Пошкоджено колію, домівки та підприємство. Наслідки нічної атаки по Хмельниччині

Пошкоджено колію, домівки та підприємство. Наслідки нічної атаки по Хмельниччині
Фото ілюстративне
  • Уламки ракет та вибухова хвиля внаслідок їх збиття вкотре завдали шкоди по території області. 

В ніч на 18 вересня ворог знову запустив крилаті ракети в повітряний простір України. Сирени на Хмельниччині почали лунати о 5.02 ранку. Відразу ж Повітряні Сили повідомили про пуски ракет з літаків Ту-95. “Крилаті” тримали курс на західні області. 

росіяни запустили 17 крилатих ракет типу Х-101/Х-555/Х-55. Усі 17 – знищили силами та засобами Повітряних Сил у межах Дніпропетровської, Полтавської та Хмельницької областей. 

Під час тривоги в Старокостянтинові повідомили про вибухи. Це працювали сили ППО. Постраждалих внаслідок атаки немає, але є пошкодження на території області. Про це повідомив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. 

Відео дня

Внаслідок збиття ракет, вибуховою хвилею пошкодило дахи та вікна у кількох домоволодіннях. Також уламки впали на території виробничого підприємства. Після того там пролунали два вибухи та виникла пожежа. Її вже загасили надзвичайники.  

Крім того, уламками пошкоджено залізничну колію. Залізничники вже розпочали відновлювальні роботи.

Нагадаємо, останній раз повітряну тривогу на Хмельниччині вмикали в ніч на 17 вересня. Перед цим, 15 вересня, атака на Старокостянтинів відбулась за допомогою “шахедів”. Тоді уламки збитого дрона впали в одному з сіл Хмельницького району. Пошкоджено 12 домоволодінь, вікна в котельні, 28 вікон в школі та лінії електропередач. 

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону пояснив чому росіяни так часто роблять мішенню Старокостянтинів. 

— Розуміємо, що шукає ворог: де командування сховало бомбардувальники наші після тих подій, які відбулися нещодавно у нашому морі біля Криму, —  сказав Ігнат. 

Додамо, що цієї ночі українська ППО знищила 35 ворожих цілей - 17 ракет та 18 дронів. Про це повідомили в Повітряних Силах ЗСУ. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Алла Шевченко

    Щиро дякуем, нашим героям,хай Вас оберигае господь!!!
  • Наталія Драчук

    Щиро дякуємо силам ППО!!! Хай Господь ВАС береже🙏🏻🙏🏻🙏🏻
  • Олена Присяжнюк

    НИЗЬКИЙ УКЛІН ВАМ НАШІ ДОРОГЕНЬКІ ГЕРОЇ УКРАЇНИ ППО. ХАЙ БОГ ВАС ОБЕРІГАЄ, ЗАХИЩАЄ, ДОПОМАГАЄ. БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ НАШІ ДОРОГІ ГЕРОЇ 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

keyboard_arrow_up