Масштабна пожежа у Видрових Долах: горів житловий будинок (ВІДЕО)

Масштабна пожежа у Видрових Долах: горів житловий будинок (ВІДЕО)
Фото ДСНС
  • Дах будинку згорів, вогонь перекинувся на кімнати. 

  • На місці працювали 13 рятувальників на двох пожежних автівках. 

Перший день нового року розпочався не надто добре для мешканців одного з будинків у Хмельницькому мікрорайоні. У дачному масиві “Видрові Доли”, що знаходиться в селі Іванківці, горів житловий будинок. Про пожежу повідомили рятувальників місцеві о 05:11 ранку. Про це інформують в управлінні з надзвичайних ситуацій. 

Полум’я гасили більше 30 хвилин

На місце події виїхали одразу дві варти надзвичайників. Вони кажуть, про займання пізно повідомили, бо коли приїхали пожежники, то в будинку вже горів дах та вогонь встиг перекинутися на житлові кімнати. 

На той момент площа займання склала близько 40 квадратів, а вогонь от-от міг поширитися на всю площу оселі. Зазвичай, рятувальникам швидко вдається загасити вогонь, але цю пожежу ліквідували о 6 ранку. 

Відео дня

На місці події працювали 13 рятувальників на 2 одиницях пожежної-рятувальної техніки. Жертв та постраждалих, на щастя, немає.

Пожежа трапилась через неправильне використання пічного опалення. 

Нагадаємо, у грудні 2022 на Хмельниччині трапилось близько 40 пожеж. Загоряння виникали через недопалки, замикання електропроводки, неправильне використання пічного опалення та, навіть, через порушення правил безпеки під час користування генератором. На жаль, нерідко після гасіння пожежники знаходили в будинках загиблих. 

— Шановні громадяни! Звертаємося до вас із прохання бути обережними та обачними з вогнем у побуті! Не паліть у ліжку, дбайте про пічку, навчайте дітей правил безпеки, стежте за справність електричної проводки та не перенавантажуйте її, будьте свідомі до своєї безпеки! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101»! — закликають рятувальники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ігор Дударчук

    Їхали довше , ніж гасили, хоч відстань -3 км !((
  • Читач23

    Є підозра на наявність алкоголю в причинах зацмання)
  • Наталья Павлюк

    Наталья Павлюк

keyboard_arrow_up