Полювання з криміналом: арештували зброю, з якої на Хмельниччині застрелили червонокнижного лося

Полювання з криміналом: арештували зброю, з якої на Хмельниччині застрелили червонокнижного лося
Фото ілюстративне
  • Мисливців приїхала полювати на козуль, а натомість вбили лося. За фактом вбивства червонокнижної тварини відкрили кримінальне провадження.
  • Правоохоронці і досі з'ясовують, хто ж з групи вистрелив по тварині.

На території Славутського держлісгоспу 30 листопада група мисливців, маючи ліцензію на добування козулі, мисливці проігнорували інструктаж лісничого і вполювали лося, який занесений до Червоної книги України. 

По даному факту слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України. Призначили цілий ряд експертиз, покликаних, зокрема, встановити, хто саме з цілої групи мисливців стріляв по тварині.

Як повідомили у Секторі комунікації поліції Хмельницької області, наразі слідчі Славутського відділу поліції звернулися до міськрайонного суду з клопотаннями про накладення арешту на мисливські карабіни та одноствольні рушниці, саме з однієї з них і вбили тварину.  

Відео дня

До слова, згідно з санкцією статті, подібні дії караються накладенням штрафу в розмірі від 1700 до 3400 гривень або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років. Наразі слідчі дії тривають.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up