своєчасне проведення поточного ремонту, утримання домоволодінь у належному технічному і санітарному стані, забезпечення дбайливого ставлення мешканців до своїх квартир тощо.

    Анонім reply name

    Зберігання, але не оновлення. Відчуваєш різницю? Житловий фонд має властивість зношуватись із часом. Поточного ремонту, а не капітального. Відчуваєш різницю? Наприклад ліфт будуть ремонтувати, але до тих пір поки він не впаде, бо вже срок експлуатації давно закінчився, якщо жильці не куплять до того часу новий.

    Роман reply Анонім

    Я бачу тобі складно. Давай попорядку.



    Те що жек має слідкувати за станом, ти погоджуєшся? Тобто зберігати і здійснювати поточний ремонт.

    Анонім reply Роман

    Погоджуюсь, але при умові якщо те, що дали ЖЕку обслуговувати ще можливо обслуговувати, тобто якщо воно не дуже застаріле без прострочених термінів експлуатації і якщо власники вчасно сплачують плату за обслуговування. А якщо не зрозуміло, то спробуйте сеье поставити на місце ЖЕКу і дайте собі відповідь чи зможуть ви працювати безкоштовно із тим з чим неможливо працювати. Наприклад, вам потрібно залатати кришу, а матеріалів вам не дали і коштів на їх придбання також. Ви будете це робити за свій кошт чи не будете робити взагалі?

    Татьяна Николова reply Анонім

    ну, з цим зрозуміло - якщо ліфт впаде, то звичайно буде винний той, хто там в той момент їхав, бо не перевірив, перед тим як зайти, функціонування всіх спускових і підйомних механізмів ліфту, а ЖЕК, ясний пень, не при ділах, бо мешканці мало платять. я вірно вашу думку схопила?

    Анонім reply Татьяна Николова

    Винні будуть мешканці будинку, якщо впаде ліфт строк експлуатації якого вже давно закінчився, а вони не купили нового. Якщо впаде новий ліфт, ятрок експлуатації якого ще не закінчився, то винна буде та організація яка мала б обслуговувати ліфт при умові що цій організації були сплачені жильцями кошти для здійснення цих робіт.

    Анонім reply Анонім

    І ситриже звісно не безкоштовно, а за певну плату. Так само ЖЕКи
  • Дмитро

    Де там ті перці, які казали шо жек до майданчика відношення не має

    Анонім reply Дмитро

    ЖЕК має відношення до дитячих майданчиків, повинен регулярно перевіряти іх стан, але регулярність не означає, що це мають робити щохвилини. Більша відповідальність на батьках. Дитини жаль звісно, але у данному випадку винна мама, яка не перевіріла чи безпечна гірка перед тим як її дитина вирішила спуститись з гірки. І зрозуміло що зараз у мами дитини виникло бажання заробити на травмі своєї дитини особливо після поради-підтримки подруги. Пальця не вернути, а гроші ж можна файні заробити і заодно офіційно перекласти свою провину на органи влади, ЖЕК. Але ВИННА тільки МАМА. Щодо поради юриста не демонтувати качелі поки не проведені слідчі дії. То на цих гірках може ще якась дитина травмуватись і буде знову винен ЖЕК. До часу проведення слідчих дій майданчик потрібно було огородити, закрити доступ на качелі, а не залишити як були. ЖЕК правильно у даному випадку зробив. І звісно це рішення Нестерука, який дуже багато робить для міста. Завдяки Нестеруку керування Чернілевського і Симчишина є ефективним. Але навіть Нестерук і навіть жоден найкращий у світі ЖЕк не може постійно знаходитись на дитячих майданчиках і слідкувати щоб вони не становили небезпеки. До цього процесу повинні долучатись батьки дітей і інформувати оперативно ЖЕК про виявлені поломки і вимагати негайного їх усунення. Батьки, не будьте байдужими до здоровя своїх дітей. А ця ситуація, описана у статті, є прикладом байдужості батьків до здоровя своєї дитини.

    Дмитро reply Анонім

    Я розумію, якби вони були на будівництві чи в кар'єрі. Тут ок, мама виновата не додивилась, шо вони в кар'єрі, не перевірила чи безпечний бульдозер і т.д.

    Але вони були на майданчику, який обладнаний для дітей!

    У тебе, які двині фрази. Заробити на травмі. Як на рахунок того, щоб покарати винних? Посадити не посадиш, а по карману дати можна. Чому ні? У будь якій нормальній країні можна засудити до трусів. Чому ні?

    Анонім reply Дмитро

    Ну ти й тупий. Винна ж мама цієї дитини. Через свою безвідповідальність призвела до отримання травми її дитиною.

    Дмитро reply Анонім

    Молодець. Головне, що аргументовпно.

    Анонім reply Дмитро

    Так. Маму потрібно притягнути до відповідальності за неналежне виконання батьківських обовязків, що спричинило травмування дитини

    Татьяна Николова reply Анонім

    І дійсно, це ж така безвідповідальність привести дитину на дитячий майданчик! Ну, прям справжня злочинниця, а не мама....

    Виходячи з тих коштів, що мешканці сплачують ЖЕКам, можна  дитмайданчики не тільки в порядку тримати, а і гойдалки з гірками золотом інкрустувати. Треба тільки комусь покопати добре, де ті кошти осідають, якщо десятиліттями ніде ремонти нормальні не робляться.

    Анонім reply Татьяна Николова

    Візьми і порахуй щоб ти зробила за ті "величезні" кошти які ми сплачуємо. Практично нічого. Я вже порахував. Тому всіх закликаю скинутись і навести лад у своїх будинках. Плати ЖЕКам вистачить лише на обслуговування, але ніяк не на заміну ліфтів, труб, капітальний ремонт, купівлю дитячих гойдалок, утеплення будинків, заміну вікон. Жильці мають про це добре подумати поки все не розвалилось

    Татьяна Николова reply Анонім

    Я намагалася порахувати, що ж такого робить ЖЕК, за ті гроші, і подавала , правда не до шостого  ЖЕКу запит, аби мені надали відомості, як же кошти використані протягом року. А у відповідь ні мур-мур. Мабуть таки не так і мало, якщо порахувати та на людські очі показати не можуть. Думаю в вашому ЖЕКу та ж ситуація. Та можливо зараз фінансову звітність у вас трусонуть компетентні органи. А так жаль, що таких як я не багато і ніхто не хоче тим заморочуватися, а якби всі мешканці зібралися, та добре надрали дупу жеківським, типу відповідальним особам , то, як мінімум на плановий ремонт під'їздів кошти швидко б знайшлися. Кожен має відповідати за свою роботу і мешканці сплачуючи квартплату, мають вимагати виконання обов'язків робітниками ЖЕКу, а не робити за них їхню роботу за власний кошт. За безпеку на дитячому майданчику відповідає ЖЕК, мама не є експертом в цій справі, вона споживач і не в її компетенції дослідницьким шляхом визначати безпеку споруди, яка знаходиться в відомстві, як я розумію, вашої організації. Не можете забезпечити нормальне функціонування майданчику - демонтуйте, або візьміть на роботу ще людей, які будуть займатися цією справою. Нічого з хворої голови на здорову, та ще й постраждалу, перекидати свої обов'язки та провину.

    Анонім reply Татьяна Николова

    У тому що ЖЕКи на належному рівні не обслуговують будинки це правда. І тут потрібно розбиратись і притягати їх за це до відповідальності. Поточні ремонти мають робити ЖЕКи, але не капітальні. Капітальний ремонт - це ремонт після якого будинок буде виглядати як новий. Якщо ЖЕК не реагує на запити споживачів їх послуг, то потрібно звертатись у службу захисту прав споживачів, а якщо і там не зреагують, то у суд і т.д. відповідно до чинного законодавства України. Але не потрібно перекладати навіть свою провину на ЖЕКи лише через те що ЖЕК не виконує інші свої обовязки. Маю на увазі випадок описаний у даній статті і йому подібні. Кожен має відповідати за те що вчинив.

    Дмитро reply Анонім

    Сам тягнути будеш?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up