Порошенко підписав указ про будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС

Порошенко підписав указ про будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС
  • На сайті Президента з'явився указ про добудову двох енергоблоків ХАЕС. 
  • Відповідний законопроект найближчим асом має внести на розгляд Верховної ради Кабмін. 

Президент України Петро Порошенко видав Указ щодо підтримки розвитку ядерної енергетики та підвищення рівня безпеки у сфері її використання. На сайті Глави держави його опублікували вчора, 4 квітня. 

Порошенко доручив Кабміну невідкладно внести на розгляд ВРУ законопроект про будівництво енергоблоків № 3 і № 4 Хмельницької АЕС. Крім того, у двомісячний термін, вони мають також внести законопроекти стосовно збільшення державної субвенції на компенсацію ризику населення, яке проживає на території поблизу атомної електростанції. 

На АЕС мають впроваджувати сучасні технології з високим ступенем надійності і безпеки (малі модульні реактори), а українські підприємства мають виготовляти обладнання, яке необхідне для застосування таких технологій.

Відео дня

Також уряд має почати реалізацію пілотного проекту «Енергетичний міст «Україна — Європейський Союз», у тому числі опрацювати за участю НКРЕКП питання щодо використання механізму тимчасового покладання спеціального обов’язку з надання послуг із забезпечення розвитку генеруючих потужностей для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • петя

    Обіцянки-цяцянки і не більше
  • валентина

    Замечательно, в нетишене течёт одна река Горынь , которая охлаждает енергоблок, воды итак в ней не хватает, летом усыхает, в ней водятся до ,5-10 метров рыба, которую никто неловит и неест , а как они охладят ещё два реактора, всеме три , вод речки не хватит? Но с другой стороне строить ветровые станцыи и покупать киловаты по 5-6 грн а нам продавать по 1 грн тоже не выход , из воздуха делать деньги кто дорого

    Юрій reply валентина

    Ха ха ха ха! Насмішила! Валентино, виправте граматичні помилки і не несіть нісенітницю! А акули в Горині є мабуть метрів до 15- ти і живуть на мілині! Ха ха ха ха ха ха ха!

    Сіма reply валентина

    Сонячні батареї можна ставити. Окупляються через 5-7 років. Найкраща і найбезпечніша альтернатива і відносно недорого.
  • Михайло Хабаль

    давно пора було це зробити...цілком правильне рішення...
  • Lyudmila Maximova

    Виникла унікальна ситуація і ми можeмо до 21 квітня насолоджуватися нeсподіваною свободою !

    Бандитьська зграя влади трeмтить пeрeд кожним із нас !

    Трeмтить, бо папeрові бюлeтні в наших  руках нeсподівано пeрeтворилися у потужну вибухівку, у коктeлі молотова нeймовірного заряду !

    Проголосувавши за Зeлeньського, ми взірвeмо до бісовоі матeрі цю бандитську політичну систeму, яка 27 років знущається з нас !

    Жалюгідні спроби банди зрозуміти цю убивчу для нeі ситуацію, лиш дeмонструють іі страх пeрeд народом, який нeсподівано обєднався довкола клоуна!

    Ми заслуговуємо на нашу свободу і після 21 квітня !

    Тож давайтe візьмeмо своі бюлeтні і покажeмо цій мeрзоті свою волю !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up