Польські науковці та хмельницькі чиновники вшанували жертв радянських репресій на Хмельниччині

Польські науковці та хмельницькі чиновники вшанували жертв радянських репресій на Хмельниччині
Тут і далі — фото прес-служби Хмельницької ОДА
  • Жалобні заходи приурочили до роковин завершення радянських репресій, Антипольської операції НКВС та голодоморів.

  • Поляки та українці разом поклали квіти до Янгола скорботи та помолилися за душі загиблих.

  • Присвячену репресіям виставку архівних документів відкрили у Хмельницькому університеті управління та права.

Науковці Інституту Національної Пам’яті Польщі разом з представниками обласної та міської влади вшанували жертв радянських репресій. Як повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА, скорботні заходи відбулися вчора, 23 листопада. Їх приурочили роковинам завершення радянських репресій, Антипольської операції НКВС та голодоморів.

Поляки та українці разом вшанували жертв репресій молитвою та покладанням квітів біля Янгола Скорботи у Хмельницькому. Жалобні заходи продовжилися у Хмельницькому університеті управління та права, де цього дня відкрили міжнародну виставку «Наказ № 00485. Антипольська акція НКВС в Радянській Україні 1937-1938», яку створював Інститут національної пам’яті Польщі. До організації виставки також долучалися Генеральне Консульство Польщі у Вінниці та Державний архів Хмельницької області. В університеті представляють архівні документи, що стосуються репресованих у рамках Антипольської операції НКВС. Підготували виставку двома мовами — українською та польською. 26 листопада її покажуть у Польщі.

Відео дня

Як зазначає прес-служба Хмельницької ОДА, «Польська операція НКВС» у 1937–1938 роках. За цей час на Хмельниччині органи НКВС репресували 21 425 поляків, зокрема 1358 у Хмельницькому.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up