З Проскурівської прибирають портрети загиблих Героїв: чому й для чого

З Проскурівської прибирають портрети загиблих Героїв: чому й для чого
  • Портрети загиблих Героїв розмістили в центрі Хмельницького ще до повномасштабного вторгнення.
  • Згодом на “стометрівці” стали з’являтися все нові й нові зображення воїнів.
  • Сьогодні, 3 січня, їх прибирають з Проскурівської.
  • Дізналися деталі. 

Взимку минулого року на Проскурівській розмістили алею Героїв Небесної Сотні та російсько-української війни. Зробили це напередодні 19 лютого, Дня Героїв Небесної Сотні. 

Вже після повномасштабного вторгнення росіян, на “стометрівці” стали з’являтися нові зображення загиблих. На кубах подана коротка біографія кожного Героя. А також - жовто-блакитні прапори. Так, кількість кубів розтягнулася на ділянку вулиць від Соборної до Володимирської.

Біля кубів з портерами часто можна помітити рідних чи друзів загиблих. Ті приносять до зображень квіти. Мовчки споглядають на фото військових та не стримують сліз. Один з останніх портретів, який розмістили - 27-річного воїна Євгена Ролдугіна. Він загинув на Харківщині, рятуючи важко пораненого побратима. 

Відео дня

Сьогодні, 3 січня, на Проскурівській стали прибирати куби. Комунальники там працювали близько 10 ранку. Журналістка vsim.ua дізналася, чому й для чого це роблять.

Заступник керівника інформаційно-організаційного відділу Хмельницької міської ради Віталій Підгайчук розповів: портрети загиблих з Проскурівської прибирають тимчасово. Причина - технічне обслуговування. Мовляв, куби стоять на “стометрівці” вже майже рік. Тож деякі з них наразі мають не зовсім належний вигляд. Вже після того, як виконають необхідні роботи, зображення загиблих повернуть на місце. До того ж додадуть портрети Героїв, які загинули протягом останнього періоду. 

- Коли куби встановлювали, передбачалося, що вони будуть стояти на Проскурівській протягом місяця. Та після повномасштабного вторгнення ми почали виготовляти нові портрети загиблих Героїв. Вони перебувають на Проскурівській вже майже рік. Тож зараз їх прибирають задля технічного обслуговування. Десь треба підфарбувати, підварити. Адже вони мають мати належний вигляд. Тому їх прибирають з Проскурівської тимчасово, - говорить Віталій Підгайчук. 

Нагадаємо, хмельничани відкрили збір коштів на помсту росіянам за смерть 22-річної Оксани Музики. Дівчина померла від отриманих травм через ракетний обстріл Хмельницького 31 грудня. Деталі дізнавайтеся тут. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анна Мищенко

    Правильно. що прибирають куби. Неможливо пройтися Проскурівською вулицею тому що у мене загинув син і я падаю від побаченого..  Уникаю туди ходити. В центрі міста не треба робити кладовище.
  • Тетяна Кушнір

    Ніхто нічого не прибирає. Для чого ви публікуєте неперевірену інформацію.

    Залишили портрети героїв Небесної сотні Хмельницької обл. Розмістили портрети загиблих героїв , яких  поховала Хмельниччина.
  • Читач50

    Дякую, вони там потрібні...

    Вічна пам'ять нашим ГЕРОЯМ...

    СЛАВА УКРАЇНІ І ЇЇ ГЕРОЯМ...

    Поверніть обов'язково...
  • Alec Vorontsoff

    Було б добре показати їх і в інших містах та містечках Хмельниччини

    Зоя Квасницька reply Alec Vorontsoff

    Alec Vorontsoff отож.належну шану потрібно віддати усім.

    Alec Vorontsoff reply Alec Vorontsoff

    Зоя Квасницкая це герої не з Хмельницького, а з Хмельниччини. І треба віддати належну шану усім. Сподіваюсь, Ви думаєте так само

    Сніжана Мулик reply Alec Vorontsoff

    Alec Vorontsoff У моєму місті є Герої.

    Євгенія Дереш Варшавська reply Alec Vorontsoff

    Alec Vorontsoff В кожному населеному пункті уже є Герої !!! В моєму селі вже Два Герої !!!

    Зоя Квасницька reply Alec Vorontsoff

    Alec Vorontsoff і в містах,і в містечках,і в селах вистачає героїв..

keyboard_arrow_up