Пожежа у Хмельницькому: загорівся приватний будинок (ВІДЕО)

Пожежа у Хмельницькому: загорівся приватний будинок (ВІДЕО)
Скрін з відео ДСНС

Вогонь спалахнув вночі, в оселі на вулиці Повстанській.

З початком холодів та систематичних відключень електрики в Хмельницькій області почастішали випадки пожеж. Щодня рятувальники розповідають про загоряння в різних населених пунктах. Сьогоднішній день не став виключенням. Ще вночі в обласному центрі трапилась пожежа, інформують в управлінні з надзвичайних ситуацій

Так, зранку, о 04:27 до Служби порятунку повідомили, що горить приватний будинок на вулиці Повстанській.

Прибувши на місце виклику вогнеборці побачили, що вогонь охопив житлову кімнату та дах оселі. Він розповсюдився на площу в 20 квадратних метрів та от-от міг перекинутися далі. 

Відео дня

Пожежу вдалося загасити о 04:40. Але причина загоряння досі невідома, її наразі з’ясовують фахівці. На щастя, травмованих та загиблих на місці події не було.

— Шановні громадяни! Звертаємося до вас із прохання бути обережними та обачними з вогнем у побуті! Не паліть у ліжку, дбайте про пічку, навчайте дітей правил безпеки, стежте за справність електричної проводки та не перенавантажуйте її, будьте свідомі до своєї безпеки! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101»! — закликають рятувальники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up