Понад 80% українців планують зустрічати Новий рік удома — опитування

Понад 80% українців планують зустрічати Новий рік удома — опитування
Фото ілюстративне
  • Кількість тих, хто проведе новорічну ніч вдома, у колі родини, у порівняні з минулими роками зросла на 14%.
  • Причиною тому став коронавірус.

 

Зустріти новий 2021 рік у колі родини планують 81% українців. Натомість інші 9% сподіваються провести новорічну ніч у гостях у друзів або родичів. Про це свідчать результати опитування проведене Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Як зазначається, у порівнянні з двома минулими роками майже на 14% зросла кількість опитаних, які проведуть Новий рік вдома, і вдвічі зменшилася частка тих, хто піде в гості. Зокрема це пов'язують із пандемією коронавірусу.

Кожна п’ята молода людина (віком 18–29 років) планує зустріти Новий рік у компанії. Серед опитаних віком від 60 років 7% проведуть новорічну ніч самі перед телевізором, а 6% взагалі не будуть святкувати.

Відео дня

Загальнонаціональне опитування соціологічні групи провели з 5 до 13 грудня 2020 року в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Опитування здійснювали методом особистого інтерв'ю face-to-face 2 004 людей, які проживають у 131 населеному пункті. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3%.

Фінансування опитування здійснене в межах проєкту «МАТРА» Посольства Королівства Нідерландів.

Ми також запитали у своїх читачів про плани на новорічну ніч. Ось результати опитування:

Зазначимо,що наше опитування розпочалося 27 грудня і триває досі. Це дані станом на 14-ту годину 28 грудня. 

Зустріти Новий рік вдома у колі членів сім'ї — найкращий спосіб захистити себе і своїх близьких під час пандемії, зазначають у Центрі громадського здоров'я в Facebook.

Дотримуючись елементарних правил, можна безпечно відсвяткувати:

  • збирайтеся невеликою компанією до 10 осіб або менше. Візьміть до уваги, що святкування в приміщенні більш небезпечні, ніж на відкритому повітрі;
  • носіть маску в приміщенні та на відкритому повітрі, переконайтеся, що маска закриває і ніс, і рот;
  • дотримуйтеся фізичної дистанції; наскільки це можливо, уникайте скупчення людей і погано провітрюваних приміщень;
  • часто мийте руки водою з милом, або використовуйте дезінфікуючий засіб для рук, що містить не менше 60% спирту.

Читайте також: Зниження кількості випадків COVID не є приводом для скасування локдауну в Україні — МОЗ 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач00

    денег нет + карантин
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up