Портрети з Героями і великодній ярмарок на Проскурівській: як це пов'язано

Портрети з Героями і великодній ярмарок на Проскурівській: як це пов'язано
Фото зі сторінки Андрія Попика
  • Куби із зображеннями Героїв перемістили з майданчику біля кінотеатру Шевченка ближче до середини стометрівки.
  • Так у центрі звільнили місце для великоднього ярмарку.
  • Дізнавались деталі. 

Портрети загиблих Героїв розмістили в центрі Хмельницького ще до початку повномасштабної війни. Зробили це минулого року напередодні Дня Героїв Небесної Сотні. Згодом на “стометрівці” почали з’являтись нові й нові обличчя. За останній рік вторгнення портретів стало більше і вони розташувались від початку Проскурівської і аж до майданчику біля кінотеатру Шевченка. Так було раніше. Наразі на майданчику біля кінотеатру порожньо. Куби з портретами перемістили до середини “стометрівки”, де розташоване відділення Приватбанку. 

Своїми думками про все це на своїй сторінці у Фейсбук поділився хмельничанин Андрій Попик. 

  • Ви помітили, що на Проскурівській дуже ущільнили куби з зображеннями героїв, так, що вони взагалі зникли від ділянки біля кінотеатру ім. Шевченка, і починаються десь аж біля Приватбанку...Дивно... подумав я минулого тижня.А сьогодні зранку - БІНГО!!! Виявляється, міська рада буде проводити там щорічний Великодній Ярмарок, з шашликами і глінтвейном з 2 по 30 квітня. Сьогодні вже підприємці почали завозити будиночки. Ось так, героїв тихенько прибрали в сторону... щоб не заважали торгівлі. Якийсь сюр…, - написав блогер.
Фото Андрія Попика

Що відомо про ярмарок?

У Хмельницькому таки запланували проведення великоднього ярмарку. Про що йдеться на сайті Міністерства економіки. Там розмістили “Перелік заходів виставково-ярмаркової діяльності в Україні у 2023 році” по областях. У списку ми обрали Хмельницьку область, аби дізнатись, що ж запланували на цей рік.

Відео дня

Великодній ярмарок зазначений у переліку заходів. Він пройде з 2 по 30 квітня. 
Вказана й локація - Проскурівська, на майданчику поруч з кінотеатром Шевченка. Як йдеться у документі, на ярмарку працюватиме фудкорт, торгуватимуть сувенірною продукцією та виробами ручної роботи. Також запланували проведення розважально-культурних заходів. 
Відповідальними за захід виступає управління торгівлі. 

Що кажуть в управлінні?

За коментарем журналісти vsim.ua звернулись до управління торгівлі Хмельницької міської ради. Як розповіла начальниця управління Руслана Сідлецька, у місті готуються до великоднього ярмарку. Однак до розміщення кубів управління торгівлі відношення не має. Також за словами чиновниці, локацію для ярмарку старались обирати ретельно.  

  • Зі свого боку можу сказати, чому ми проводимо великодній ярмарок. Різдвяний ми не наважились проводити. Я розумію, що всі ми живемо в умовах війни, але ми мусимо продовжувати жити. І я вважаю, що у збереженні традицій якраз і є наше життя. А Великдень  - це дуже велике свято. Весняне рівнодення - це коли сонце перемагає темряву і я не бачу нічого поганого в тому, що на нашому великодньому ярмарку будуть паски, випічка, якісь вироби, кошики. Щоб містяни змогли пройтися, відволіктися і провести гарно час, - пояснює Руслана Сідлецька. 

Що ж до локації, то в управлінні торгівлі кажуть, що думали над цим ретельно і розглядали кілька варіантів. Одним з них був сквер Шевченка. Однак додають, що тут на заваді став гніздильний період у пташок, що супроводжується криком і падінням гілок з дерев. Відтак кажуть,  хмельничанам було б там некомфортно. 

Загалом керівниця управління торгівлі додає, що великодній ярмарок буде невеликим. Планують розмістити до 10 будиночків

Нагадаємо, на Проскурівській вже забирали портрети загиблих героїв.  Було це у січні цього року. Тоді хмельничани почали обурюватись цьому. А пізніше в інформаційно-організаційному відділі міської ради пояснили, що куби із портретами прибирають тимчасово для технічного обслуговування. Причина - технічне обслуговування. Нагадаємо, після того, як всі необхідні роботи виконали, зображення Героїв повернули на місце. Окрім того, додали й інші портрети захисників, з якими Хмельницький попрощався протягом останнього часу. 

Друзі, а як ви ставитесь до обраної локації для великоднього ярмарку? Діліться своїми думками у коментарях. 

Опитування

За чи проти великоднього ярмарку і на якій локації?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (68)
  • Валентина Цигельська

    Негативно!
  • Валентина

    Люди добрі і шановна наша влада яка ярмарка,про що ви говорите невже на ярмарку буде щось інше ніж на повсякденному ринку чи може ціни нижчі,для чого робити ці збіговиська кому вони потрібні, хіба нашій владі шоб з продавців за місце здерти гроші та набити свої кишені.Миру та здоров'я усім нам.
    ,
  • Алла Двібородчина

    На площі робіть ярмарок...
  • Марія Олексіївна

    То чому ви недаєте  торгувати людям коло продовольчого ринку гонете їх як собак

keyboard_arrow_up