Полювання з криміналом: арештували зброю, з якої на Хмельниччині застрелили червонокнижного лося

Полювання з криміналом: арештували зброю, з якої на Хмельниччині застрелили червонокнижного лося
Фото ілюстративне
  • Мисливців приїхала полювати на козуль, а натомість вбили лося. За фактом вбивства червонокнижної тварини відкрили кримінальне провадження.
  • Правоохоронці і досі з'ясовують, хто ж з групи вистрелив по тварині.

На території Славутського держлісгоспу 30 листопада група мисливців, маючи ліцензію на добування козулі, мисливці проігнорували інструктаж лісничого і вполювали лося, який занесений до Червоної книги України. 

По даному факту слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України. Призначили цілий ряд експертиз, покликаних, зокрема, встановити, хто саме з цілої групи мисливців стріляв по тварині.

Як повідомили у Секторі комунікації поліції Хмельницької області, наразі слідчі Славутського відділу поліції звернулися до міськрайонного суду з клопотаннями про накладення арешту на мисливські карабіни та одноствольні рушниці, саме з однієї з них і вбили тварину.  

Відео дня

До слова, згідно з санкцією статті, подібні дії караються накладенням штрафу в розмірі від 1700 до 3400 гривень або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років. Наразі слідчі дії тривають.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up